Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Τουρκάλα «λύκαινα» Ακσενέρ απείλησε την Κύπρο με νέα απόβαση

H Τουρκάλα «λύκαινα» Ακσενέρ απείλησε την Κύπρο με νέα απόβαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προκλητική εμφανίστηκε η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος IYI (Καλό Κόμμα) της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ, η οποία υποστήριξε πως η Κύπρος είναι τουρκική, ενώ απείλησε ακόμη και με απόβαση της χώρας της στη Μεγαλόνησο.

Η Ακσενέρ, που είχε κατέβει στις εκλογές για πρόεδρος, απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για «ιμπεριαλιστικές δραστηριότητες» σε βάρος της Τουρκίας στη Μεσόγειο, με στόχο την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Μάλιστα, δεν δίστασε να επαναφέρει το σύνθημα που δόθηκε πριν την εισβολή του 1974, «η Αϊσέ θα πάει ξανά διακοπές».

Οι δηλώσεις της λεγόμενης και «λύκαινας» Ακσενέρ έρχονται μετά την νέα πρόκληση της Άγκυρας, με την χθεσινή «εισβολή» του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα Τετάρτη έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα για την πρόκληση, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ αποθαρρύνουν τις όποιες ενέργειες αυξάνουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιλχάμ Εχμέντ: Χάρη στις ΗΠΑ η προσωρινή κατάπαυση πυρός μεταξύ Κούρδων Συρίας (SDF) και Τουρκίας

ΕΣΠΕΝ: Κίνδυνος να ζητηθεί επιστροφή της επιδότησης θέρμανσης στον ηλεκτρισμό από δικαιούχους

Ο «μεταβατικός» της Συρίας θα πάει Τουρκία για να δηλώσει υποταγή και μετά στα Εμιράτα (ΗΑΕ) για να ζητήσει λεφτά και «καλή κουβέντα» στο Ισραήλ

Νετανιάχου σε Τραμπ για Τουρκία: «Αν χρειαστούμε τη βοήθειά σου – θα σου μιλήσουμε γι’ αυτό»

Τουρκία-Ισραήλ: Ένταση στη Συρία και υπόγειος ανταγωνισμός στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr