Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όρμπαν: Θέλω να μείνω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά χωρίς «εκπτώσεις»

Όρμπαν: Θέλω να μείνω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά χωρίς «εκπτώσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιθυμία του να παραμείνει μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στη συνάντηση του ΕΛΚ πριν από τη Σύνοδο Kορυφής, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να αλλάξει στάση, όπως δήλωσαν στο Euractiv πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Ο ακροδεξιός πολιτικός, ο οποίος προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα του, δήλωσε ότι δεν κατάλαβε γιατί το θέμα του βρέθηκε τόσο ψηλά στην ημερήσια διάταξη το τελευταίο διάστημα, καθώς – όπως υποστήριξε – η πολιτική και η ρητορική του ήταν η ίδια εδώ και χρόνια.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πολιτικοί του ΕΛΚ έχουν δηλώσει ότι δεν αισθάνονται άνετα με τις ενέργειες του Όρμπαν σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό, ωστόσο κανείς δεν έχει ξεκινήσει πρωτοβουλία, για την «απέλασή» του από την ομάδα.

«Η πλειοψηφία των ηγετών του ΕΛΚ ζητούν μια λύση που θα προάγει την ενότητα και όχι τη διάλυση», ανέφερε πηγή, προσθέτοντας ότι το ΕΛΚ πάντα επιλύει τα προβλήματά του μέσω διαλόγου.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ δήλωσε την Τετάρτη: «Ήμουν πάντα φίλος του Όρμπαν και τον υπερασπιζόμουν. Ωστόσο, πρέπει να υπερασπιστώ εξίσου τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, που είναι οι θεμελιώδεις αξίες του κόμματος μας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόβλημα ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο περίπλοκο στη διάρκεια των ευρωεκλογών, καθώς ο Αλεξάντερ Στουμπ, βασικός αντίπαλος του Γερμανού Συντηρητικού, Μάνφρεντ Βέμπερ, στην κούρσα για το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν φαίνεται πρόθυμος να συμβιβαστεί με τον Όρμπαν.

Αν ο Όρμπαν τεθεί εκτός του ΕΛΚ, ο συνυποψήφιος του Στουμπ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ενδέχεται να βρεθεί σε δύσκολη θέση, καθώς χαίρει ευρείας υποστήριξης από τον Ούγγρο πολιτικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Levantine Greeks Brief European Parliament on the Plight of Syrian Christians

Έλληνες της Συρίας στο Στρασβούργο για την Προστασία των Χριστιανών της Ανατολής

Το Βέλγιο μπλοκάρει δάνειο 210 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Οι ΗΠΑ δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και ζητούν να παραδώσει το Ντονμπάς στον Πούτιν

Υπέκυψε ο Ζελένσκι: Δέχεται να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr