Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Τραμπ: H έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ είναι «παράνομη»

Βόμβα Τραμπ: H έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ είναι «παράνομη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Παράνομη» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την έρευνα που διενεργεί ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία το 2016.

«Τη θεωρώ μια παράνομη έρευνα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενος, χωρίς να τους κατονομάσει, «σπουδαίους ειδικούς» κατά τους οποίους «δεν θα έπρεπε ποτέ να διοριστεί ειδικός εισαγγελέας».

Ελλείψει νομικού πλαισίου στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τον διορισμό ειδικών εισαγγελέων, ορισμένοι νομικοί έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση αυτόν του Ρόμπερτ Μιούλερ, του πρώην διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI).

Αλλά το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τραμπ, το οποίο είχε προχωρήσει στον διορισμό αυτόν, διαβεβαιώνει πως είναι νόμιμος.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ο Άντριου Μίλερ, συνεργάτης ενός πρώην πολιτικού συμβούλου του Αμερικανού προέδρου, είχε αμφισβητήσει σε εφετείο τη νομιμότητα του διορισμού του Μιούλερ.

Σε μία προσπάθεια να αντικρούσει την εντολή να παρουσιαστεί ενώπιον σώματος ενόρκων στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας, ο Μίλερ υποοστήριξε ότι ο διορισμός του ειδικού εισαγγελέα την 17η Μαΐου 2017 αντίκειται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ διότι δεν έγινε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, αλλά από τον υφυπουργό του, Ροντ Ρόζενσταϊν.

Ο Σέσιονς, που είχε συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, πολύ γρήγορα αυτοεξαιρέθηκε από την ευθύνη για την έρευνα σε ό,τι αφορά τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη, αφήνοντας στον δεύτερο τη τάξει στο υπουργείο Δικαιοσύνης την επίβλεψή της.

Στον Μιούλερ ανατέθηκε να διενεργήσει έρευνα για να εξακριβωθεί εάν η Ρωσία αναμίχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, εάν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα σε Ρώσους αξιωματούχους και στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου και εάν ο Τραμπ παρακώλυσε τη δικαιοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Η Warner Bros απέρριψε την πρόταση-μαμούθ $108,4 δισ. της Paramount – Ανοιχτός ο δρόμος για το Netflix

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr