Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ναι» λέει ο Ερντογάν στη θανατική ποινή αν την ψηφίσει το κοινοβούλιο

«Ναι» λέει ο Ερντογάν στη θανατική ποινή αν την ψηφίσει το κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να εγκρίνει τη θανατική ποινή, εφόσον η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψηφίσει υπέρ της επιβολής της, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της κηδείας μιας γυναίκας και του γιου της, ηλικίας 11 μηνών, στη Σαρκίσλα, στην επαρχία της Σεβάστειας στην κεντρική Τουρκία.

Η μητέρα και το παιδί σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση, που οι τουρκικές αρχές αποδίδουν στους Κούρδους αντάρτες.

«Αδελφοί μου, γνωρίζετε πόσο ευαίσθητος είμαι στο θέμα της επιβολής της θανατικής ποινής. Μόλις αυτό υπερψηφιστεί από το κοινοβούλιο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση εγώ να μην την εγκρίνω, θα την εγκρίνω. Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν ίσο τίμημα για αυτό το μακελειό» διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θεού θέλοντος, δεν απέχουμε πολύ» από το να προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έγραψε στο Twitter: «Θα κάνουμε τους δολοφόνους του βρέφους να λογοδοτήσουν, θα τους κάνουμε αβάστακτη τη ζωή, θα τους θάψουμε στις σπηλιές τους».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν το hashtag #BebekKatiliPkk – «δολοφόνοι μωρών PKK», αναφερόμενοι στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου. Πυροδοτήθηκε ενώ διερχόταν αυτοκίνητο με πολίτες, στην επαρχία Χάκαρι αργά την Τρίτη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Τα θύματα ήταν η σύζυγος και ο γιος ενός Τούρκου στρατιώτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Π. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κάνει θερμό επεισόδιο – Είναι, υπό την ηγεσία Ερντογάν, μία θρασύδειλη χώρα»

Ο σουλτάνος Ερντογάν λέει πως η ασφάλεια της Ευρώπης δεν είναι δυνατή χωρίς την Τουρκία

Ο Φαραντούρης αποκάλυψε ότι η Ούρσουλα της ΕΕ (δηλ. η Γερμανία) βάζει «πονηρά» την Τουρκία στα ευρωπαϊκά εξοπλιστικά

Ο Ερντογάν θέλει μετά τον Ιμάμογλου να εξοντώσει και τον δήμαρχο της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς

Σύμβουλος Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Τουρκική Πρεσβεία στη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr