ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπεκίρ Μποζντάγ, Τουρκία, Χακάν Τσαβούσογλου,

















































Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% - Ο Τσίπρας έως και 36%
Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία
Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή
Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία - Ήττα για την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Οι απαραίτητες επαφές έχουν γίνει με τις ΗΠΑ και η παράδοση των πρώτων F-35 θα πραγματοποιηθεί αύριο (σ.σ. Πέμπτη)» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, δύο ημέρες μετά την αρνητική ψηφοφορία της αμερικανικής Γερουσίας.
Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές αντιτίθενται στην πώληση των F-35, θεωρώντας «αιτία πολέμου» την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στην προμήθεια του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Τόσο η Γερουσία όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν εγκρίνει ένα σχέδιο νόμου, με το οποίο τίθενται εμπόδια στην πώληση των αμερικανικών αεροσκαφών.
Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει υπογραφεί ακόμη από τον πρόεδρο Τραμπ.
«Η ψήφος στο Κογκρέσο δεν έχει καμία αξία για εμάς» τόνισε, παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.
Σύμφωνα με την Άγκυρα, η παράδοση των F-35 θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετάσχει και η κατασκευάστρια εταιρεία .
Να σημειωθεί ότι τα F-35 θα παραδοθούν, εάν παραδοθούν, σε αμερικανικό έδαφος. Δεν θα μεταφερθούν στην Τουρκία.






















































