Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Ραχόι παράτησε την πολιτική και γύρισε στο… μεροκάματο – Με τι ασχολείται

O Ραχόι παράτησε την πολιτική και γύρισε στο… μεροκάματο – Με τι ασχολείται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Μαριάνο Ραχόι,

Επί σειράν ετών ήταν ο ισχυρότερος πολιτικός άνδρας στην Ισπανία μέχρι την 1η Ιουνίου όταν η βουλή υπερψήφισε την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του ο σοσιαλιστής διάδοχός του Πέδρο Σάντσεθ, αναγκάζοντας τον Μαριάνο Ραχόι όχι μόνον να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, αλλά και την ηγεσία του PP και τη βουλευτική του ιδιότητα.

Ο 63χρονος πρώην πολιτικός, ωστόσο, δεν άργησε να βρει νέα δουλειά. Ή μάλλον να επιστρέψει στην παλιά του, στο Υποθηκοφυλακείο της Σάντα Πόλα, ενός μικρού, παραθαλάσσιου τουριστικού θερέτρου με μόλις 35.000 κατοίκους στην επαρχία Αλικάντε.

«Πάνε χρόνια που έχω να κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά δεν έχω νευρικότητα», δήλωσε πολιορκούμενος από δεκάδες δημοσιογράφους και περίεργους που φώναζαν «πρόεδρε, πρόεδρε».

Ο Ραχόι είχε πάρει άδεια αορίστου χρόνου άνευ αποδοχών από τη θέση του στη Σάντα Πόλα πριν από 28 χρόνια προκειμένου να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στην πολιτική.

Στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου τι συμβουλεύει τον διάδοχό του στην πρωθυπουργία απάντησε: «Δεν έχω να του δώσω καμιά συμβουλή. Η ζωή συνεχίζεται και το PP είναι μεγάλο κόμμα».

Το Λαϊκό Κόμμα θα εκλέξει τον νέο επικεφαλής του σε έκτακτο συνέδριο στις 20 και 21 Ιουλίου στη Μαδρίτη. Φαβορί για να διαδεχθούν τον Ραχόι είναι δύο γυναίκες: η πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάεντς δε Σανταμαρία και η πρώην υπουργός Άμυνας και ΓΓ του κόμματος, Μαρία Ντολόρες δε Κοσπεντάλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Ρένα Δούρου: «Ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE και τις ευρωπαϊκές δομές άμυνας και ασφάλειας»

Η Ισπανία αγοράζει 45 τουρκικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη HÜRJET έναντι €3,12 δισ.

Κάτοικοι της Βαλένθια την «έπεσαν» σε τουρίστες ποδηλάτες: «Πηγαίνετε σπίτια σας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr