ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γουές Μίτσελ, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Τουρκία,

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ευθεία προειδοποίηση ότι η αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 μπορεί να επιφέρει κυρώσεις και να επηρεάσει δυσμενώς την συμμετοχή της Τουρκίας στην συμπαραγωγή των αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35 προχώρησε για πρώτη φορά δημοσίως η Ουάσιγκτον.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου Βουλής με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική στην Μέση Ανατολή (“U.S. Policy Toward a Turbulent Middle East” April 18, 2018) και περιγράφοντας τις κινήσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας στην περιοχή, μεταξύ άλλων, τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα ότι «η Άγκυρα πρέπει να έχει επίγνωση των κινδύνων κατά τη διεξαγωγή στρατηγικών παραχωρήσεων στη Μόσχα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της στη Συρία».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως «η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει συμφωνήσει να αγοράσει το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε εν δυνάνει κυρώσεις με βάση το άρθρο 231 της CAATSA (σ.σ. ειδικός νόμος για τις κυρώσεις για χώρες που αγοράζουν ρωσικό πολεμικό υλικό) και να επηρεάσει δυσμενώς τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35.
»Είναι προς το αμερικανικό εθνικό συμφέρον να δούμε ότι η Τουρκία παραμένει στρατηγικά και πολιτικά ευθυγραμμισμένη με τη Δύση και πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας».






















































