Ο Αλγερινός επιχειρηματίας Ρασίντ Νεκάζ δήλωσε το Σάββατο ότι αναλαμβάνει να πληρώσει όλα τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από τις Αρχές της Δανίας σε μουσουλμάνες που θα συνεχίσουν να φοράνε μπούρκες, δηλαδή να καλύπτουν τα πρόσωπά τους εκτός από τα μάτια τους.
Στις 6 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε ότι θα φέρει νόμο με τον οποίο θα απαγορεύει σε δημόσιους χώρους την κάλυψη ολόκληρου του προσώπου.
Ο Ρασίντ Νεκάζ, πλαισιωμένος από μουσουλμάνες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, στήθηκε έξω από το κοινοβούλιο της Δανίας και έκανε δηλώσεις στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU (παντού ο τουρκικός δάκτυλος).
Είπε ότι έχει ήδη πληρώσει 1.538 πρόστιμα για μπούρκες σε Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Αυστρία και Γερμανία.
Ο Νεκάζ ξεκίνησε να πληρώνει τα πρόστιμα για τις μπούρκες από το 2010, όταν για πρώτη φορά απαγορεύτηκαν στη Γαλλία. Από τότε μέχρι σήμερα έχει πληρώσει συνολικά ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ο ίδιος μάλιστα επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επειδή δεν βρίσκουν λύσεις «που θα βοηθούν στους μουσουλμάνους να προσαρμοστούν στην Ευρώπη».
Βεβαίως η επιμονή στο να φοράνε οι γυναίκες μπούρκες, που δεν είναι έθιμο σε όλους τους μουσουλμάνους, είναι σαουδαραβική «μόδα», φανερώνει ότι είναι οι φανατικοί μουσουλμάνοι που δεν επιθυμούν να προσαρμοστούν στην Ευρώπη.
Προσαρμογή στην Ευρώπη είναι να μην φοράνε οι γυναίκες μπούρκες και όχι να αποδεχθεί η Ευρώπη τις μπούρκες.
«Για αυτό τον λόγο οι μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη πρέπει να ισχυροποιηθούν ώστε να προστατέψουν τα συμφέροντά τους», είπε ο ίδιος.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα να μπορέσω να στείλω στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το μήνυμα ότι περιορίζουν την ελευθερία και δεν μπορούν απλώς να κάνουν ό,τι θέλουν», είπε.
Δηλαδή, σύμφωνα με τον «ακτιβιστή» επιχειρηματία, η μπούρκα δεν είναι σύμβολο καταπίεσης των γυναικών αλλά «δικαίωμα ελευθερίας» και μάλιστα, το πιο εξωφρενικό, απαιτεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην νομοθετούν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά ήθη και αξίες, αλλά σύμφωνα με τα μουσουλμανικά μεσαιωνικά ήθη.
Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιοι πλασάρουν την επιστροφή στον μεσαίωνα και στον σκοταδισμό ως κάποιο δήθεν «δικαίωμα».
Για να θολώσει τα νερά, ο ίδιος τόνισε ότι προηγουμένως βρισκόταν στο Ιράν όπου υποστήριξε 29 γυναίκες που συνελήφθησαν στις 8 Μαρτίου, στην ημέρα της γυναίκας, επειδή αρνήθηκαν να φορέσουν μαντίλα.
Δηλαδή, αυτός ο χομπίστας «δικαιωματιστής», βάζει στην ίδια ζυγαριά το δικαίωμα στο να φορά μια γυναίκα μαντίλα με το δικαίωμα να μην φορά.
Οι κοινωνίες όμως δεν οικοδομούνται βάσει του «κάνω ό,τι θέλω», όπως υποστηρίζουν οι αμετροεπείς δικαιωματιστές, αλλά με αξιακά συστήματα και η ελευθερία νοείται μόνο μέσα σε πλαίσια με κανόνες και νόμους κοινούς για όλους και όχι στο κάνω ό,τι θέλω, διότι τότε δεν έχουμε κοινωνίες αλλά άνομες ζούγκλες.
Εξάλλου, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό και όχι τι κάνει μια μουσουλμάνα που ζει στον μεσαίωνα με το πρόσωπό της, όταν μια κυβέρνηση αποφασίζει να απαγορεύσει την κάλυψη του προσώπου για λόγους πρωτίστως ασφαλείας, αφού η κάλυψη του προσώπου είναι το πρώτο που επιδιώκει ένας τρομοκράτης ή εγκληματίας, κανένα δικαίωμα δεν υπερέχει της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου.
Δεν είναι λοιπόν μόνο θέμα αξιακό και πολιτισμικό, όπως η αναχαίτιση της επιστροφής στον μεσαίωνα, η απαγόρευση της μπούρκας, αλλά και ζήτημα εθνικής ασφαλείας.
Επίσης, όπως έχει διδάξει και ο Πλάτων, οι ξένοι είναι εκείνοι που οφείλουν να σέβονται τους νόμους και τα έθιμα εκείνων που τους φιλοξενούν.