Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παλαιστίνιος Αμπάς θα κάνει “σημαντική” ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Παλαιστίνιος Αμπάς θα κάνει “σημαντική” ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς, που επικρίθηκε με σφοδρότητα το τελευταίο διάστημα από την Ουάσινγκτον, θα απευθύνει ομιλία ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, γνωστοποίησε την Πέμπτη ο πρεσβευτής του Κουβέιτ, της χώρας η οποία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του ΣΑ τον τρέχοντα μήνα.

Θα πρόκειται για μια «σημαντική» ομιλία, ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Μανσούρ Αγιάντ αλ Οτάιμπι.

Το Κουβέιτ, εντός των ορίων της προεδρίας του στο ΣΑ του ΟΗΕ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθύνει πρόσκληση στον παλαιστίνιο πρόεδρο.

«Κανένας δεν εναντιώθηκε στην έλευσή του», διαβεβαίωσε ο κουβεϊτιανός διπλωμάτης.

Την 25η Ιανουαρίου, η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, η Νίκι Χέιλι, είχε επικρίνει δριμύτατα τον Μαχμούντ Αμπάς, εκτιμώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης δεν έχει το απαραίτητο θάρρος για να καταλήξει σε μια συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει τους Παλαιστίνιους ότι επιδεικνύουν «έλλειψη σεβασμού» έναντι των ΗΠΑ μέσω Twitter αλλά και στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος απειλεί εξάλλου να περικόψει την οικονομική βοήθεια που προσφέρει η Ουάσινγκτον στους Παλαιστίνιους. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τρέχουμε πίσω από μια παλαιστινιακή κυβέρνηση που δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για την ειρήνη», είχε διαμηνύσει η Χέιλι.

«Για να επιτύχουμε ιστορικά αποτελέσματα, χρειαζόμαστε θαρραλέους ηγέτες», είχε προσθέσει. Ο Αμπάς «απέρριψε οποιονδήποτε ρόλο των ΗΠΑ. Προσέβαλε τον Αμερικανό Πρόεδρο», είχε συνεχίσει η πρεσβεύτρια. Μολαταύτα η Χέιλι είχε διαβεβαιώσει ότι η χώρα της παραμένει πάντα «δεσμευμένη» στις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους παλαιστίνιους ηγέτες είναι πιο τεταμένες παρά ποτέ μετά την αναγνώριση στα τέλη του 2017 από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο

Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr