Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλές σε Καναδό παρουσιαστή που σκότωσε κούγκαρ – Σχόλια και για το… πέος του

Απειλές σε Καναδό παρουσιαστή που σκότωσε κούγκαρ –  Σχόλια και για το… πέος του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακτιβιστές, Καναδάς, Κυνήγι, Κυνηγός,

Κυνηγοί σκοτώνουν κούγκαρ στην Αλμπέρτα του Καναδά εδώ και δεκαετίες. Όμως ένα περιστατικό τον προηγούμενο μήνα, με πρωταγωνιστή έναν γνωστό παρουσιαστή στη χώρα, προκάλεσε δημόσια διαμάχη μεταξύ επιστημόνων, κυνηγών και ακτιβιστών.

Ο Steve Ecklund, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή «The Edge», καυχήθηκε στα social media για το γεγονός ότι σκότωσε ένα κούγκαρ, με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική αλλά και διαδικτυακές απειλές.

Μεταξύ άλλων, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού του Καναδά Stephen Harper, Laureen, έκανε ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο στο twitter, αναφέροντας πως «πρέπει να αντισταθμίζει κάτι, πιθανώς ένα μικρό πέος».

Παρόμοια κατακραυγή είχε προκαλέσει και η θανάτωση της αρκούδας γκρίζλι Ν. 148, από έναν κυνηγό στην καναδική επαρχία Βρετανική Κολομβία, το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόκειται για νόμιμο κυνήγι και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει πολιτισμικό χάσμα -ακόμη και εντός της κοινότητάς τους- σχετικά με το κυνήγι μεγάλων σαρκοφάγων.

«Έχει να κάνει με το να δίνεις πολύ μεγαλύτερη αξία σε ένα μεμονωμένο ζώο, παρά σε έναν πληθυσμό, αλλά το σύστημα έχει ρυθμιστεί για να διαχειριζόμαστε πληθυσμούς και όχι μεμονωμένα ζώα», αναφέρει ο Adam Ford, επίκουρος καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας Okanagan.

«Το βλέπεις αυτό να προκύπτει όταν οι άνθρωποι που εστιάζουν στο μεμονωμένο, βλέπουν ένα νεκρό κούγκαρ και προκαλούν τον κόσμο με σχόλια για μικρό πέος. Ο τρόπος που σχεδιάζεται το κυνήγι εδώ και πολύ καιρό είναι για να μην έχει αντίκτυπο στον πληθυσμό», προσθέτει.

Η Αλμπέρτα ρυθμίζει τον πληθυσμό των κούγκαρ από το 1969. Κάθε χρόνο θεσπίζεται “πλαφόν”, που επιτρέπει το κυνήγι έως και 155 ζώων.

Η επαρχία εκτιμά πως υπάρχουν 2.000 έως 3.500 κούγκαρ. Τόσο ένας κορυφαίος εμπειρογνώμονας της κυβέρνησης, όσο και ο βιολόγος του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα Mark Boyce, δήλωσαν πως πρόκειται για έναν πληθυσμό που πρέπει να βρίσκεται υπό διαχείριση, επειδή τα κούγκαρ μπορεί να κυνηγήσουν τα βοοειδή ή να αποτελέσουν κίνδυνο δημόσιας ασφάλειας.

Ανάλογες δημόσιες συζητήσεις έχουν γίνει και για τις αρκούδες γκρίζλι. Μάλιστα, το κυνήγι τους απαγορεύτηκε στη Βρετανική Κολομβία τον περασμένο μήνα, καθώς έρευνες έδειξαν ότι δεν υποστηρίζεται από τους περισσότερους κατοίκους.

Αν και ο κόσμος ανησυχεί για τα «όμορφα, χαριτωμένα σαρκοφάγα» που πυροβολούνται, ο Ford τονίζει πως ο ίδιος ανησυχεί ότι οι επιστήμονες συμμετέχουν στην ηθική συζήτηση για το κυνήγι.

«Η ηθική μου είναι διαφορετική από τη δική σου, αλλά τα δεδομένα πρέπει να είναι δεδομένα», επισήμανε.

Από την πλευρά τους, οι κυνηγοί υπερασπίζονται το κυνήγι ως μία παράδοση. Ο Wayne Lowry, κυνηγός και πρώην πρόεδρος του «Alberta Fish and Game Association», ο οποίος σκότωσε ένα κούγκαρ πριν από 15 χρόνια, δήλωσε πως ήταν διαφορετικό από οποιοδήποτε κυνήγι έχει βιώσει και «ένα γεγονός που το ζεις μια φορά μόνο στη ζωή σου».

Παραδέχεται πάντως πως υπάρχει μεγάλη διαμάχη για το κυνήγι.

«Η δημόσια συζήτηση είναι ίδια, ανεξάρτητα από το ποιος κυνηγά, πού συμβαίνει και ποιο είναι το είδος. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει και άλλοι που τους αρέσει», λέει.

Ένας επιστήμονας υπογράμμισε πως η κατακραυγή δεν αφορά γενικότερα το κυνήγι, αλλά πρόκειται για μια ηθική συζήτηση σχετικά με τη δολοφονία μεγάλων σαρκοφάγων που μπορεί να υποφέρουν.

Ο Chris Darimont, αναπληρωτής καθηγητής γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Βικτώρια, τόνισε ότι το κυνήγι ως άθλημα κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα. «Δεν μπορούν να δεχτούν την ιδέα ότι οι άνθρωποι σκοτώνουν σαρκοφάγα, όχι για να ταΐσουν τις οικογένειές τους, αλλά για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους», δήλωσε ο Darimont, ο οποίος αντιτίθεται στη θανάτωση ζώων, όταν δεν πρόκειται για λόγους τροφής ή προστασίας.

Ο παρουσιαστής Steve Ecklund ανέφερε στα social media πως μαγείρεψε το κρέας από το κούγκαρ, ωστόσο η κατανάλωση του κρέατος δεν απαιτείται από τον νόμο.

Ο Darimont έκανε λόγο για ένα «λεπτό πέπλο εξαπάτησης» από τους κυνηγούς που λένε ότι τρώνε τέτοιου είδους ζώα, επειδή το κρέας τους δεν είναι πολύ νόστιμο.

«Οι υπεύθυνοι για τα άγρια ζώα εδώ και δεκαετίες έχουν αναγνωρίσει ότι αυτά τα ζώα δεν θανατώνονται για το κρέας τους, αλλά ως τρόπαια».

Ο ίδιος τονίζει πως το κυνήγι των κούγκαρ στην Αλμπέρτα πρέπει να επαναξιολογηθεί, καθώς η επιστήμη δείχνει ότι υπάρχουν κίνδυνοι για θανάτωση περισσότερων ζώων, επειδή είναι δύσκολη η καταμέτρηση των σαρκοφάγων ώστε να υπάρξει μία σαφή εικόνα του πληθυσμού τους.

Η κυβέρνηση της Αλμπέρτα επισημαίνει από την πλευρά της ότι δεν έχει λάβει αιτήματα για να τερματίσει το κυνήγι, από όταν ξεκίνησε η σχετική αντιπαράθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε εμπορικό πόλεμο στην Κίνα – Επίσης σε Καναδά και Μεξικό

Βιβέκ Ραμασουάμι: Ο υπουργός που θέλει να κλείσει το FBI και να καταργήσει TikTok

Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Νεκρός 68χρονος από σκάγια κυνηγού-αστυνομικού

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός – Ακολουθεί μια ματιά στις διεθνείς αντιδράσεις

Χώρες απομακρύνουν πολίτες τους από τον Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr