Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε εκκλησία Μεθοδιστών στο Πακιστάν

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε εκκλησία Μεθοδιστών στο Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν την Κυριακή από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία του νοτιοδυτικού Πακιστάν, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο Αμπντούλ Ραζάκ Σέμα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Κουέτα, πρωτεύουσα της πολύ ασταθούς επαρχίας Μπαλουτσιστάν, διευκρίνισε ότι οι δύο βομβιστές εισέβαλαν στην τοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών την ώρα που η κυριακάτικη λειτουργία είχε μόλις αρχίσει.

Τον απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαλουτσιστάν Σαρφράζ Μπούγκτι.

Σύμφωνα αξιωματούχους, οι δράστες φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών μέσα στην εκκλησία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φρουροί ασφαλείας της αστυνομίας αντάλλαξαν πυρά με τους δράστες.

Η αστυνομία σκότωσε έναν από τους δράστες προτού αυτός καταφέρει να μπει στον κυρίως ναό.

Ωστόσο, ο δεύτερος δράστης κατάφερε να φτάσει στην κύρια είσοδο του ναού, όπου και ανατινάχθηκε.

«Υπήρχαν σχεδόν 400 άνθρωποι μέσα στην εκκλησία, αλλά οι δράστες δεν μπόρεσαν να μπουν στον κυρίως ναό», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μοαζάμ Τζαχ.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η εκκλησία είχε φρουρούς γιατί οι χριστιανικοί χώροι λατρείας αποτελούν συχνά στόχο εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Συνήθως, περίπου 250 πιστοί παρακολουθούν τη λειτουργία της Κυριακής αλλά την περίοδο των Χριστουγέννων, πολλοί περισσότεροι πιστοί προσέρχονται.

Η επαρχία Μπαλουτσιστάν, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, αλλά ταλανίζεται από μια αυτονομιστική εξέγερση και την ισλαμιστική βία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο τζιχαντιστής ΥΠΕΞ της Συρίας ύψωσε τη νέα σημαία της χώρας στον ΟΗΕ

Ο Νίκος Δένδιας στη θεία λειτουργία για τον Πάπα Φραγκίσκο – Η ελληνική τιμή στον καθεδρικό Αγίου Διονυσίου

Η Ιορδανία κήρυξε παράνομη τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Ο γιατρός του Πάπα είπε για τις τελευταίες του στιγμές: «Τον βρήκα σε κώμα, με ανοιχτά μάτια, αλλά χωρίς ανταπόκριση»

Χριστιανικά «γίδια» τραβάνε «σέλφι» με τον νεκρό Πάπα – Ασεβείς θρησκόληπτοι νεκρολάτρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr