Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χυδαία ρωσική προπαγάνδα “βλέπει” αμερικανικά ελικόπτερα να διασώζουν τζιχαντιστές

Χυδαία ρωσική προπαγάνδα “βλέπει” αμερικανικά ελικόπτερα να διασώζουν τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ρωσική προπαγάνδα ισχυρίζεται ότι αμερικανικά ελικόπτερα απομάκρυναν ξένους οπλαρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από την πόλη Μαγιαντίν στην ανατολική Συρία, δύο εβδομάδες πριν την επιχείρηση του συριακού στρατού για την απελευθέρωσή της.

Αυτό μεταδίδει το ρωσικό δίκτυο Sputnik επικαλούμενο ως πηγές του κατοίκους της περιοχής.

Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μαγιαντίν -της τελευταίας πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία- ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 14 του ίδιου μήνα.

«Ένα αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε ελιγμούς στην περιοχή Ράμπα, κοντά στη Μαγιαντίν (…) Όταν το αεροσκάφος εξαπέλυσε επίθεση, προσπαθήσαμε να κρυφτούμε και τότε είδαμε πολλά αμερικανικά ελικόπτερα. Ξένοι διοικητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονταν στο έδαφος, περιμένοντάς τα (…). Τα ελικόπτερα τους πήραν από τη Μαγιαντίν», δήλωσε ο 79χρονος Μουχάμαντ Άουαντ Χουσέιν, που έχει υπηρετήσει στον συριακό στρατό.

Η μόνη μαρτυρία που επικαλούνται οι Ρώσοι προέρχεται από έναν 79χρονο πρώην στρατιωτικό, δηλαδή άνθρωπο του καθεστώτος.

Τον Σεπτέμβριο μια διπλωματική πηγή [δηλαδή η ρωσική προπαγάνδα] είχε δηλώσει στο Sputnik ότι περισσότεροι από 20 οπλαρχηγοί του Ισλαμικού Κράτους και άλλοι τρομοκράτες είχαν απομακρυνθεί τον προηγούμενο μήνα με ελικόπτερα της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ διέψευσε τις καταγγελίες αυτές.

Οι Ρώσοι αντί να διαδίδουν τέτοια ψέμματα θα ήταν καλό κάποτε να δώσουν και καμία πειστική εξήγηση για το πώς συμμάχησαν με τον αρχιτζιχαντιστή Ερντογάν. Τους έριξε αεροπλάνο, δολοφονήθηκε ο Πρέσβης τους στην Άγκυρα από τζιχαντιστή σωματοφύλακά του Ερντογάν και οι Ρώσοι έχουν να λένε για τους Αμερικανούς.

Το Κρεμλίνο προφανώς θεωρεί ότι μπορεί να ψεύδεται παγκοσμίως με τον τρόπο που το κάνει στην εσωτερική κοινή του γνώμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Levantine Greeks Brief European Parliament on the Plight of Syrian Christians

Έλληνες της Συρίας στο Στρασβούργο για την Προστασία των Χριστιανών της Ανατολής

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr