Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, ΔΗΚΟ, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κύπρος, Κώστας Μαυρίδης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,
Κύπριος ευρωβουλευτής έδωσε στεγνά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στις Βρυξέλλες όπου διοργανώθηκε συζήτηση από την Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Ισραήλ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και θέματα ασφάλειας με βάση και σχετικό βιβλίο από τις εμπειρίες του Ισραήλ.
Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Gilles De Kerchove, Συντονιστής της ΕΕ για θέματα Αντιτρομοκρατίας ο οποίος εξήγησε ότι η τρομοκρατία θα παραμείνει για πολλά χρόνια, ίσως γενιές, επειδή αρκετοί τζιχατιστές επιστρέφουν στις χώρες τους αλλά και επειδή υπάρχουν έφηβοι εντός ΕΕ που έχουν δηλητηριαστεί με ακραία προπαγάνδα για να μισούν και να σκοτώνουν κάθε διαφορετικό.
Σημείωσε ότι, απαιτούνται πολύ περισσότερα ποσά από την ΕΕ που λόγω λιτότητας θα πρέπει να εξαιρούνται από τις συνήθεις διαδικασίες και ποσοστώσεις των προϋπολογισμών, αν επιθυμούμε να περιοριστούν δραστικά οι κίνδυνοι και να συντομεύσει χρονικά η απειλή από την ακραία ισλαμιστική τρομοκρατία.
Σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – Σ & Δ) αναφέρθηκε στην στήριξη και χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων από κράτη που χρησιμοποιούν εγκληματικές οργανώσεις, όπως το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος και την Χαμάς, για δικές τους επιδιώξεις.
Τόνισε επίσης ότι η ανοχή και τα συμφέροντα επέτρεψαν στους εγκληματίες να οργανώνονται για χρόνια και να δρουν από την Μέση Ανατολή μέχρι τις πόλεις μας εντός ΕΕ.
Για την επόμενη του δημοψηφίσματος στο Κουρδιστάν ανέφερε ότι πρόκειται για μια νέα μέρα στην Ιστορία της περιοχής που δεν μπορούμε να αγνοούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε ένα τέτοιο σύμμαχο στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και ενάντια σε κράτη όπως το καθεστώς Ερντογάν που αποτελεί συνεργό της τρομοκρατίας.
Ο κ. Μαυρίδης παρατήρησε ότι πολλοί από όσους διαπράττουν τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν μεγαλώσει στην ΕΕ και κατέχουν νόμιμα ευρωπαϊκά διαβατήρια και για αυτό “αφού εντοπίσουμε ποιο σοβαρό λάθος κάνουμε, να περάσουμε από την διάγνωση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της μάστιγας της τρομοκρατίας”.