Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τουρκία,
Η επικείμενη περίοδος προ των εκλογών στην “ελληνοκυπριακή κοινότητα” [σ.σ. όπως αποκαλούν οι Τούρκοι την Κυπριακή Δημοκρατία] δεν είναι υποβοηθητική για μια νέα προσπάθεια στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της «πολύ καλής» -όπως τη χαρακτήρισε- συνάντησής του με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, το απόγευμα του Σαββάτου, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
Η συνάντηση διήρκεσε δέκα λεπτά κι όπως είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τρόπους για να προχωρήσουν προς τα μπρος (μέσα σε δέκα λεπτά τα έκαναν όλα αυτά).
«Ο ΓΓ ήταν ο ίδιος μάρτυρας του τι συνέβη στο Κραν Μοντανά και είναι γνώστης της εποικοδομητικής συνεισφοράς μας στη διάσκεψη.
»Κι ως Τουρκοκύπριοι αναμένουμε σθεναρά ότι αυτό που πραγματικά συνέβη, θα αντικατοπτρίζεται αντικειμενικά στην επικείμενη έκθεσή του».
Σε ερώτηση, αν στο Κραν Μοντανά αποδέχθηκε κατάργηση των Εγγυήσεων και αποχώρηση των στρατευμάτων, ο κ. Ακιντζί δήλωσε:
«Αποδεχθήκαμε τη σημαντική σταδιακή μείωση των στρατευμάτων. Αλλά δεν αποδεχθήκαμε αυτό που ζητούσε ο Αναστασιάδης συνέχεια, τη μαξιμαλιστική θέση μηδέν στρατεύματα, μηδέν εγγυήσεις. Δεν το αποδεχθήκαμε αυτό».
Οι Τουρκοκύπριοι γενίτσαροι και η ισλαμιστική Τουρκία δεν αποδέχονται την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων -όπως και όλων των στρατευμάτων- από το νησί, διότι επιδίωξή τους δεν είναι να γίνει η Κύπρος ένα κράτος κανονικό όπως τα υπόλοιπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών, αλλά ένα τουρκικό προτεκτοράτο.
Ωστόσο, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με καθεστώς τουρκικό προτεκτοράτου δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει. Τα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μια κανονική δυτική δημοκρατία, διεθνώς αναγνωρισμένη και αξιόπιστη, σε αντίθεση με την κατοχική ψευδοκυβέρνηση που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμένο κόσμο.