Την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θέτοντας μεταξύ άλλων περιορισμούς στον εφοδιασμό της Πιονγιάνγκ με πετρέλαιο και αέριο.
Η υιοθέτηση της απόφασης σηματοδοτεί την επιβολή του 8ου γύρου κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ, μετά την έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε την 3η Σεπτεμβρίου.
Το κείμενο που υιοθετήθηκε καταρτίστηκε και τέθηκε σε ψηφοφορία από τις ΗΠΑ.
Η Κίνα είναι η χώρα που προμηθεύει τη Βόρεια Κορέα με τη μεγαλύτερη ποσότητα αργού πετρελαίου.
Πέραν της επιβολής περιορισμών στις βορειοκορεατικές εισαγωγές πετρελαίου και αερίου, απαγορεύθηκαν επίσης οι εξαγωγές προϊόντων υφαντουργίας από την Πιονγιάνγκ.
Τα μέτρα για τους Βορειοκορεάτες εργαζόμενους και την επιθεώρηση ύποπτων βορειοκορεάτικων πλοίων στη θάλασσα είναι επίσης λιγότερο σκληρά από ό,τι προέβλεπε η αρχική εκδοχή του σχεδίου απόφασης, κατόπιν πιέσεων της Μόσχας.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι τόνισε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σ.Α. ότι η Ουάσιγκτον δεν θέλει πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα και πρόσθεσε ότι η Πιονγιάνγκ «δεν έχει ακόμη περάσει το σημείο μετά το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή».
«Εάν συμφωνήσει να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα μπορεί να επιδιώξει ένα καλύτερο μέλλον. Αν αποδείξει ότι μπορεί να ζει ειρηνικά, ο κόσμος θα ζήσει ειρηνικά μαζί της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ Λιου Τζιεγί προέτρεψε από την πλευρά του τη Βόρεια Κορέα να «πάρει σοβαρά την προσδοκία και τη βούληση της διεθνούς κοινότητας» να τερματίσει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, ενώ κάλεσε όλα τα μέρη να παραμείνουν «ψύχραιμα» και να μην προκαλούν εντάσεις.