Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτός των κοιτασμάτων της ανατολ. Μεσογείου οι Τούρκοι επιμένουν ότι μπορούν να έχουν ρόλο

Εκτός των κοιτασμάτων της ανατολ. Μεσογείου οι Τούρκοι επιμένουν ότι μπορούν να έχουν ρόλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το σεισμογραφικό Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασιά έχει ολοκληρώσεις τις [σ.σ. παράνομες] έρευνες που έκανε από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο [σ.σ. στην κυπριακή ΑΟΖ], τα στοιχεία που συνέλεξε αναλύονται και θα γίνει ενδελεχής έρευνα και στην περιοχή της Μόρφου, δήλωσε ο κατοχικός «υπουργός ενέργειας και οικονομίας», Σουνάτ Ατούν, υποστηρίζοντας πως η μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω του Τσεϊχάν στην Τουρκία και την Ευρώπη είναι οικονομικά και εμπορικά πολύ πιο συμφέρουσα.

Μιλώντας στον ανταποκριτή του πρακτορείο Ανατολή στα κατεχόμενα, ο κ. Ατούν εκφράζοντας τους τουρκικούς πόθους υποστηρίξε πως παρά τις συνομιλίες της Shell (αγόρασε τη British Gaz που έχει τερματικά LNG στην Αίγυπτο) για να μεταφερθεί στην Αίγυπτο το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή και τις ποσότητες του Ισραήλ και του οικοπέδου Αφροδίτη, πιστεύει ότι είναι πιο πρόσφορο και κατάλληλο οικονομικά και εμπορικά οι ενεργειακές αυτές πηγές να μεταφερθούν μέσω του ψευδοκράτους «με την Τουρκική εταιρεία Πετρελαίου μέτοχο, στο Τσεϊχάν και από εκεί στην ΕΕ».

Βεβαίως λίγη σημασία έχει τι λέει ο ψευδοϋπουργός ενός ψευδοκράτους, από τη στιγμή που η Τουρκία έχει πεταχτεί εκτός των κοιτασμάτων από τις ίδιες τις ΗΠΑ, που δεν επιθυμούν καμία εμπλοκή των ισλαμιστών της Άγκυρας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στα ευρωπαϊκά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου, πρωτίστως για λόγους ασφαλείας και σταθερότητας της ίδιας της Δύσης.

Ο ψευδοϋπουργός Ατούν υποστήριξε ότι τα σχέδια μεταφοράς στα τερματικά υγροποιημένου αερίου στην Αίγυπτο δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα λύση και υπενθύμισε ότι στην τελευταία τους επίσκεψη με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας στο Μπαρμπαρός είχαν τονίσει την αποφασιστικότητά Τουρκίας – ψευδοκράτους να συνεχίσουν τις έρευνες για φυσικό αέριο.

Αναφέρεται βεβαίως σε παράνομες έρευνες που δεν αναγνωρίζονται από τη Διεθνή Κοινότητα και στην ουσία αποτελούν εχθρικές ενέργειες απέναντι στη Δύση.

Στην περιοχή του Τσεϊχάν, είπε ο ίδιος ψευδοϋπουργός, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα τερματικά ενέργειας στον κόσμο, ιδιαίτερα της δικής μας γεωγραφικής περιοχής, με συνδέσεις με την Ευρώπη, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή.

«Με τις έρευνες και τις γεωτρήσεις που θα κάνουμε στις δικές μας (sic) θάλασσες το Τσεϊχάν θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο».

Γι’ αυτό, συνέχισε, είναι πιο συμφέρουσα λύση, οικονομικά και εμπορικά, οι ενεργειακοί πόροι της ανατολικής Μεσογείου να μεταφερθούν μέσω του Τσεϊχαν, με συνέταιρο την τουρκική εταιρεία πετρελαίου στην Ευρώπη.

Δεν είναι οικονομικά εναλλακτική λύση η μεταφορά του αερίου στα τερματικά της Αιγύπτου, η οποία μπορεί να καλύψει με δική της παραγωγή τις εσωτερικές της ανάγκες σε ενέργεια, πρόσθεσε λέγοντας πως η υγροποίηση του φυσικού αερίου και η μεταφορά του από την Αίγυπτο στην ΕΕ δεν θα αφήσει εμπορικό κέρδος και η τιμή τελικού κόστους θεωρεί –όπως είπε– ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ΕΕ.

Ο Σουνάτ Ατούν μίλησε και για επιταχυνόμενη ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα κατεχόμενα, λέγοντας πως λόγω και της αλλαγής στους κανονισμούς μπορούν να δημιουργηθούν ηλιακά πάρκα παραγωγής ενέργειας και να ενσωματωθούν στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Αυτή τη στιγμή στα κατεχόμενα παράγονται 20 μεγκαβάτ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από ιδιώτες παραγωγούς ενώ για τη χρονιά 2017-2018, είπε ότι θα βγουν σε διαγωνισμό ως «κυβέρνηση» για την παραγωγή ακόμη 20 μεγκαβάτ.

Το πρακτορείο Ανατολή σημειώνει ότι όσον αφορά τις ποσότητες φυσικού αερίου, υπολογίζεται ότι στο Λεβιάθαν και στο Ταμάρ του Ισραήλ υπάρχουν 800 εκ κμ φυσικού αερίου ενώ ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας είχε δηλώσει παλαιότερα πως υπολογίζεται ότι στην περιοχή υπάρχουν επιπρόσθετες ποσότητες που φτάνουν τα 2,2 τρισ. κμ φυσικού αερίου.

Τουρκικές ανυπόστατες μπουρδολογίες. Το θέμα των κοιτασμάτων έχει “τελειώσει” και η Τουρκία έχει εξαιρεθεί. Απλά πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία-AANES (Κούρδοι): Οι Τούρκοι ΔΕΝ θα πάρουν ποτέ το Φράγμα Τισχρίν

Το Ιράν έχει όλο και περισσότερο πετρέλαιο που δεν μπορεί να πουλήσει

Η Ρωσία «κλείνει την κάνουλα» φυσικού αερίου στην Ευρώπη την τελευταία ημέρα της συμφωνίας – Προβλέπεται «ράλι τιμών»

Η Τουρκία επιδιώκει να παίξει ρόλο ηγέτη στον μουσουλμανικό κόσμο και η Ιερουσαλήμ είναι ένα σημαντικό σύμβολο

Η Τουρκία θέλει την Ιερουσαλήμ αλλά ΔΕΝ έχει ακόμα τη δύναμη να την κατακτήσει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr