Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δωδεκάχρονος Κούρδος Γιαζίντι που κρατούσαν σκλάβο οι τζιχαντιστές έσμιξε ξανά με τη μητέρα του

Δωδεκάχρονος Κούρδος Γιαζίντι που κρατούσαν σκλάβο οι τζιχαντιστές έσμιξε ξανά με τη μητέρα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα δωδεκάχρονο αγόρι από τη θρησκευτική μειονότητα των Κούρδων Γιαζίντι (ζωροαστρικό παρακλάδι), που απελευθερώθηκε από τη σκλαβιά που το κρατούσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ενώθηκε την Πέμπτη ξανά με τη μητέρα του, που έχει καταφύγει πρόσφυγας στον Καναδά.

Ο 12χρονος Εμάντ Μισχό Τάμο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην κυβέρνηση του Καναδά και στον πρόεδρο της οργάνωσης Απελευθέρωσης Χριστιανών και Γιαζίντι παιδιών του Ιράκ, Στιβ Μάμαν, μετά την επανένωσή του με τη μητέρα του, Νόφα Ζαγλά.

Το παιδί σκλαβώθηκε από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατά την επιδρομή τους στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, τον Αύγουστο του 2014.

Η μητέρα του πληροφορήθηκε ότι ήταν ζωντανός όταν τον είδε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ομάδες ακτιβιστών που ζήτησαν από την κυβέρνηση του Καναδά να φέρει τον 12χρονο κοντά στη μητέρα του.

Η μητέρα, η Ζαγλά, και τα τέσσερα νεώτερα παιδιά της κατάφεραν να αποδράσουν από το Ισλαμικό Κράτος και να φτάσουν ως πρόσφυγες στον Καναδά πριν έξι μήνες.

Παραμένει αγνοούμενος ο πατέρας και ένα ακόμα μέλος της οικογένειάς τους.

Τον δωδεκάχρονο Εμάντ θα αναλάβουν ψυχολόγοι για να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει όσα βίωσε ως σκλάβος των τζιχαντιστών.

Οι Κούρδοι Γιαζίντι έχουν μια θρησκεία που αποτελεί παρακλάδι και εξέλιξη της αρχαίας ηλιολατρικής ζωροαστρικής κουρδικής θρησκείας.

Επειδή διατήρησαν την αρχαία τους πίστη απέφυγαν τις επιμιξίες με μουσουλμάνους, για αυτό και πολλοί Γιαζίντι Κούρδοι είναι ξανθοί με γαλανά μάτια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του

Έλληνες της Συρίας στο Στρασβούργο για την Προστασία των Χριστιανών της Ανατολής

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr