Με προεδρική χάρη, δικαίωμα που έχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφυλακίστηκε, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ο Βενιζέλος Ζαννέτος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και τέως μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.
Ο Βενιζέλος Ζαννέτος τον Ιανουάριο του 2015 είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων. Είχε κριθεί ένοχος για την κατηγορία του εκβιασμού σε σχέση με επένδυση από το ταμείο των εργαζομένων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στο έργο Aero Centre στη Δρομολαξιά, κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Τι δήλωσε βγαίνοντας από την φυλακή
Σε γραπτή δήλωση, ο Βενιζέλος Ζαννέττος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ολοκληρώθηκε μια μεγάλη δοκιμασία για τον ίδιο και την οικογένειά του, «που ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής πλεκτάνης και σκευωρίας, η οποία οργανώθηκε με κύριο στόχο να πλήξει το ΑΚΕΛ και το κύρος του στην κυπριακή κοινωνία».
Προσθέτει ότι, την κατάλληλη στιγμή θα μιλήσει για την ουσία της υπόθεσης «για να μπορέσει ο κόσμος τεκμηριωμένα να μάθει όλη την αλήθεια». Υποστηρίζει ότι δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και η κατηγορία εκβιασμού ήταν «αποτέλεσμα μυθοπλασίας και στημένων καταθέσεων».
Στην δήλωση σημειώνεται ότι η ημερομηνία της κανονικής αποφυλάκισης ήταν η 6η Σεπτεμβρίου 2017. «Συνεπώς, η “χάρη” ισοδυναμεί, στη δική μου περίπτωση, με μόνο 26 μέρες», αναφέρει η δήλωση.
ν η 6η Σεπτεμβρίου 2017. «Συνεπώς, η “χάρη” ισοδυναμεί, στη δική μου περίπτωση, με μόνο 26 μέρες», αναφέρει η δήλωση.
Ο κ. Ζαννέτος, μεταξύ άλλων ευχαριστεί την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Έλληνα υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, ο οποίος ως υπουργός Επικρατείας τότε, τον επισκέφτηκε δύο φορές στις κεντρικές φυλακές.
Απονομή χάριτος δεν δικαιούνται όσοι έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ποινή φυλάκισης για τα αδικήματα του φόνου, της απόπειρας φόνου, της ανθρωποκτονίας, της εμπορίας ναρκωτικών και για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως.