Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό: Ενώ θα γίνονται διαπραγματεύσεις στη Γενεύη ο τουρκικός στόλος θα “κυκλώνει” την Κύπρο

Κυπριακό: Ενώ θα γίνονται διαπραγματεύσεις στη Γενεύη ο τουρκικός στόλος θα “κυκλώνει” την Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Γενεύη θα συνομιλούν και πέριξ της Κύπρου τα τουρκικά πλοία και αεροσκάφη θα ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Η παράλληλη διεξαγωγή άσκησης στην εντός του FIR Λευκωσίας και στον «εναέριο χώρο» του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου δεν θεωρούνται τυχαίες ενέργειες καθώς προγραμματίστηκε να διεξαχθούν στα τέλη Ιουνίου.

Την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο προγραμματίζονται οι συνομιλίες στη Γενεύη, για τις οποίες η τουρκική πλευρά κάνει από τώρα λόγο ότι θα είναι η τελευταία πράξη στο Κυπριακό.

Αλλά και ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε προσεγγίζει το θέμα κατά ανάλογο τρόπο.

Μουσταφά Ακιντζί και Έσπεν Μπαρθ Έιντε έχουν θέσει ως πιθανό χρόνο διεξαγωγής των συνομιλιών το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Η Λευκωσία δεν επιβεβαιώνει το χρόνο έναρξης των συνομιλιών υποστηρίζοντας πως δεν έχουν ακόμα κλειδώσει ημερομηνίες αφού εκκρεμούν οι επαφές και οι συζητήσεις του κ. Έιντε με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη συζήτηση του θέματος της ασφάλειας.

Τα όσα είπε ο Μουσταφά Ακιντζί για τη συνάντηση της Νέας Υόρκης καταδεικνύουν και τις προθέσεις των Τούρκων όταν θα πάνε στη Γενεύη.

Είναι διατεθειμένος να συζητήσει όλα τα θέματα παράλληλα με εκείνο της ασφάλειας.

Άφησε πάντως να διαφανεί ότι για τον ίδιο δεν είναι προτεραιότητά το κεφάλαιο της Ασφάλειας.

Από τα όσα είπε ο κ. Ακιντζί φαίνεται και μια άλλη πρόθεση της τουρκικής πλευράς. Να πάει στη Γενεύη και να επιδιώξει να φέρει τον Νίκο Αναστασιάδη υπό ενός διλήμματος: είτε να δεχθεί αυτά που θέλει η τουρκική πλευρά είτε να φορτωθεί το βάρος της ευθύνης του αδιεξόδου στις συνομιλίες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κατοχικός ηγέτης προσπαθεί από τώρα να φορτώσει ευθύνες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή των ΗΠΑ που ενδυναμώνει τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ+ΗΠΑ

Ισραηλινοί όμηροι βασανίζονταν καθημερινά, αναγκάζονταν να πίνουν νερό από την τουαλέτα, λέει επιζών της αιχμαλωσίας

Αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη για την ειρήνη: Η πρωτοβουλία της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Η τουρκική «Milliyet» κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για «Λόμπι κατά της Τουρκίας πίσω από κλειστές πόρτες!»

Η κυπριακή Βουλή ψήφισε υπέρ της εθελοντικής στρατιωτικής θητείας των γυναικών – «Αποχή» η ντροπή της αριστεράς το ΑΚΕΛ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr