Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέι: Θα παρθούν αυστηρά μέτρα για τις αυξανόμενες αποδοχές διευθυντών

Μέι: Θα παρθούν αυστηρά μέτρα για τις αυξανόμενες αποδοχές διευθυντών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τερέζα Μέι δεσμεύθηκε να κάνει δυσκολότερη την εξαγορά εγχώριων εταιριών από ξένες επιχειρήσεις απειλώντας με αυστηρά μέτρα για τις αυξανόμενες αποδοχές διευθυντών. Η βρετανίδα πρωθυπουργός παρουσίασε μια σειρά σχεδίων προκειμένου η κυβέρνηση να έχει μεγαλύτερο λόγο στη λειτουργία των βρετανικών επιχειρήσεων.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του συντηρητικού κόμματος ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου, η Μέι δήλωσε επίσης πως θα διασφαλίσει ότι καμία ξένη εταιρία που θα εξαγοράζει βρετανικές υποδομές στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, άμυνας και ενέργειας δεν θα υπονομεύσει την ασφάλεια ή την παροχή βασικών υπηρεσιών.

Σε μια απόκλιση από τη λογική της ελεύθερης αγοράς που ακολουθούν οι Συντηρητικοί για δεκαετίες, η Μέι δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις έχουν να διαδραματίσουν ρόλο στην εποπτεία του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων.

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ανταμείβονται για τα ταλέντα και τις προσπάθειές τους αλλά η κοινή γνώμη δικαίως αισθάνεται ότι προσβάλλεται από τις αποδοχές των επικεφαλής κάποιων επιχειρήσεων», ανέφερε το Συντηρητικό κόμμα στο προεκλογικό του μανιφέστο.

Βάσει του σχεδίου αυτού, τα πακέτα αποδοχών υψηλόβαθμων στελεχών θα υπόκεινται στην αυστηρή ετήσια έγκριση των μετόχων μέσω ψηφοφορίας και οι εισηγμένες εταιρίες θα πρέπει να δημοσιοποιούν την ποσοστιαία σχέση των αποδοχών των διευθυντικών στελεχών προς τους μισθούς του ευρύτερου εργατικού δυναμικού.

Οι Συντηρητικοί είπαν ότι οι εταιρίες που θέλουν να εξαγοράσουν βρετανικές επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους από την αρχή της διαδικασίας υποβολής προσφοράς και όλες οι υποσχέσεις που αναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εξαγοράς θα πρέπει να είναι νομικά δεσμευτικές.

Η κυβέρνηση επίσης θα έχει τη δικαιοδοσία να διακόπτει μια διαδικασία προκειμένου να διενεργούνται περισσότεροι λεπτομερείς έλεγχοι.

Η Βρετανία, η πέμπτη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία, έχει προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, με διεθνείς επιχειρήσεις να παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε κλάδο, όπως τις τράπεζες, τις μεταφορές, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και το λιανικό εμπόριο.

Η Μέι, που έγινε πρωθυπουργός λίγο μετά την περυσινή ψήφο υπέρ του Brexit, έχει ήδη διαμηνύσει ότι θέλει να λάβει αυστηρά μέτρα για τις υπερβολικές αποδοχές και τις ξένες εξαγορές που οδηγούν σε απώλεια θέσεων εργασίας και απειλούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Παράλληλα, παρουσίασε τα σχέδια για εκπροσώπηση των εργαζομένων στα συμβούλια των εταιριών, μέσω ενός διορισμένου διευθυντή από το εργατικό δυναμικό, είτε μέσω της σύστασης ενός συμβουλευτικού συμβουλίου εργαζομένων ή μέσω ενός διορισμένου μη εκτελεστικού διευθυντή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έλον Μασκ: Παρεμβάσεις υπέρ ακροδεξιών κομμάτων σε Γερμανία και Βρετανία

Τέσσερις τροφές κατά της δυσκοιλιότητας προτείνει Βρετανός γιατρός

Ο Έλον Μασκ χαρακτηρίζει σωτήρα της Γερμανίας το ακροδεξιό κόμμα AfD

Φρανσουά Ολάντ: Οι επιθέσεις των Τούρκων στους Κούρδους της Συρίας είναι απαράδεκτες

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να αποτρέψουμε ένα νέο επικίνδυνο σενάριο ενός “τουρκολιβυκού συμφώνου”, τώρα με τη Συρία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr