Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα στη Συρία παρουσίασε σε φωτογραφίες τους κομάντος “Ινγιμάσι”

Η Αλ Κάιντα στη Συρία παρουσίασε σε φωτογραφίες τους κομάντος “Ινγιμάσι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Παρασκευή η Αλ Κάιντα στη Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ όπως ονομάζεται από τις αρχές του 2017, έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζει την εκπαίδευση των κομάντος της στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Οι κομάντος της Ταχρίρ Αλ Σαμ εκπαιδεύτηκαν από Τσετσένους τζιχαντιστές μέλη της Αλ Κάιντα.

Οι Τσετσένοι που μάχονται στη Συρία, στη συντριπτική τους πλειονότητα ως τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, έχουν εξαιρετική πολεμική εμπειρία που απέκτησαν σε μάχες ενάντια στον ρωσικό στρατό και για αυτό προτιμούνται ως εκπαιδευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στρατόπεδο όπου η Αλ Κάιντα εκπαιδεύει τους κομάντος της βρίσκεται κάπου στα βόρεια της επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι τζιχαντιστές αποκαλούν τους κομάντος-καταδρομείς τους “Ινγιμάσι”. Τέτοιους “Ινγιμάσι” έχει και το Ισλαμικό Κράτος.

Είναι άνδρες εκπαιδευμένοι στον παραδοσιακό καταδρομικό πόλεμο και πρόθυμοι να αναλάβουν αποστολές αυτοκτονίας, κάτι δηλαδή σαν τους παραδοσιακούς “Φενταγίν”.

Οι “Φενταγίν” πολεμιστές εμφανίστηκαν τον μεσαίωνα πολεμώντας ενάντια στους σταυροφόρους κι αναλάμβαναν αποστολές που γνώριζαν ότι δεν θα γυρίσουν από αυτές ζωντανοί.

Η διαφορά τους με τους Ιάπωνες “Καμικάζι” είναι αξιακή και ιδεολογική. Ο “Καμικάζι” δεν πεθαίνει προσδοκώντας σε μεταθανάτιες ανταμοιβές, υπακούει απλά στο καθήκον.

Αντίθετα, οι μουσουλμάνοι που αναλαμβάνουν αποστολές αυτοκτονίας το κάνουν γιατί είναι πεπεισμένοι ότι τους περιμένει ως ανταμοιβή μια καλύτερη, γεμάτη υλικές απολαύσεις, μεταθανάτια ζωή.

Να αποκαλούμε “Καμικάζι” τους μουσουλμάνους “Φενταγίν” ή “Ινγιμάσι” είναι προσβλητικό για τους ίδιους τους “Καμικάζι”. Βεβαίως αυτές είναι “λεπτομέρειες” στην ισοπεδωτική “δημοσιογραφία” που ασκείται κατά κόρον από αγράμματους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Levantine Greeks Brief European Parliament on the Plight of Syrian Christians

Έλληνες της Συρίας στο Στρασβούργο για την Προστασία των Χριστιανών της Ανατολής

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr