Τα παραμύθια περί “μακεδονικού έθνους” των Σκοπιανών εθνικιστών-απατεώνων καταρρέουν ως χάρτινος πύργος, μετά την παραδοχή του Ζόραν Ζάεφ, ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SDSM του κρατιδίου, ότι οι βουλγαρόφωνοι Σκοπιανοί δεν είναι ξεχωριστό έθνος αλλά Βούλγαροι.
Οι Βούλγαροι από την πλευρά τους πανηγυρίζουν. Η Βουλγαρία μπορεί να είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το κρατίδιο με το όνομα “Μακεδονία”, ουδέποτε όμως αναγνώρισε “μακεδονικό έθνος” και “μακεδονική γλώσσα”.
Οι Σκοπιανοί εθνικιστές απατεώνες ενώ μιλάνε και γράφουν βουλγαρικά, προσπαθούν να “πείσουν” ότι δεν μιλάνε βουλγαρικά αλλά… μακεδονικά.
Ο διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα DNEVNIK:
«Έτσι είναι. Ο Ζόραν Ζάεφ είπε την αλήθεια λέγοντας ότι οι “Μακεδόνες” και οι Βούλγαροι είναι ένας λαός. Έτσι είναι κι εγώ αυτό το επαναλαμβάνω συνεχώς. Εξάλλου, αυτός [σ.σ. ο Ζάεφ] κατάγεται από την Στρούμιτσα και η Στρούμιτσα είναι βουλγαρική πόλη».
Ο Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ είναι συγγραφέας του βιβλίου “Τα δέκα ψέματα του “μακεδονισμού”” και γνωστός αρνητής της ξεχωριστής ταυτότητας του ψευδομακεδονικού έθνους.
Ο Ντιμιτρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι σε περίπτωση που ο Ζάεφ γίνει πρωθυπουργός, θα συναντηθεί μαζί του για την υλοποίηση του βουλγαρικού αιτήματος τοποθέτησης μνημείου του Βούλγαρου Συνταγματάρχη Κονσταντίν Καβαρναλίεφ (περίοδος Βαλκανικών Πολέμων) στη σκοπιανή επικράτεια, μεταξύ των πόλεων του Βαλάντοβο και της Δοϊράνης.
Ο Ντιμιτρόφ υπογράμμισε ότι μετά τη δήλωση Ζάεφ, θα είναι ευκολότερη η υπογραφή συμφωνίας φιλίας και καλής γειτονίας μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων, καθώς το πλέον επίμαχο σημείο της συμφωνίας είναι εκείνο που αναφέρει ότι τα Σκόπια πρέπει να παραιτηθούν από την ιδιοποίηση της βουλγαρικής ιστορίας.
Να τονίσουμε εδώ ότι εκτός από τους Βουλγαρόφωνους ψευδομακεδόνες, τους Σέρβους, τους Αλβανούς και τους τσιγγάνους, στα Σκόπια ζουν και 250.000 κανονικοί Μακεδόνες, δηλαδή Έλληνες μειονοτικοί [διαβάστε εδώ].