Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβάστε πώς ο Ακιντζί παραδέχθηκε ότι είναι Πρόεδρος του “τίποτα” και ότι δεν υπάρχει το ψευδοκράτος του

Διαβάστε πώς ο Ακιντζί παραδέχθηκε ότι είναι Πρόεδρος του “τίποτα” και ότι δεν υπάρχει το ψευδοκράτος του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έκανε δηλώσεις.

Σε αυτές τις δηλώσεις παραδέχτηκε εμμέσως ότι η ΤΔΒΚ είναι ένα ψευδοκράτος, ένα ανύπαρκτο κράτος.

Πώς το ομολόγησε; Αναφερόμενος στο ζήτημα των υδρογονανθράκων.

Τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων βρίσκονται όλα στα νότια της Κύπρου. Οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τη βόρεια πλευρά του νησιού.

Αυτό σημαίνει ότι εάν αποδεχθούμε υποθετικά αυτό που ισχυρίζονται οι Τούρκοι, ότι η ΤΔΒΚ στα κατεχόμενα υφίσταται ως κράτος κι ότι η Κύπρος είναι δύο κράτη κι όχι ένα, τότε τα κοιτάσματα στον νότο ανήκουν αποκλειστικά στην Κυπριακή Δημοκρατία (στην “ελληνοκυπριακή” πλευρά, όπως λένε οι Τούρκοι) και στον βορρά δεν αναλογεί τίποτα διότι οι Τούρκοι πήγαν και κατέλαβαν τη… λάθος πλευρά του νησιού.

Ο Ακιντζί όμως, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δήλωσε ότι στους τουρκοκύπριους αναλογεί “μερίδιο”.

Μερίδιο αναλογεί πράγματι σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι “πολίτες” του ψευδοκράτους όμως δεν είναι υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διότι το ψευδοκράτος βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και τα κοιτάσματα στον νότο. Επίσης στο ψευδοκράτος ζουν και χιλιάδες παράνομοι έποικοι που δεν είναι Κύπριοι.

Εάν, λοιπόν, ο  Μουσταφά Ακιντζί θεωρεί τον εαυτό του “πολίτη” του ψευδοκράτους τότε δεν έχει μερίδιο σε τίποτα.

Εάν όμως θεωρεί τον εαυτό του πολίτη της Κυπριακή Δημοκρατίας, τότε πράγματι έχει μερίδιο.

Για να έχει “μερίδιο” από τους υδρογονάνθρακες του νότου ο Μουσταφά Ακιντζί οφείλει προηγουμένως να ομολογήσει ότι δεν υπάρχει κανένα ψευδοκράτος στη βόρεια Κύπρο.

Στη συνέχεια να παραδεχτεί ότι δεν είναι σε τίποτα Πρόεδρος και ότι απλά εκπροσωπεί μια κοινότητα. Μια κοινότητα που κατέχεται από ξένη δύναμη.

Αφού τα κάνει αυτά ο Μουσταφά Ακιντζί, έπειτα οφείλει να κάνει ακόμα ένα βήμα.

Να εγκαταλείψει κάθε αξίωση περί “ομοσπονδίας”, διότι ούτε ως ομοσπονδία έχει μερίδιο στα κοιτάσματα.

Να το πούμε απλά: Έχει μερίδιο η Καλιφόρνια στα κοιτάσματα του Τέξας; Όχι. Τότε γιατί να έχει μερίδιο η βόρεια Κύπρος στα κοιτάσματα της νότιας;

Μερίδιο στα κοιτάσματα, που βρίσκονται στο νότιο μέρος του νησιού, έχουν μόνο οι πολίτες μιας ενιαίας και αδιαίρετης Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτου θρησκεύματος.

Όταν λοιπόν ο Μουσταφά Ακιντζί δηλώνει ότι έχει μερίδιο στα κοιτάσματα στην ουσία αποδέχεται ότι είναι πολίτης της ενιαίας και αδιαίρετης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εάν ζητά μερίδιο υπό οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, όπως του “Προέδρου” ενός ψευδοκράτους, τότε τον ενημερώνουμε ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας ληστής, επιδρομέας, εισβολέας και πειρατής κι αφού έχουν έτσι τα πράγματα δεν χρειάζεται να βρεθεί καμία τέτοια “λύση” στην Κύπρο.

Ας κάτσει στο βόρειο μέρος του νησιού, μαζί με τους εποίκους που έφερε η Τουρκία από τα λούμπεν κοινωνικά στρώματα της Ανατολίας κι ας βυθιστούν στη φτώχεια και τη μιζέρια τους, όλοι μαζί, “ανατολίτες” και Κύπριοι μουσουλμάνοι, οι οποίοι αν κι έχουν ελληνική καταγωγή επιτρέπουν στην Τουρκία να τους διαφεντεύει λόγω της κοινής θρησκείας και παριστάνουν τους “τουρκοκύπριους”.

Πραγματικά εάν θέλαμε να κάνουμε στους Τούρκους μεγάλη πλάκα θα έπρεπε Ελλάδα και Κύπρος να αναγνωρίσουμε ΤΩΡΑ το ψευδοκράτος.

Αυτοί θα έμεναν με τους εποίκους και τη φτώχεια κι εμείς με την ΕΕ και τους υδρογονάνθρακες.

Διότι δύο ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο έχουν το κάθε ένα τη δική του θάλασσα και ΑΟΖ.

Οι τουρκοκύπριοι στον βορρά θα μείνουν με τα… ψάρια τους και οι ελληνοκύπριοι στον νότο με το φυσικό αέριο.

Δίκαιο δεν είναι Μουσταφά Ακιντζί;

Τι; Δεν είναι δίκαιο; Και τι είναι δίκαιο;

Να λες ότι έχεις άλλο κράτος στον βορρά και να ζητάς μερίδιο από ένα άλλο κράτος στον νότο;

Μερίδιο Ακιντζί έχεις μόνο σε μια ενιαία και αδιαίρετη Κυπριακή Δημοκρατία.

Εάν έχεις διαφωνία πάμε για μια “ρεβάνς” του 1974; Γιατί πολλά μας τα έχεις κάνει Μουσταφά Ακιντζί…

Όπως βλέπετε και στον χάρτη, όλα τα κοιτάσματα είναι στα νότια. Για να ζητούν μερίδιο πρέπει πρώτα να είναι πολίτες της ενιαίας κι αδιαίρετης Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” δεν δικαιούνται κανένα μερίδιο, όπως δεν δικαιούνται κανένα μερίδιο ακόμα κι εάν συμφωνηθεί ομοσπονδία.

Οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη

«Σε δύο θέματα επικεντρώθηκε η συνάντηση των δύο ηγετών το βράδυ της Πέμπτης, στην αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων στην ομοσπονδιακή διακυβέρνηση και στο θέμα της “ίσης μεταχείρισης Τούρκων και Ελλήνων υπηκόων”, δήλωσε ο τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, επιστρέφοντας στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι και τα δύο αυτά θέματα μπορούν να λυθούν σε εύλογα πλαίσια.

“Από τις εξηγήσεις που άκουσα απόψε πείστηκα γι` άλλη μια φορά με βεβαιότητα ότι αυτά τα θέματα δεν είναι θέματα που δεν μπορούν να λυθούν, αρκεί να υπάρχει θέληση, αρκεί να υπάρχει βούληση”, είπε.

Επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα να μπουν στην ΕΕ από την πίσω πόρτα 80 εκ. Τούρκοι υπήκοοι. Μόνο να μπουν στην Κύπρο, συμπληρώνουμε με τη σειρά μας.

Οι “λογικές απόψεις” που έχει διατυπώσει η τουρκοκυπριακή πλευρά, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, έχουν τύχει καλύτερης κατανόησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη παρά από τους Ελληνοκύπριους.

Αυτό, όπως είπε, το διαπίστωσε στις επαφές του στις Βρυξέλλες και αλλού.

“Δυστυχώς όμως στο σημείο αυτό δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε τους ελληνοκύπριους συνομιλητές μας””, πρόσθεσε.

Στο θέμα της αποτελεσματικής συμμετοχής των τουρκοκυπρίων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, είπε ο κατοχικός ηγέτης, “είμαστε αντιμέτωποι με μια αντίσταση που πραγματικά δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε”.

Έμειναν τρεις συναντήσεις ηγετών, συνέχισε, στις 2,11 και 17 Μαϊου.

“Εάν συνεχίσουμε σε αυτό το πλαίσιο τί κρίμα, δύσκολα βλέπω εγώ να φτάνουμε σε ένα αποτέλεσμα. Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξος, ούτε και να υπογραμμίσω μια αρνητικότητα, αλλά όλοι ξέρουν, καταλαβαίνουν και αυτοί που δεν το αποδέχονται, και αυτοί που το αποδέχονται βλέπουν ξεκάθαρα ότι μετά τον Ιούλιο αυτή η δουλειά θα είναι πολύ δύσκολη”, ανέφερε.

Γι` αυτό, είπε ο κ. Ακιντζί, και οι συναντήσεις των διαπραγματευτών από αύριο αλλά και οι εναπομείνασες τρεις συναντήσεις των ηγετών έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Επανέλαβε ότι χωρίς να δίδεται ρόλος επιδιαιτησίας στα Ηνωμένα Έθνη, ούτε και να αναμένονται γραπτές προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών, θα ήταν καλό αυτά να βοηθήσουν πιο ενεργά τις πλευρές τουλάχιστον στα πρώτα τέσσερα κεφάλαια με τρόπο που να τα βλέπουν συνολικά, με μια εκ του σύνεγγυς διπλωματία.

Εάν δεν υπάρξει τέτοια συμπεριφορά που να επιτρέψει να βγει μια συνολική εικόνα, θα συνεχίσουν, όπως έκαναν απόψε [εχθές, Πέμπτη], να συζητούν γύρω από ένα θέμα ή από ένα δεύτερο για ώρες, εκτίμησε ο κ. Ακιντζί, προσθέτοντας ότι “στο τέλος οι πλευρές επιβεβαίωσαν τις θέσεις τους [απόψε], τις διαφύλαξαν και πήγαν σπίτι τους. Σε αυτό το σημείο είμαστε και αυτό το πράγμα δεν μπορεί να μας πάει πουθενά”, σημείωσε.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι στην αρχή της συνάντησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέλησε να αναφερθεί στο θέμα της Navtex που εξέδωσε η Τουρκία και μετέφερε τις ανησυχίες του, λέγοντας ότι αυτή η κίνηση δεν συνάδει με την καλή θέληση και δεν συμβάλλει στο να δημιουργηθεί θετική ατμόσφαιρα.

Απάντησε, είπε, ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ο λόγος που εκδόθηκε αυτή η Navtex λέγοντας ότι πηγάζει από τη θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς με επιμονή και πείσμα να προχωρήσει μονομερώς στις έρευνες για το φυσικό αέριο “όπου ξεκάθαρα και σαφώς έχουμε κι εμείς μερίδιο”.

Προφανώς ο Ακιντζί μπερδεύεται. Τις έρευνες τις κάνει η Κυπριακή Κυβέρνηση και εκ των πραγμάτων όλοι οι Κύπριοι πολίτες έχουν μερίδιο, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων του νησιού. Η Τουρκία δεν έχει σίγουρα κανένα μερίδιο όπως και ο Ακιντζί προσωπικά.

Εάν όμως οι τουρκοκύπριοι επιλέξουν τη διχοτόμηση της Κύπρου, τότε δεν θα έχουν κανένα μερίδιο, διότι τα κοιτάσματα βρίσκονται στα νότια του νησιού ενώ οι Τούρκοι κατέλαβαν τη βόρεια μεριά του νησιού.

Οπότε οι τουρκοκύπριοι έχουν ένα μονόδρομο απέναντί τους. Να ενωθούν με τις ελεύθερες περιοχές σε ένα ενιαίο κράτος αλλιώς τα κοιτάσματα ανήκουν στον νότο και σε όσους επιθυμούν να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι στις 15 Μαϊου 2015, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις τότε, το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο θέμα που συζήτησε μαζί του, ότι για να μπορέσουν οι διαπραγματεύσεις να πάνε καλά και να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, ένα από τα ζητήματα που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι οι έρευνες για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο.

Είχε πει, συνέχισε, ότι είτε θα κατέληγαν σε μια συμφωνία επί του θέματος αυτού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δημιουργώντας μια επιτροπή, κάτι που ήταν αίτημα της τουρκοκυπριακής πλευράς και πριν τον ίδιο, είτε θα αναβάλλονταν αυτά (σσ οι έρευνες) δίδοντας μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις.

Σε αυτό το σημείο, ανέφερε, θεώρησε ότι υπήρξε μια αλληλοκατανόηση. “Τι κρίμα, αυτή η αλληλοκατανόηση το τελευταίο διάστημα δεν είναι αισθητή”, επεσήμανε.

Δηλαδή, δεν τους φτάνει που εισέβαλαν και κατέλαβαν τη… λάθος πλευρά του νησιού, ανακηρύσσοντας και ψευδοκράτος, αυτό το ψευδοκράτος απαιτεί μερίδιο από τα κοιτάσματα που βρίσκονται στα νότια της Κύπρου.

Εάν απαιτεί όμως μερίδιο από τα κοιτάσματα στα νότια της Κύπρου είναι σαν να αποδέχονται ότι δημιούργησαν ένα ψευδοκράτος που και οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν υφίσταται.

Ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι φυσικά η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους, όταν στην ατζέντα ήλθε το θέμα των εξορύξεων τον Ιούλιο, θα προέβαιναν στα απαραίτητα βήματα.

Ποια είναι ακριβώς τα δικαιώματά τους δεν έχουν καταλάβει.

“Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα μικρό χρονικό διάστημα για ένα αποτέλεσμα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που δεν πρέπει να χαθεί, όλοι, από τα ΗΕ έως την ΕΕ. Σίγουρα και η Navtex δεν είναι άσχετη με το πείσμα να συνεχιστούν μονομερώς οι έρευνες για το φυσικό αέριο”, ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προκαλεί ο Φιντάν με τα περί «τουρκικής μειονότητας» – Η ελληνική απάντηση

Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από τον Μπλίνκεν για τη Χαμάς στην Τουρκία – Ανησυχία για μετατροπή της κατεχόμενης Κύπρου σε τζιχαντιστικό «οχυρό»

«Δεν ήταν χαριεντίσματα» απαντά η κυπριακή προεδρία στον Σαμαρά

Στην ΕΔΕΚ η Ρένα Δούρου – ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ την Κύπρο: «Μισός αιώνας βάρβαρης τουρκικής εισβολής και κατοχής»

Κυπριακή ΑΟΖ: Προχωρούν εντατικά οι διεργασίες για αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr