ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Γκι Φερχόφστατ, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συμβούλιο της Ευρώπης, Τουρκία,

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% - Ο Τσίπρας έως και 36%
Η Νίνα Κασιμάτη χαιρετίζει την ένταξη του «Κίμωνα» στο Πολεμικό Ναυτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε ο Γκι Φερχόφστατ, επικεφαλής της ευρωομάδας των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά τις κατηγορίες που διατύπωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης για το μη αδιάβλητο του δημοψηφίσματος, τις οποίες χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές».
«Οι προταθείσες συνταγματικές αλλαγές δεν παρέχουν μόνον απολυταρχικές εξουσίες στον Ερντογάν, αλλά έχουν διαταράξει και τους δημοκρατικούς θεσμούς στην Τουρκία και το δημοψήφισμα στο οποίο στηρίχθηκαν δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ του Συμβουλίου της Ευρώπης», τόνισε.
Κατά τον Φερχόφστατ, «η τουρκική κυβέρνηση εμπόδισε μια έντιμη εκστρατεία, καθώς εκφόβισε την πλευρά του “όχι” και φυλάκισε δεκάδες δημοσιογράφους». «Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επιβεβαιώνει ότι η τουρκική κυβέρνηση μποϊκοτάρησε τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκαταλαμβάνοντας το επίπεδο του παιγνιδιού μεταξύ του “ναι” και του “όχι”», πρόσθεσε.
«Επιπλέον το αποτέλεσμα ήταν πολύ οριακό. Οι μεγάλες τουρκικές πόλεις, για παράδειγμα, ψήφισαν καθαρά εναντίον της αλλαγής του Συντάγματος. Το μόνο λογικό συμπέρασμα όλων αυτών είναι να σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αμέσως τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να ξανασκεφτεί τις σχέσεις της με την Τουρκία», κατέληξε ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων.






















































