Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί οι μουσουλμάνοι δεν ενσωματώνονται στη Βρετανία – Στήνουν “παράλληλο” κράτος

Γιατί οι μουσουλμάνοι δεν ενσωματώνονται στη Βρετανία – Στήνουν “παράλληλο” κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι μουσουλμανικές κοινότητες στη Βρετανία παραμένουν απομονωμένες και αποξενωμένες από τον δυτικό τρόπο ζωής, παρά το γεγονός ότι υφίστανται εδώ και κάποιες δεκαετίες, επειδή οι μουσουλμάνοι άνδρες επιλέγουν να παντρεύονται γυναίκες από ισλαμικές χώρες, εκτιμά η κυβερνητική σύμβουλος Ντέιμ Λουίζ Κέισι (Dame Louise Casey) σύμφωνα με την Telegraph.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πάντα μια “πρώτη γενιά σε κάθε γενιά” μουσουλμάνων, πράγμα που λειτουργεί ως εμπόδιο στην ενσωμάτωσή τους στις δυτικές κοινωνίες.

Η ίδια σημειώνει ότι οι βρετανικές Αρχές κάνουν συχνά τα στραβά μάτια σε επιβλαβείς μουσουλμανικές παραδόσεις από τον φόβο μην χαρακτηριστούν “ρατσιστικές ή ισλαμοφοβικές”.

Η Κέισι αναφέρει επίσης ότι τα θρησκευτικά δικαστήρια της Σαρία, που υφίστανται στο Ηνωμένο Βασίλειο, “υποστηρίζουν τις ιδεολογίες των εξτρεμιστών, συναινούν στον ξυλοδαρμό των συζύγων και αγνοούν τους συζυγικούς βιασμούς”.

Η Ντέιμ Λουίζ Κέισι θεωρεί ότι η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δράση για να μπει επιτέλους ένα τέλος στη “μισογυνία και στην πατριαρχία” που επικρατούν σε ορισμένες μουσουλμανικές κοινότητες.

Μιλώντας στο Τέταρτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου του BBC, η Κέισι υπογράμμισε ότι σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας η αλλοίωση του πληθυσμού είναι θεαματική.

Στο Σέφιλντ, όπως εξήγησε, “ένα σχολείο που είχε λιγότερους από 5% ξένους μαθητές πριν μερικά χρόνια τώρα έχει 95% ξένους μαθητές. Αυτό το είδος της αλλαγής, ο αντίκτυπος της μετανάστευσης και οι άλλες αλλαγές του πληθυσμού ήταν τεράστιες και δεν έχουμε χαράξει μια στρατηγική ενσωμάτωσης”.

Σε μια πόλη του βορρά κάθε δημοτικός σύμβουλος ασιατικής καταγωγής είχε παντρευτεί γυναίκα από το Πακιστάν, ενώ μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ διαπίστωσε ότι οι μισοί από τους Βρετανούς Πακιστανούς παντρεύονται γυναίκες που γεννήθηκαν και ζουν στο Πακιστάν. Ούτε καν Πακιστανές που γεννήθηκαν στη Βρετανία.

“Κατά την άποψή μου πρέπει να υιοθετήσουμε μια πιο δυναμική από ποτέ προσέγγιση στην ενσωμάτωση, αντί της αποτυχημένης πολιτικής της πολυπολιτισμικότητας”.

Παρά το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει κάνει αυστηρότερες τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βίζας λόγω γάμου, οι μουσουλμάνοι έχουν βρει “παραθυράκια” μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είπε ότι οι βρετανικές Αρχές απέτυχαν να εξαρθρώσουν επιβλαβείς εθιμικές συνήθειες “στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και της ανεκτικότητας”.

Το πιο απαράδεκτο είναι ότι υποψήφιοι των Εργατικών (δηλαδή της σοσιαλδημοκρατίας), οι οποίοι υποτίθεται αγωνίζονται κατά των διακρίσεων, έκαναν προεκλογικές συγκεντρώσεις ξεχωριστά ανδρών και γυναικών για να μαζέψουν ψήφους στις εκλογές.

Δηλαδή, αποδέχτηκαν τις διακρίσεις μεταξύ φύλων για να κερδίσουν ψήφους μουσουλμάνων στο όνομα της… καταπολέμησης των διακρίσεων. Η πλήρης σχιζοφρένεια.

Τα θρησκευτικά μουσουλμανικά δικαστήρια της Σαρία, που αποτελούν παραδικαστικό σύστημα, “αρνούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα γυναικών και παιδιών”, “υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές”, “συναινούν σε ξυλοδαρμούς συζύγων”, “αγνοούν τους βιασμούς μέσα στον γάμο” και “επιτρέπουν τους υποχρεωτικούς γάμους”.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η επιρροή αυτών των θρησκευτικών δικαστηρίων μέσα στη Βρετανία συνεχώς αυξάνεται. Στην ουσία στήνουν ένα παράλληλο θεοκρατικό κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναζωπυρώνεται η ένταση στη Συρία – Αιματηρές συγκρούσεις και διαδηλώσεις

Το «ευχαριστώ» του Βασιλιά Κάρολου στους γιατρούς για τη θεραπεία για τον καρκίνο

Ιερουσαλήμ: Ο υπ. Ασφαλείας του Ισραήλ προσευχήθηκε στο Όρος του Ναού

Ο Ντόναλντ Τραμπ και μια αμερικανική εδαφική επέκταση σε Καναδά, Γροιλανδία, Διώρυγα Παναμά

Η τζιχαντιστική Συρία θα ζητήσει 300 δισ. δολάρια αποζημίωση από το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr