Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην Πρόεδρος Ουκρανίας: Μετανιώνω που δεν επέβαλα στρατιωτικό νόμο

Πρώην Πρόεδρος Ουκρανίας: Μετανιώνω που δεν επέβαλα στρατιωτικό νόμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Ουκρανία,

O πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που ανετράπη τον Φεβρουάριο του 2014 μετά την εξέγερση της πλατείας Μαϊντάν από τους φιλοδυτικούς διαδηλωτές, υποστήριξε  ότι το μοναδικό σφάλμα στο οποίο υπέπεσε ήταν «που δεν κάλεσε τον στρατό και δεν επέβαλε στρατιωτικό νόμο» προκειμένου να βάλει ένα τέλος στις ταραχές.

“Δεν βρήκα τη δύναμη να υπογράψω διάταγμα που προέβλεπε την κλήση ενόπλων δυνάμεων”

«Το βασικό μου σφάλμα: δεν μπόρεσα, δεν βρήκα τη δύναμη να υπογράψω το διάταγμα που προέβλεπε την κλήση των ενόπλων δυνάμεων και την επιβολή του στρατιωτικού νόμου» δήλωσε ο ίδιος σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ροστόφ επί του Ντον, στη νότια Ρωσία.

«Αυτό θα ήταν το μοναδικό μέσο προκειμένου να συλλάβουμε τους εξτρεμιστές… όμως δεν μπορούσα να προκαλέσω ένα λουτρό αίματος» συνέχισε ο Γιανουκόβιτς, που εγκατέλειψε το Κίεβο άρον άρον την 21η Φεβρουαρίου του 2014, προτού φύγει από την Ουκρανία για τη Ρωσία.

Το κίνημα διαμαρτυρίας υπέρ της Ευρώπης της πλατείας Μαϊντάν, που πήρε σάρκα και οστά στην κεντρική πλατεία του Κιέβου την 21η Νοεμβρίου του 2013, τερματίστηκε τρεις μήνες αργότερα έπειτα από μια αιματηρή καταστολή και τον θάνατο περίπου εκατό διαδηλωτών και 20 αστυνομικών στις συγκρούσεις μεταξύ τους.

Την άνοδο των φιλοευρωπαίων στην εξουσία ακολούθησε η προσάρτηση τον Μάρτιο του 2014 της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία και το ξέσπασμα μιας πολύνεκρης σύρραξης με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, που έχει στοιχίσει έως σήμερα την ζωή σε περισσότερους από 9.600 ανθρώπους.

Αφού έφυγε από το Κίεβο, το ουκρανικό κοινοβούλιο απέπεμψε τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στον οποίο οι ουκρανικές αρχές άσκησαν διώξεις με την κατηγορία της «μαζικής δολοφονίας», «σφετερισμό της εξουσίας» και «υπεξαίρεση δημόσιας περιουσίας».

Ο πρώην πρόεδρος που παραμένει αυτοεξόριστος στην Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην Ουκρανία, αν και δεν διαθέτει κανένα πολιτικό στήριγμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραδοχή Ζελένσκι: Δεν μπορούμε να εκδιώξουμε τους Ρώσους από τις περιοχές που κατέχουν

«Εκατοντάδες» στρατιωτικοί της Βόρειας Κορέας έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, λένε οι ΗΠΑ

Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη εδώ

Ντ. Τραμπ: «Μη φιλική η επικράτηση της Τουρκίας στη Συρία»

Πούτιν: Η Δύση ωθεί τη Ρωσία στις «κόκκινες γραμμές» της – Η Ρωσία κατέλαβε 4.500 τ.χλμ. ουκρανικών εδαφών φέτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr