Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκάλυψη FreeBeacon: Έτσι η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αποκάλυψη FreeBeacon: Έτσι η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Χίλαρι Κλίντον, ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2012, είχε αποκαλέσει την εκλογή του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μόρσι, στη θέση του Προέδρου της Αιγύπτου, ένα “ορόσημο” στην αιγυπτιακή δημοκρατία και του πρόσφερε συγκαλυμμένη βοήθεια σε θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γράφει το FreeBeacon.

Σε έγγραφο 9 σελίδων, που τότε είχε χαρακτηριστεί “απόρρητο”, στο οποίο αναγράφονται σε σημεία το τι ειπώθηκε στη συνάντηση του νεοεκλεγέντος Μοχάμεντ Μόρσι με τη Χίλαρι Κλίντον στις 14 Ιουλίου 2012, η νίκη του Μόρσι χαρακτηρίζεται ως “βασικό βήμα” προς τη δημοκρατία στη βορειοαφρικανική χώρα.

“Υποστηρίζουμε τη μετάβαση της Αιγύπτου στη δημοκρατία”, αναφέρεται χαρακτηριστικά όπως και ότι ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η Αίγυπτος ισχυρή είναι “μέσω μιας πετυχημένης μετάβασης στη δημοκρατία”.

Η Χίλαρι Κλίντον “έδωσε τα συγχαρητήριά της στον Μόρσι και στον αιγυπτιακό λαό για αυτό το ορόσημο στη μετάβαση της Αιγύπτου προς τη δημοκρατία”.

Η Κλίντον προσφέρθηκε να παράσχει στον Μόρσι εξειδικευμένη τεχνική βοήθεια τόσο από την αμερικανική κυβέρνηση όσο και από τον ιδιωτικό τομέα για να υποστηριχτούν οικονομικά και κοινωνικά προγράμματα στη χώρα του.

Η Χίλαρι Κλίντον επίσης πρότεινε την παροχή μυστικής βοήθειας στον Μόρσι για να αναβαθμιστεί και αναπροσανατολιστεί η αιγυπτιακή Αστυνομία ώστε να υπηρετεί τις ανάγκες ενός δημοκρατικού λαού (sic).

Η προσφορά συμπεριελάμβανε την αποστολή μιας ομάδας Αμερικανών αστυνομικών και ειδικών σε θέματα ασφαλείας ως μέρος ενός “πλαισίου συνεργασίας” που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί “αρκετά διακριτικά”.

Στην ίδια συζήτηση η Κλίντον προσφέρθηκε να βοηθήσει στη δημιουργία ενός αιγυπτοαμερικανικού επιχειρηματικού ταμείου (fund), στο οποίο θα εμπλέκονταν Αμερικανοί και Αιγύπτιοι επενδυτές για να βοηθηθούν οι αιγυπτιακές επιχειρήσεις. Αρχικά θα είχε κεφάλαια 60 εκ. δολαρίων και αργότερα το Κογκρέσο θα μπορούσε να εγκρίνει ακόμα 300 εκ. δολάρια σε βάθος πέντε ετών.

Το συγκεκριμένο fund δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012.

Τότε πολλοί δημοκρατικοί Αιγύπτιοι, που είχαν βγει στους δρόμους το 2011 και είχαν διαδηλώσει ενάντια στο καθεστώς Μουμπάρακ, είδαν την υποστήριξη των ΗΠΑ στον ισλαμιστή Μόρσι ως προδοσία των ΗΠΑ προς τις πραγματικές δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και στη βόρεια Αφρική.

Η συνάντηση της Κλίντον με τον Μόρσι έγινε δύο μήνες πριν οι τζιχαντιστές επιτεθούν στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη και δολοφονήσουν άγρια τέσσερις Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού Πρέσβη Κρίστοφερ Στίβενς.

Σε άλλο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκαλύπτεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τόμας Νάιντς, έγραφε στον Μόρσι στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 ζητώντας του συνεργασία απέναντι στη Συρία και το Ιράν.

“Ήταν τιμή μου που σας γνώρισα στο Κάιρο”, γράφει ο Νάιντς στην επιστολή. “Μοιραζόμαστε τον κοινό στόχο της ενδυνάμωσης των Αγορών και του Εμπορίου μας, όπως και την επιθυμία για μια σταθερή, ασφαλή και ειρηνική περιοχή. Όπως είπα και όταν συναντηθήκαμε, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στη βοήθεια προς την Αίγυπτο στην αντιμετώπιση περιφερειακών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων τη Συρία και το Ιράν”.

Αυτά έγραφε η παρέα της Χίλαρι απευθυνόμενοι προς τον ισλαμιστή ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο και όχι σε κάποιον κοσμικό ηγέτη.

Όπως σχολιάζει το FreeBeacon, και τα δύο έγγραφα αποκαλύπτουν ότι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό την πολιτική ηγεσία της Κλίντον υπήρχε ελάχιστη κατανόηση για την ισλαμιστική απειλή που συνιστά η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι παραφυάδες της.

Ο Άντριου Μακάρθι, πρώην βοηθός εισαγγελέα στη Νέα Υόρκη, που ασχολήθηκε με πολλές περιπτώσεις ισλαμιστικής τρομοκρατίας, είπε ότι η Κλίντον υποστήριξε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα απέναντι στον αιγυπτιακό στρατό.

“Ο τελικός στόχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι η επιβολή της Σαρία”, λέει ο Μακάρθι.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Σαρία είναι ο θεοκρατικός ισλαμικός νόμος που θεωρεί τη δημοκρατία “πολίτευμα του διαβόλου”.

Ένα χρόνο μετά από τις χαρούμενες συναντήσεις της Χίλαρι Κλίντον με τον Μοχάμεντ Μόρσι, ο στρατός της Αιγύπτου ανέτρεψε τους παρανοϊκούς ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και την εξουσία στη χώρα πήρε ο σημερινός πρόεδρος Σίσι, ο σύμμαχος και φίλος της Ελλάδας, που αποκατέστησε μη θεοκρατικό καθεστώς στη χώρα.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μια παγκόσμια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1928.

Οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κήρυξαν το 2010 τζιχάντ, δηλαδή ιερό πόλεμο, ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έξι μήνες πριν το ξέσπασμα της λεγόμενης “Αραβικής Άνοιξης” στη βόρεια Αφρική.

Το TRIBUNE έχει γράψει πολλές φορές ότι η “Αραβική Άνοιξη” ήταν στην πραγματικότητα η “Άνοιξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας”, μια ισλαμιστική επανάσταση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βοήθησαν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να ανατρέψουν τον εθνοσοσιαλιστή-μπααθιστή Καντάφι στη Λιβύη, ωστόσο δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν και την ειρήνη στη χώρα. Η Λιβύη έχει καταρρεύσει σε ένα πεδίο μάχης μεταξύ “μετριοπαθών” ισλαμιστών και εξτρεμιστών.

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι και η CIA είχε σχέσεις συνεργασίας με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου.

Τον Δεκέμβριο του 2013 η ενημερωτική ιστοσελίδα Al Bashayer δημοσίευσε ηχητικά ντοκουμέντα από τη συνάντηση αντιπροσωπείας της CIA με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, συγκεκριμένα με τα υψηλόβαθμα στελέχη Χαϊράτ Αλ Σατίρ και Ισάμ Αλ Χαντάτ, στην αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο στις 8 Ιανουαρίου 2013.

Σε εκείνες τις συνομιλίες οι αξιωματούχοι της CIA ζήτησαν από τους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να τους ανοίξουν μια μυστική γραμμή επικοινωνίας με την Αλ Κάιντα για να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδος των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Δημοσίευμα του αιγυπτιακού Al-Marshad al Amni υποστήριξε ότι ο στρατηγός Αμπντ Αλ Χαμίντ Χαϊράτ, πρώην υπαρχηγός των Αιγυπτιακών Κρατικών Υπηρεσιών Ασφαλείας και Πληροφοριών, δήλωσε με τη σειρά του ότι πράγματι τον Ιανουάριο του 2013 η CIA ζήτησε τη βοήθεια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για την ασφαλή αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα τότε συμφώνησε να γίνει “γέφυρα” μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της Αλ Κάιντα.

Ο Τζόσεφ Μάιερς, πρώην αξιωματούχος της DIA και ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, σχολίασε ότι τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν την ενθάρρυνση και υποστήριξη της κυβέρνησης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, πράγμα που ήταν “μια ηλίθια απόφαση και μια καταστροφική στρατηγική αφέλεια”.

“Ολόκληρη η πολιτική πρωτοβουλία υποστήριξης μιας κυβέρνησης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας οπουδήποτε είναι ακόμα ένα παράδειγμα της πλήρους αποτυχίας της πολιτικής της υπουργού Κλίντον”, είπε ο Μάιερς.

“Ωστόσο εγείρονται μεγάλες απορίες για το ποιοι μέσα στην κυβέρνησή μας συμβουλεύουν και επηρεάζουν τέτοιες απρόσεκτες και επικίνδυνες πολιτικές που φανερώνουν πλήρη απουσία θεμελιώδους κατανόησης της απειλής που αντιμετωπίζουμε από το ριζοσπαστικό Ισλάμ”, πρόσθεσε. “Ή ακόμα χειρότερα, αυτοί οι σύμβουλοι κατανοούν πλήρως τι κάνουν στην αμερικανική πολιτική και η υπουργός Κλίντον απλά δεν καταλάβαινε”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αμερικανικές εκλογές: Ποιον θέλει για νικητή των αμερικανικών εκλογών ο Πούτιν; – Ανάλυση Politico

Αμερικανικές εκλογές: Ο Τραμπ θέλει τη θανατική ποινή για μετανάστες που σκοτώνουν αμερικανούς πολίτες ή αστυνομικούς

Έγκυος γυναίκα προσπάθησε να πουλήσει το μωρό της στο Facebook σε όποιον δώσει τα περισσότερα χρήματα

Θρίλερ στις ΗΠΑ, αγωνία στον πλανήτη: Ο «βλοσυρός» Τραμπ και η «αισιόδοξη» Χάρις θέλουν να γράψουν ιστορία

Εκλογές ΗΠΑ: Προετοιμασία για μετεκλογική ένταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr