Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

40 Βρετανοί στρατιώτες στην Τυνησία για να μην “περνά” το Ισλαμικό Κράτος

40 Βρετανοί στρατιώτες στην Τυνησία για να μην “περνά” το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βρετανοί κομάντος βρίσκονται στην Τυνησία για να βοηθήσουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας στη φύλαξη των συνόρων τους με τη Λιβύη, από όπου πηγαινοέρχονται τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Μια ομάδα από 40 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιωτικούς στη φύλαξη συνόρων έφτασαν πριν μερικές ημέρες στην Τυνησία για να εκπαιδεύσουν 200 Τυνήσιους στρατιώτες.

Τον Ιούνιο του 2015 30 Βρετανοί τουρίστες σφαγιάστηκαν σε παραλία της Τυνησίας, ενώ έκαναν ηλιοθεραπεία ή απολάμβαναν τα μπάνια τους, από έναν μανιακό τζιχαντιστή που άρχισε να τους εκτελεί με ένα καλάσνικοφ.

Ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Μάικλ Φάλον, δήλωσε σχετικά με την αποστολή Βρετανών εκπαιδευτών στην Τυνησία:

“Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τους Τυνήσιους συμμάχους μας να αμυνθούν ενάντια στους τρομοκράτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που σφαγίασαν αθώους Βρετανούς σε ένα παραλιακό θέρετρο πέρσι”.

“Η εκπαίδευσή μας θα βοηθήσει τις τυνησιακές δυνάμεις να ενισχύσουν την ασφάλεια στα σύνορά τους και να σταματήσουν τη διάδοση του Ισλαμικού Κράτους κατά μήκος των ακτών (της Αφρικής)”.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ισλαμικό Κράτος στέλνει τους φανατικούς του από τη Λιβύη στην Τυνησία για να προσηλυτίζουν νεαρούς.

Οι Βρετανοί εκπαιδευτές θα μείνουν συνολικά τέσσερις μήνες στην Τυνησία.

Είναι η τρίτη φορά που Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι αποστέλλονται στην Τυνησία από τον Φεβρουάριο του 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αμερικανοί γερουσιαστές προτείνουν απαγόρευση εισόδου του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να αποτρέψουμε ένα νέο επικίνδυνο σενάριο ενός “τουρκολιβυκού συμφώνου”, τώρα με τη Συρία»

Τουρκικό σοκ μετά από αναφορές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τους Κούρδους

DW: Ψεύτικες φωτογραφίες από τις φυλακές «σφαγείο» του Άσαντ στη Συρία

Αλ Γκολάνι: Η νίκη των τζιχαντιστών στη Συρία είναι και νίκη των Τούρκων – Η δυτ. Συρία τουρκικό προτεκτοράτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr