Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψηφιακό σκοτάδι: 3,9 δισ. άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο

Ψηφιακό σκοτάδι: 3,9 δισ. άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδίκτυο, Κινητά Τηλέφωνα,

Σε ψηφιακό σκοτάδι και χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο εξακολουθεί να βρίσκεται ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού και συγκεκριμένα το 53%, ήτοι 3,9 δισ. άνθρωποι.

Το ψηφιακό χάσμα εξακολουθεί να υφίσταται στον πλανήτη, καθώς, την ίδια στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στις αναπτυγμένες οικονομίες έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες στερούνται τη δυνατότητα σύνδεσης.

Αυτήν την εικόνα αποτυπώνει η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecomunications Union-ITU) για το 2016.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του “The State of Broadband 2016”, που δημοσιοποίησε η Ένωση, μέχρι τα τέλη του 2016 περίπου 3,5 δις άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το Internet, από 3,2 δις το 2015, αντιπροσωπεύοντας το 47% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η έκθεση του “State of Broadband 2016” δείχνει ότι ο μεγαλύτερος offline πληθυσμός του πλανήτη βρίσκεται συγκεντρωμένος σε πολύ λίγες χώρες. Συγκεκριμένα, 20 χώρες ανά τον κόσμο φιλοξενούν το 75% των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι ΗΠΑ στη 15η θέση. Μόλις τρεις χώρες (Κίνα, Ινδία και Ινδονησία) συγκεντρώνουν το 46% του offline πληθυσμού. Επιπλέον, μόλις έξι χώρες στον κόσμο, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και η Νιγηρία συγκεντρώνουν το 55% του offline πληθυσμού του πλανήτη.

Ανισότητες

Την ίδια στιγμή, η Κίνα (με 721 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου) και η Ινδία (με 333 εκατ. χρήστες) είναι πλέον οι περιοχές με το μεγαλύτερο online πληθυσμό στον κόσμο. Μάλιστα, πλέον ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου στην Ινδία υπερβαίνει τον αντίστοιχο των ΗΠΑ, που περιορίζονται στην τρίτη θέση.

Μάλιστα, οι αναλυτές της ΙΤU σχολιάζουν ότι οι δύο από τις τρεις περιοχές με το μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι και εκείνες με τον πολυπληθέστερο πληθυσμό online πολιτών.

Πρόσβαση σε δίκτυα κινητής

Επιπλέον, η έκθεση εκτιμά ότι, έως τα τέλη του 2016, 3,6 δις άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, θα έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το “State of Broadband 2016” της ITU μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, η διείσδυση των smartphones θα έχει φτάσει το 90% στις ώριμες αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης και της Ασίας-Ειρηνικού.

Να σημειωθεί ότι, έως τα τέλη του 2016, η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει και πάλι τις ΗΠΑ, αυτήν τη φορά ως προς τον πληθυσμό των κατόχων smartphone με 260 εκατ. χρήστες.

Συνολικά, 165 χώρες ανά τον πλανήτη έχουν δίκτυα 4G, με την Ευρώπη να συγκεντρώνει περίπου το 30% όλων των 4G δικτύων παγκοσμίως.

graph270916

ΠΗΓΗ: sepe.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπορεί η ΕΕ να βάλει φρένο στην Temu;

Σύλληψη 21χρονου φαντάρου για υπόθεση revenge porn

Διαδικτυακή απάτη: Εμφάνιζαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα να προτείνει επενδύσεις στην ενέργεια

Τι είναι το «Sex Roulette»: Ανήλικα κορίτσια το «κάνουν» με αγνώστους – Χάνουν αν μείνουν έγκυες

Το Vodafone CU τριπλασιάζει τις παροχές των φοιτητικών πακέτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr