Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κάμερον θα βγάλει 1,5 εκατ. λίρες για τα απομνημονεύματά του

Ο Κάμερον θα βγάλει 1,5 εκατ. λίρες για τα απομνημονεύματά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα χνάρια του Τόνι Μπλερ και του Μπιλ Κλίντον βαδίζει και ο τέως βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κερδίζοντας αστρονομικά ποσά για ομιλίες του.

Ο Κάμερον παραιτήθηκε ακόμη και από του βουλευτικό αξίωμα την περασμένη εβδομάδα, και είπε ότι θέλει να αφήσειτο πεδίο πολιτικής δράσης ελεύθερο στην νέα πρωθυπουργό Τερέσα Μέι, αλλά όπως φαίνεται είχε ήδη καταστρώσει τα σχέδια του για τη νέα καριέρα του και δεν θα ήθελε να χάνει τον χρόνο του στα έδρανα του Ουέστμινστερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independet, ο Κάμερον αναμένεται να βγάλει 1,5 εκατ. λίρες για τα απομνημονεύματά του από τη θητεία του στην Ντάουνινγκτ Στριτ. Μάλιστα πρόκειται να στείλει αυτή την εβδομάδα κιόλας στον εκδότη του τη σύνοψη του βιβλίου του.

50.000 λίρες την ώρα για κάθε ομιλία του

Ο ίδιος είπε σε φίλους του ότι σκοπεύει να περάσει τους επόμενους εννέα μήνες γράφοντας το βιβλίο, με ιδανική ημερομηνία έκδοσης το φθινόπωρο του 2017. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο πρώην πολιτικός σκοπεύει να χρεώνει 50.000 λίρες την ώρα για κάθε ομιλία του σε διεθνή φόρα που θα τον καλούν.

Ο ατζέντης του τέως πρωθυπουργού, εκτιμάται ότι αρχικά ζήτησε 4 εκατ. λίρες για το βιβλίο των απομνημονευμάτων. Ανάλογα ποσά είχαν πάρει προηγούμενοι πρωθυπουργοί για τα απομνημονεύματά τους, όπως ο Τόνι Μπλερ (4,6 εκατ. λίρες το 2007) και η Μάργκαρετ Θάτσερ (3,5 εκατ. λίρες το 1993).

Ομως, όπως έγραψαν οι Sunday Times, ο Εντ Βίκτορ πλέον στοχεύει σε ένα πιο «συντηρητικό» ποσό, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι εκδότες που διαπραγματεύτηκαν με τους Μπλερ και Θάτσερ είχαν ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, όπου ο Κάμερον είναι λιγότερο γνωστός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση

Ο Τραμπ μίλησε με τους «αδύναμους» Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ για την Ουκρανία

Επιστημονική επανάσταση: Νέα γονιδιακή θεραπεία εξαφανίζει επιθετικές μορφές λευχαιμίας

Έκτακτη σύσκεψη των «προθύμων» μετά την «κατσάδα» Τραμπ σε Ζελένσκι

Λονδίνο: «Σανδαλάκηδες» διαδηλωτές υπέρ της Γάζας την «έπεσαν» στην Oxford Street

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr