Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική ΜΙΤ ζήτησε από τη γερμανική BND να απελαθούν γκιουλενιστές

Η τουρκική ΜΙΤ ζήτησε από τη γερμανική BND να απελαθούν γκιουλενιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να συμβάλλουν στην έρευνα κατά των υποστηρικτών του ιμάμη Γκιουλέν στη Γερμανία και να τους απελάσουν στην Τουρκία ζήτησε η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία MIT (Milli İstihbarat Teskilati) από όλους τους αρμόδιους γερμανικούς φορείς και από την Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΒΝD), όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοσή του.

Σύμφωνα με την ΜΙΤ, πολλοί υποστηρικτές του Γκιουλέν διέφυγαν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Spiegel, που επικαλείται σχετικό έγγραφο το οποίο έχει στη διάθεσή του, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προσπαθεί τώρα να κερδίσει τη Γερμανία στη σκληρή τακτική του κατά της κοινότητας Γκιουλέν.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει έρευνα για 40 άτομα και έχει κάνει αίτηση να απελαθούν στην Τουρκία τρία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο απεσταλμένος της τουρκικής κυβέρνησης στην πρεσβεία του Βερολίνου, Ουφούκ Γκεζέρ, έχει επανειλημμένα κάνει κρούση για τον Γκιουλέν στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, Τούρκοι διπλωμάτες έχουν απευθυνθεί σε έντεκα τοπικές κυβερνήσεις ομοσπονδιακών κρατιδίων για να ζητήσουν κοινή αντιμετώπιση.

Εντούτοις, όλες απέρριψαν το τουρκικό αίτημα να τεθούν υπό παρακολούθηση άνθρωποι που κατηγορούνται από την Τουρκία ως γκιουλενιστές από την γερμανική Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣτΕ: Ακύρωσε υπουργική απόφαση που χαρακτηρίζει την Τουρκία ασφαλή χώρα – Τι σημαίνει για το μεταναστευτικό

Ο Ερντογάν σχεδιάζει να διορίσει «εντολοδόχο» στο αντίπαλο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα

Ο Ερντογάν καθαίρεσε με δικαστική απόφαση το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης

Στους δρόμους οι Τούρκοι για να διαδηλώσουν κατά του Ερντογάν σε μια «νύχτα δημοκρατίας»

Ο κουτοπόνηρος Κούρδος γενίτσαρος Φιντάν θέλει να προσαρτήσει η Τουρκία τα κατεχόμενα της Κύπρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr