ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Γέμισαν πριν μερικές ημέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες από το Ιράν με άνδρες που πόζαραν φορώντας μαντίλες, ενώ δίπλα τους χαμογελούσαν οι γυναίκες τους με τα μαλλιά ακάλυπτα.
Όπως έγινε σύντομα γνωστό, οι άνδρες αυτοί χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαμαρτυρηθούν με αυτόν το πρωτότυπο τρόπο επειδή οι γυναίκες υποχρεούνται από την Ισλαμική Δημοκρατία να κυκλοφορούν καλυμμένες.
Όλα ξεκίνησαν από μία δημοσιογράφο και ακτιβίστρια, την Μασίχ Αλινετζάντ, που ζει στη Νέα Υόρκη.
Αυτή ήταν που παρότρυνε τους συμπατριώτες της να υποστηρίξουν την εκστρατεία της για την “Κρυμμένη Ελευθερία”.
Το 1979, όταν οι ισλαμιστές κατέλαβαν την εξουσία στο Ιράν, επέβαλλαν στις Ιρανές (που είναι πανέμορφες γυναίκες) να καλύπτουν τα μαλλιά τους δημοσίως με χιτζάμπ (μαντίλα).
Οι γυναίκες που θα εντοπιστούν από τις Αρχές να μη φοράνε χιτζάμπ ή μια “κακή” χιτζάμπ, όταν δηλαδή λίγα από τα μαλλιά τους φαίνονται, αντιμετωπίζουν τιμωρίες όπως πρόστιμα ή ακόμα και ποινές φυλάκισης.
Η δημοσιογράφος δημιούργησε το hashtag στο Twitter #meninhijab και ζήτησε από τους άνδρες να φορέσουν τις μαντίλες των γυναικών τους και να ποζάρουν.
Η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη, παρά τους αυστηρούς νόμους του Ιράν.

























































