Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπενελούξ (Βέλγιο Ολλανδία και Λουξεμβούργο), Πολωνία,
Η Γερμανία, η Γαλλία και οι χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο), θα αναγκαστούν να δημιουργήσουν μια μικρή Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει Πολωνός καθηγητής στην εφημερίδα Polityka.
Ο ίδιος Πολωνός μιλάει για διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας του BREXIT, με το χάσμα μεταξύ δυτικής και ανατολικής Ευρώπης να βαθαίνει.
“Ένα BREXIT θα ωθήσει τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις χώρες της Μπενελούξ να συστήσουν μια μικρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Και εμείς (η Πολωνία) δεν θα είμαστε μέρος της, επειδή η Πολωνία, η Ουγγαρία, το μεγαλύτερο μέρος της Τσεχίας και η Σλοβακία δεν “χωράμε συναισθηματικά” με αυτές τις χώρες, είτε τώρα είτε στο μέλλον”.
“Η Δύση πάντα θα παραμείνει Δύση και εμείς πάντα απλώς θα εκπροσωπούμε την Ανατολή. Το όνειρο ενός Δυτικού πολιτισμού και πολιτικής κουλτούρας θα καταστραφεί στην Πολωνία”.
“Υπό το πρόσχημα ότι αποκρούουν επιθέσεις ή επιλύουν τα προσφυγικά προβλήματα στα σύνορα θα σφραγιστούν για μια ακόμη φορά, δημιουργώντας ένα σύνορο στον ποταμό Όντερ”.
Ο Όντερ είναι ποταμός της Κεντρικής Ευρώπης, φυσικό σύνορο Πολωνίας και Γερμανίας. Πηγάζει από τα Σουδητικά όρη της Τσεχοσλοβακίας και ρέει (κυρίως βόρεια και ΒΔ) μέσα από τη δυτική Πολωνία.
Για 187 χλμ είναι το σύνορο ανάμεσα στη Γερμανία και την Πολωνία. Ο ποταμός τελικά ρέει προς τη λιμνοθάλασσα Στσέτσιν και έπειτα μέσω των τριών καναλιών Τζίβνα, Σβίνα και Πεένεστρομ εκβάλλει στη Βαλτική Θάλασσα.
Η άποψη αυτή που δημοσιεύεται στην Polityka φανερώνει τις ρωγμές μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις διαφορές στις απόψεις μεταξύ των ηγετών της, οι οποίες φάνηκαν εξάλλου και στην προσφυγική κρίση.
Η Πολωνία αν και εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, ο λαός της δείχνει να έχει απηυδήσει με τη διακυβέρνηση των Βρυξελλών.
Σε κάθε περίπτωση, αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση του Βερολίνου, της λιτότητας και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού δεν έχει κανένα μέλλον, γιατί κανείς λαός δεν θέλει να δυστυχεί και να κυβερνιέται από ξένους.