Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε σε βίντεο πώς γιόρτασαν οι Τούρκοι την άλωση της Πόλης (βίντεο)

Δείτε σε βίντεο πώς γιόρτασαν οι Τούρκοι την άλωση της Πόλης (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Κυριακή 29 Μαΐου οι Τούρκοι γιόρτασαν με νεο-οθωμανικό υπερθέαμα την 563η επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Οι εορτασμοί έγιναν υπό το βλέμμα του “σουλτάνου” της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του μεγάλου βεζίρη του (πρωθυπουργού) Μπιναλί Γιλντιρίμ.

alosi2

Συνολικά υπολογίζονται στο ένα εκατομμύριο οι θεατές που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς στην παράκτια πλατεία του Γενίκαπί.

Για την ασφαλή τέλεση της επετείου επιστρατεύθηκαν 9.000 αστυνομικοί, πέντε ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μια φρεγάτα, τρία σκάφη της ακτοφυλακής και 27 αστυνομικά σκυλιά.

Ουδείς έχει καταλάβει τι φοβόταν ο Ερντογάν και είχε βγάλει υποβρύχιο και φρεγάτα να “φυλάνε” τον εορτασμό της επετείου, αλλά στην τουρκική αμετροέπεια είναι περιττό κάποιος να ψάχνει για λογική εξήγηση.

alosi1

Οι θεατές εισήλθαν στον χώρο του εορτασμού περνώντας από 150 πύλες ασφαλείας που είχαν στηθεί γύρω από την πλατεία.

Σε μια τρισδιάστατη σκηνή οι Τούρκοι παρουσίασαν την αναπαράσταση της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή στις 29 Μαΐου 1453.

Για μια ακόμη χρονιά η Τουρκία υπενθύμισε παγκοσμίως με τους εορτασμούς της ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν μια ξένη πόλη που οι Τούρκοι ως εισβολείς και κατακτητές την άλωσαν.

Δείτε σε βίντεο τους εορτασμούς:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολιτική θύελλα στην Τουρκία: Προφυλακιστέος ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

ΣτΕ: Ακύρωσε υπουργική απόφαση που χαρακτηρίζει την Τουρκία ασφαλή χώρα – Τι σημαίνει για το μεταναστευτικό

Ο Ερντογάν σχεδιάζει να διορίσει «εντολοδόχο» στο αντίπαλο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα

Ο Ερντογάν καθαίρεσε με δικαστική απόφαση το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης

Στους δρόμους οι Τούρκοι για να διαδηλώσουν κατά του Ερντογάν σε μια «νύχτα δημοκρατίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr