Μια πρωτοφανής “καταιγίδα” αντισταλινισμού έχει κατακλύσει τα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποκινούμενη από ακροδεξιούς και νεοφιλελέδες (αυτή η συμπόρευση να μην ξαφνιάζει), οι οποίοι έχουν βαλθεί να “αθωώσουν” τα εγκλήματα των ναζί μουσουλμάνων Τατάρων Τούρκων της Κριμαίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Αφορμή στάθηκε η συνειδητοποίηση ότι το “τραγουδάκι” της Ουκρανίας που νίκησε στην Eurovision, με διαγωνιζόμενη την Τατάρισσα Τουρκάλα Τζαμάλα, με καταγωγή από την Κριμαία, είναι ένα μοιρολόι στη μνήμη εκείνων των Τατάρων που εκτοπίστηκαν από τον Στάλιν το 1944, αποκρύπτοντας φυσικά ότι αυτός ο πληθυσμός είχε υποδεχθεί τους ναζί ως απελευθερωτές και είχε συνεργαστεί μαζί τους, επανδρώνοντας μέχρι και τάγματα των SS αλλά και το προσωπικό φυλάκων των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Οι Τάταροι συμμετείχαν σε εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίες. Ποιο φρικιαστικό τους έγκλημα η σφαγή 35.000 Εβραίων της Κριμαίας, στο Φαράγγι της Γιαγιάς (Μπάμπι Γιάρ), στις 29 Σεπτεμβρίου 1941. Οι ίδιοι Τάταροι, συνεργάτες των ναζί, έσφαξαν επίσης Ρώσους και Έλληνες της περιοχής.
Ο Στάλιν δεν κατέσφαξε τους Τατάρους ως αντίποινα, τους μετέφερε στο Ουζμπεκιστάν, όπου τους έδωσε γαίες να καλλιεργήσουν και τους τοποθέτησε εκεί στην κεντρική Ασία γιατί κανείς στρατός δεν πολεμά με συνεργάτες του κατακτητή στις πλάτες του.
Όσοι όμως προσπαθούν να “αθωώσουν” τα εγκλήματα των ναζί μιλώντας για χειρότερα εγκλήματα του σταλινισμού, τους διαφεύγει η ουσία.
Και η ουσία δεν είναι τι έγινε στην Κριμαία το 1944, αλλά τι συμβαίνει στην Κριμαία το 2016.
Όταν το 2014 οι ακροδεξιοί (δήθεν “φιλοευρωπαίοι”) της Ουκρανίας εξεγέρθηκαν υποκινούμενοι από το Βερολίνο, καταλαμβάνοντας την κεντρική πλατεία του Κιέβου, για να ανατρέψουν τον ρωσόφιλο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, οι Τάταροι της Κριμαίας έσπευσαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην ακροδεξιά εξέγερση.
Το TRIBUNE αποκάλυπτε στις 23 Φεβρουαρίου 2014:
Εκτός από την ενεργή δράση ναζί, νεοναζί και άλλων ακροδεξιών ομάδων και κομμάτων στη «δημοκρατική» και «αγανακτισμένη» εξέγερση του Κιέβου, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις υπηρεσίες της αντιπολίτευσης και των δυτικών συμφερόντων επιστρατεύθηκαν και Τάταροι ισλαμιστές μισθοφόροι με προηγούμενη υπηρεσία στη Συρία.
Αυτό αναφέρουν ρωσικά, ουκρανικά αλλά και γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς γίνεται ξεκάθαρο το σχέδιο ανατροπής του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, το πραξικόπημα που στήθηκε από τους συνεργάτες των Γερμανών για να υποταχθεί η Ουκρανία στα γερμανικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, ομάδες των 15-20 ατόμων που προέρχονται από τις οργανώσεις των «Νέων Τατάρων Ισλαμιστών της Κριμαίας» ταξιδεύουν καθημερινά για το Κίεβο.
Πολλοί από αυτούς έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση στα βουνά της Συμφερούπολης και της Δυτικής Ουκρανίας.
Άλλοι πάλι είναι εμπειροπόλεμοι στο ανορθόδοξο αντάρτικο λόγω της συμμετοχής τους στις ισλαμιστικές ομάδες της Συρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην Κριμαία, οι Τατάροι τζιχαντιστές έδρασαν στα χριστιανικά περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας ως αποκεφαλιστές γιατρών και συναφών επαγγελματιών του τομέα Υγείας όταν αυτοί αρνούνταν να «συνεργασθούν».
Τι συμβαίνει εδώ; Απλά πράγματα. Τάταροι Τούρκοι μουσουλμάνοι τζιχαντιστές, που είχαν αποκτήσει πολεμική εμπειρία στον πόλεμο της Συρίας μαχόμενοι μαζί με τις τρομοκρατικές τζιχαντιστικές οργανώσεις, είχαν επιστρέψει στην πατρίδα τους και εντάχθηκαν στο ακροδεξιό αντιρωσικό κίνημα.
Ίσως το 2014 όλες αυτές τις πληροφορίες να τις προσπερνούσαμε, σήμερα όμως είμαστε όλοι ικανότεροι να αποκωδικοποιήσουμε αυτά που συμβαίνουν στη Συρία, τον ρόλο της Τουρκίας πίσω από τους τζιχαντιστές και φυσικά να διερευνήσουμε τι “παίζει” με τους Τατάρους, που ξαφνικά κέρδισαν την Eurovision.
Στις 26 Φεβρουαρίου 2014 το TRIBUNE αναδημοσίευσε τι έγραφε άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, δια χειρός του αρθρογράφου της Νερντούν Καντζιόγλου, ο οποίος «ανακοίνωσε» ότι «σε περίπτωση διχοτόμησης της Ουκρανίας, η Κριμαία δεν θα πάει στην Ρωσία αλλά στην Τουρκία!».
Πώς η Τουρκία “σκέφτηκε” να διεκδικήσει την Κριμαία; Μα εξαιτίας της ταταρικής μειονότητας που υπάρχει στη χερσόνησο. Γιατί παρά τον εκτοπισμό τους από την Κριμαία, ακόμα και σήμερα οι Τάταροι αποτελούν σημαντικό πληθυσμό στη ντε φάκτο πλέον ρωσική Δημοκρατία της Κριμαίας.
Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε εκείνες τις ημέρες και έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Έθνος”, ήρθε να επιβεβαιώσει τον ρόλο της ηγεσίας των Τατάρων.
Σε αυτή απεικονίζεται ο Τάταρος ηγέτης Ρεφάτ Τσουμπάροφ να χαιρετά ναζιστικά (για κάποιους “αρχαιοελληνικά”). Το παλιό πάντρεμα ισλαμοφασισμού και ναζισμού είχε αναβιώσει πλήρως.
Στις αρχές Μαρτίου 2014, η ναζιστική ουκρανική οργάνωση Δεξιός Τομέας κάλεσε τους Τάταρους της Κριμαίας να ξεκινήσουν ανταρτοπόλεμο κατά των «Ρώσων κατακτητών», με την παρακάτω ανακοίνωση:
«Υπήρξε μια στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία από τον εχθρό όλων των λαών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης – την αυτοκρατορία της Μόσχας. Η εισβολή αυτή δεν στρέφεται μόνο κατά του ουκρανικού λαού, αλλά ενάντια σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο μέρος της στρέφεται κατά του λαού των Τατάρων της Κριμαίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Τατάρων της Κριμαίας ξέρετε καλά τι σημαίνει ρωσική κατοχή», έγραφαν οι ναζί στο κείμενό τους και συνέχισαν:
«Οι Τάταροι της Κριμαίας να εντείνετε τις δράσεις σας και να καταστρώσετε σχέδιο για να ξεκινήσει ο αντάρτικος αγώνας κατά των κατακτητών».
Και κατέληγαν υποσχόμενοι στους Τάταρους – Τούρκους αυτονομία εάν πολεμούσαν μαζί τους ενάντια στη Ρωσία:
«Οι Ουκρανοί εθνικιστές έχουν από καιρό υποστηρίξει τη δημιουργία αυτόνομου κράτους των Τατάρων της Κριμαίας. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Θα υπερασπιστούμε τη κοινή μας ελευθερία και την κρατική μας υπόσταση! Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στο λαό των Τατάρων της Κριμαίας! Η νίκη είναι δική μας!».
Ακολούθησε η καταγγελία της αντιπροέδρου της τοπικής κυβέρνησης της Κριμαίας, της Ελληνίδας Όλγα Κοβιτίδη, η οποία αποκάλυψε ότι μετά και τον έλεγχο της χερσονήσου από ρωσικά στρατεύματα και τις συγκρούσεις ρωσοφώνων διαδηλωτών με Τάταρους – Τούρκους διαδηλωτές, δεχόταν συνεχώς απειλές για τη ζωή της.
Μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, η κυρία Κοβιτίδη είχε τονίσει ότι την είχαν «απειλήσει για τη φυσική εξόντωσή της» ενώ δέχθηκε και «τηλεφωνήματα από αγνώστους απειλώντας ότι θα τη σκοτώσουν».
Προσπαθώντας να φέρουν τους Τατάρους με το μέρος τους, «το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας (Ρώσοι)”, ανακοίνωσε εκείνες τις ημέρες ότι κατανοούσε “την ανησυχία των Τατάρων (Τούρκων) της Κριμαίας” και ότι ήταν “έτοιμο να προσφέρει στους εκπροσώπους τους ευρεία συμμετοχή στα κοινά», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ.
«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στους Τατάρους (Τούρκους) της Κριμαίας όλα αυτά που ποτέ δεν είχαν» συμπλήρωνε ο Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ αποσκοπώντας στην μη εξέγερση των Τατάρων.
Η Deutsche Welle μετέδιδε, εκείνες τις κρίσιμες ώρες, ότι “εντείνονται οι ανησυχίες εκείνων που φοβούνται μια προσάρτηση της χερσονήσου στην Ρωσία. Οι Τάταροι που ζουν σήμερα στην Κριμαία είναι απόγονοι των κατοίκων που κατά την 300χρονη παρουσία των Οθωμανών στην περιοχή ασπάστηκαν το σουνιτικό Ισλάμ και υιοθέτησαν την τουρκική γλώσσα. Ανήκουν, συνεπώς, στα τουρκικά φύλα και αποτελούν σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το 13% του συνολικού πληθυσμού της Κριμαίας. Η Άγκυρα αποκαλεί μάλιστα τους Τατάρους της περιοχής Τούρκους της Κριμαίας και καταβάλλει διαμεσολαβητικές προσπάθειες για την ειρηνική διευθέτηση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας”.
Και συνέχιζε η Deutsche Welle:
“Τη δραστηριοποίηση της Τουρκίας χαιρετίζει ωστόσο και το Κίεβο. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Cihan, η ουκρανική πρεσβεία στην Άγκυρα παρότρυνε την τουρκική κυβέρνηση να συμμετάσχει στη διεθνή μεσολάβηση. Υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι προειδοποιητικό mail κάνει λόγο για κίνδυνο που διατρέχουν οι Τάταροι της Κριμαίας σε περίπτωση που η Ρωσία καταλάβει τη χερσόνησο.
Η Κριμαία ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1475 μέχρι το 1774. Μετά τον ρωσικοτουρκικό πόλεμο η χερσόνησος ανεξαρτητοποιήθηκε και «το 1783 περιήλθε στην Ρωσική Αυτοκρατορία» λέει ο Τούρκος ιστορικός Καχραμάν Σαγκούλ μιλώντας στην DW. Το 1944 ο Στάλιν χαρακτήρισε διά νόμου τους Τατάρους προδότες της Σοβιετικής Ένωσης, επειδή αρκετοί από αυτούς συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου. «Μετά το τέλος του πολέμου η δημοκρατία της Κριμαίας διαλύθηκε και το μεγαλύτερο μέρος του ταταρικού πληθυσμού εκτοπίστηκε. Η επιστροφή των Τατάρων στην Κριμαία ξεκίνησε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας» λέει ο ιστορικός.
Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί στηρίζουν τον εποικισμό της Κριμαίας με Τατάρους ως αντίβαρο στους Ρώσους που ζουν εκεί. «Οι Ουκρανοί και οι Τάταροι της Κριμαίας είναι φυσικοί σύμμαχοι κατά της ρωσικής παρέμβασης στην περιοχή» υπογραμμίζει ο Τούρκος ιστορικός Καχραμάν Σαγκούλ”.
Ο Πούτιν αποκαθιστά τους Τατάρους
Στις 21 Απριλίου 2014, και ενώ είχε διεξαχθεί στα μέσα Μαρτίου το δημοψήφισμα στην Κριμαία που ψήφισε την απόσχιση από την Ουκρανία και την ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν με ένα ιστορικό διάταγμα αποκατέστησε του Έλληνες, τους Αρμένιους και τους Τάταρους που υπέστησαν διώξεις από το καθεστώς του Ιωσήφ Στάλιν.
Να σημειωθεί ότι οι Τάταροι, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 12% του πληθυσμού της Κριμαίας, μποϊκόταραν ευρέως το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου.
Ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αποκαταστάθηξαν όλες οι εθνικές μειονότητες που είχαν υποφέρει επί των ημερών του σοβιετικού δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν.
«Έχω υπογράψει ένα διάταγμα για να αποκατασταθεί ο ταταρικός πληθυσμός της Κριμαίας, ο αρμενικός πληθυσμός, οι Γερμανοί, οι Έλληνες – όλοι εκείνοι που υπέφεραν στη διάρκεια των διώξεων του Στάλιν», δήλωσε ο Πούτιν και τα πράγματα έμοιασαν να ηρεμούν.
Η Μόσχα εξορίζει τον ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας
Στα τέλη Απριλίου, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει τη ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία και να περιορίσει τους εθνικιστές ηγέτες των Τούρκων (Τατάρων) της χερσονήσου, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία στηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου αλλά και συμμετέχουν σε ναζιστικές οργανώσεις, η Μόσχα απαγόρευσε για πέντε χρόνια την πρόσβαση του ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας, Μουσταφά Τζεμίλεφ, στο έδαφος της χερσονήσου.
Συνοριακοί φρουροί επέδωσαν στις 22 Απριλίου στον κ. Τζεμίλεφ έγγραφο με το οποίο του απαγορευόταν η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία ως τις 19 Απριλίου 2019.
Ο Τάταρος ηγέτης αναχώρησε την ίδια ημέρα από την Κριμαία για το Κίεβο.
Ο Τζεμίλεφ στρατολογεί τζιχαντιστές για το Ισλαμικό Κράτος
Στα μέσα Οκτωβρίου του 2015 οι Αρχές της Κριμαίας κατηγόρησαν δημοσίως τους ηγέτες των Τατάρων Τούρκων της Κριμαίας ότι στρατολογούν Τατάρους για να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος.
Πληροφορίες εκείνες τις ημέρες ανέφεραν ότι ισχυρές ρωσικές δυνάμεις είχαν «ζώσει» το προάστιο Ακ Μετσέτ της Συμφερόπολης, στην Κριμαία, όπου κατοικούν Τάταροι.
Επίσης σε «στενή» παρακολούθηση είχε τεθεί και η αυτοδιοικούμενη συνέλευση των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας, η Μετζίλις (Mejlis) όπως ονομάζεται, η οποία είναι ένα είδος κοινοβουλίου των Τατάρων.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ρωσικής κυβέρνησης της Κριμαίας, Ρούσλαν Μπαλμπέκ, υποστηρίξε ότι οι ηγέτες της συνέλευσης των Τατάρων και ιδιαίτερα ο εξόριστος Μουσταφά Τζεμίλεφ, είχαν, ως πολιτικοί της Κριμαίας, ενθαρρύνει την ανάπτυξη στη χερσόνησο εξτρεμιστικών θρησκευτικών σεχτών, των οποίων η μιλιταριστική ιδεολογία είναι ξένη προς την πλειοψηφία των Τατάρων.
«Έχοντας καταφύγει τώρα στο έδαφος της Ουκρανίας, έχουν συγκεντρώσει γύρω τους εξτρεμιστές μουσουλμάνους από την Κριμαία, οι οποίοι έχουν πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος σε διάφορους πολέμους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το έδαφος της Κριμαίας όταν αυτή ενώθηκε ξανά με τη Ρωσία», δήλωνε ο Μπαλμπέκ.
Ο Μπαλμπέκ κατηγόρησε τον Μουσταφά Τζεμίλεφ ότι στρατολογούσε τζιχαντιστές για το Ισλαμικό Κράτος και ότι ενθάρρυνε τους μουσουλμάνους της Κριμαίας να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος ώστε να αποκτήσουν πολεμική εμπειρία η οποία θα τους φανεί χρήσιμη σε μελλοντικό ένοπλο αγώνα ενάντια στη Ρωσία στην Κριμαία.
Είχε ήδη ξεκινήσει η ρωσική επέμβαση στη Συρία, στο πλευρό της κυβέρνησης της Δαμασκού, που χαλούσε τα σχέδια της Άγκυρας για κατάληψη της βορειοδυτικής Συρίας με τις τουρκόφιλες συμμορίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Αλ Κάιντα.
Τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδιζαν κυρίως τους μισθοφόρους της Άγκυρας και της Σαουδικής Αραβίας.
Αναμενόμενο, λοιπόν, η Τουρκία να αρχίσει να “ανακατεύει” το ταταρικό στοιχείο στην Κριμαία, μετά από ένα διάστημα ειρήνης, όπου Πούτιν και Ερντογάν φαίνονταν ότι τα είχαν βρει και μάλιστα σχεδίαζαν και αγωγούς στον χάρτη.
Στις 24 Νοεμβρίου τουρκικά F-16 κατέρριψαν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό τύπου Su-24 πάνω από τη Συρία, πράγμα που οδήγησε Ρωσία και Τουρκία σε ψυχροπολεμική σχέση μεταξύ τους.
Τότε ξεκίνησε η νέα υποκίνηση δημιουργίας τζιχαντιστικού τατάρικου αντάρτικου στην Κριμαία, ενώ η Ουκρανία έσπευσε να προφέρει τη συμμαχία της στην Τουρκία ενάντια στον κοινό εχθρό, δηλαδή τη Ρωσία.
Τούρκοι πράκτορες «μπερδεύονται» στη ρωσική Κριμαία
Στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 οι Ρώσοι κατήγγειλαν ότι η Τουρκία, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τους Τατάρους – Τούρκους που ζουν στην Κριμαία ως παράγοντες επιρροής της στη ρωσική χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κριμαίας, Σεργκέι Αξένοφ:
«Αυτή, (η Τουρκία) πάντα προσπαθούσε και προσπαθεί με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών της να βοηθήσει τους Τατάρους (της Κριμαίας) για να τους χρησιμοποιήσει ως παράγοντες επιρροής στον πληθυσμό.
»Πολλοί Τάταροι της Κριμαίας, νεαρής ηλικίας, εκπαιδεύονται στην Τουρκία και αποστέλλονται στην Κριμαία, μέσω των θρησκευτικών ιδρυμάτων. Τώρα αυτή ο οδός θα διακοπεί. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε εδώ τουρκικά σχολεία και δεν χρειάζεται να βοηθά σε αυτό η Τουρκία», πρόσθεσε ο Αξένοφ.
Πρόσθεσε ότι έχει διαταχθεί, επίσης, η διακοπή κάθε «μη κυβερνητικής οργάνωσης» και «ξένης επιχείρησης» που δεν έχουν εμφανείς δραστηριότητες.
Επεσήμανε ότι «οι Τάταροι της Κριμαίας στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν προσαρμοσθεί στη ζωή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αποδέχθηκαν με ευχαρίστηση το γεγονός ότι έχουν επιστρέψει στην ιστορική τους πατρίδα».
Ο επικεφαλής του «Οργανισμού για τις Εθνότητες», Ιγκόρ Μπαρίνοφ, είπε ότι η ένταξη των Τατάρων της Κριμαίας στην κοινωνία της Ρωσικής Ομοσπονδίας «είναι επιτυχής», τονίζοντας ότι «εάν γινόταν τώρα δημοψήφισμα ο αριθμός των Τατάρων που θα ψήφιζαν «υπέρ» της ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία θα ήταν κατά 2,5 φορές μεγαλύτερος από ό, τι το 2014.
Τάταροι και Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι συγκροτούν τάγμα «εθελοντών» στο έδαφος της Κριμαίας
Στα τέλη Δεκεμβρίου 2015 ο Λένουρ Ισλιάμοφ (Lenur Islyamov), Τάταρος εθνικιστής στην Κριμαία, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Αμύνης της Τουρκίας του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει να σχηματίσει μια δύναμη 560 Τατάρων – Τούρκων εθελοντών στο έδαφος της ρωσικής πλέον Κριμαίας, όπως και να υλοποιήσει το σχέδιό του για «αποκλεισμό» της Κριμαίας.
Ο Λένουρ Ισλιάμοφ, που έχει δημοσιεύσει και φωτογραφίες του με Τούρκους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους (επόμενη εικόνα), εξήγησε ότι το τουρκικό υπουργείο Αμύνης θα παράσχει στους άνδρες του ρούχα (στολές δηλαδή) και παπούτσια.
Αυτό το «τάγμα», σύμφωνα με τον ακροδεξιό Τάταρο «ακτιβιστή», μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2016 θα ήταν έτοιμο και η κυρίως αποστολή του «θα είναι να υπερασπιστεί τα σύνορα της Κριμαίας από το εσωτερικό της Κριμαίας».
Ο Ισλιάμοφ είναι ένας από τους διοργανωτές του λεγόμενου «αποκλεισμού» της Κριμαίας από ενέργεια και τρόφιμα.
Όταν τον ρωτάνε πώς θα εμποδίσει εμπορικά πλοία να ξεφορτώνουν τρόφιμα στην Κριμαία, απάντα ότι θα επιτίθεται σε αυτά με μικρές βάρκες, αλλά επισημαίνει ότι «υπάρχουν και άλλες πιο ενδιαφέρουσες μέθοδοι» στη διοργάνωση ενός αποκλεισμού.
Είχε προηγηθεί συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους Τάταρους ηγέτες Μουσταφά Τζεμίλεφ και Ρεφάτ Τσουμπάροφ, που επίσης θεωρούνται συνδιοργανωτές του «αποκλεισμού» της Κριμαίας.
Σε αυτά τα «περίεργα» παιχνιδάκια του Ερντογάν, η Μόσχα απάντησε υποδεχόμενη στη Ρωσία τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πολιτικό ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον σουλτάνο της Άγκυρας ότι οι συνωμοσίες του στην Κριμαία μπορούν να απαντηθούν άμεσα και μέσω των Κούρδων.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ισλιάμοφ στον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό RSN ο κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Μενιάιλο, είπε ότι η Τουρκία κάρφωσε ακόμα ένα μαχαίρι στην πλάτη της Ρωσίας.
Από την πλευρά της η Ιρίνα Γιαρόβαγια, επικεφαλής της επιτροπής Ασφαλείας και Καταπολέμησης Διαφθοράς της Δούμας, είπε ότι εάν οι ισχυρισμοί του Ισλιάμοφ αποδειχτούν αληθινοί, δηλαδή «εάν η Τουρκία, μέσω του υπουργείου Αμύνης της, διαπράξει βοήθεια προς Ουκρανούς εθνικιστές σαμποτέρ, η υπόληψη των τουρκικών Αρχών θα υποστεί περαιτέρω υποτίμηση, και θα ασφαλίσουν την καταχώρησή τους ως συνένοχοι και προδότες».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ακροδεξιού Τάταρου εξτρεμιστή, ο Φρανζ Κλίντσεβιτς, πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Άμυνας, τόνισε ότι η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό εμπλέκεται σε απόπειρες να παίξει το «χαρτί» των Τατάρων στην Κριμαία ενάντια στη Ρωσία.
«Μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία (Μάρτιος 2014) αυτή η πολιτική επαυξήθηκε, το οποίο, φυσικά, δεν ξέφυγε της προσοχής μας».
Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία ότι η Τουρκία βοηθά στον σχηματισμό του ταταρικού τάγματος στην Κριμαία όχι μόνο υλικά, με στολές και αρβύλες, αλλά και με ανθρώπους, αφού υπάρχουν φήμες ότι Τούρκοι πολίτες σπεύδουν να ενταχθούν στις τάξεις του.
Ο Ερντογάν υποκινεί εξέγερση Τατάρων στην Κριμαία
«Σαν να μην του ήταν αρκετό, για να ικανοποιήσει τον ‘μάτσο’ εγωισμό του, ότι κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό SU-24, μια πράξη πολέμου από μια χώρα του ΝΑΤΟ, και δολοφόνησε τον έναν Ρώσο πιλότο, χρησιμοποιώντας τους τρομοκράτες Τούρκους Γκρίζους Λύκους, παραβιάζοντας κάθε αρχή των πολιτισμένων εθνών, τώρα ο θερμοκέφαλος Ερντογάν ανοίγει μέτωπο και στη ρωσική ομόσπονδη δημοκρατία της Κριμαίας», γράφει ο Φ. Γουίλιαμ Ένγκνταχλ (F. William Engdahl) στο New Eastern Outlook.
Ο αναλυτής αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντηση του Ερντογάν με τους δύο Τάταρους Τούρκους πολιτικούς της Κριμαίας.
Μεταξύ των Τατάρων στην Κριμαία, που είναι Τούρκοι, υπάρχουν και Έλληνες ταταρόφωνοι, οι Ουρούμ, που δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους.
Ερντογάν και Σαουδική Αραβία ετοιμάζουν εξέγερση κατά του Πούτιν στην Κριμαία;
Ο Τούρκος Ουφούκ Ολούτας (Ufuk Olutas), διευθυντής σπουδών εξωτερικής πολιτικής στο τουρκικό Ίδρυμα SETA που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, και παριστάνει το τουρκικό think tank (δεξαμενή σκέψης), άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα οι ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία να δεχθούν επίθεση από Τατάρους – Τούρκους.
Σε μια ομιλία του που έδωσε σε μια συνάντηση στα μέσα Φεβρουαρίου 2016, ο Ολούτας είπε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου θα συσκεφθεί με τον ηγέτη των Τάταρων της Κριμαίας στο Κίεβο, ώστε να συμφωνήσουν στην εκπαίδευση ταταρικών ένοπλων ομάδων με στόχο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις ρωσικές δυνάμεις.
«Ο αφοσιωμένος σύμμαχός μας, η Σαουδική Αραβία, προσφέρθηκε να παράσχει όλα τα εφόδια, εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και εκρηκτικά για τους Τατάρους της Κριμαίας», είπε ο Ολούτας, επαναλαμβάνοντας την ισχυρή συμμαχία της Τουρκίας όχι μόνο με τη Σαουδική Αραβία αλλά και με το Κατάρ.
Να σημειωθεί εδώ ότι τον Δεκέμβριο του 2015, και ενώ οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας είχαν γίνει ψυχροπολεμικές εξαιτίας της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού από τους Τούρκους, ο Νταβούτγολου συναντήθηκε με τον πληρεξούσιο της ουκρανικής Προεδρίας για θέματα Τατάρων και πρόεδρο της της Συνέλευσης των Τατάρων της Κριμαίας, Μουσταφά Τζεμίλεφ.
Το χαλιφάτο ετοιμάζεται για επίθεση στη Ρωσία και όχι μόνο
Η 13η ισλαμική Σύνοδος Κορυφής με τίτλο «Ενότητα και Αλληλεγγύη για Δικαιοσύνη και Ειρήνη», του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (IOC), ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 12 Απριλίου 2016 στην Κωνσταντινούπολη. Στη Σύνοδο Κορυφής προέδρευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκε στις «κατεχόμενες ισλαμικές επικράτειες», όπως τις αποκάλεσε και είναι, σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, η Παλαιστίνη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και η Κριμαία.
Όταν ο Νταβούτογλου αναφέρεται στην Παλαιστίνη εννοεί το Ισραήλ. Όταν αναφέρεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εννοεί τον αρμενικό θύλακα του Αζερμπαΐτζάν και τέλος όταν αναφέρεται στην Κριμαία πετάει το γάντι στη Ρωσία.
Να σημειωθεί εδώ ότι κανένα από τα τρία αυτά εδάφη δεν είναι ιστορικά ισλαμικό.
Ωστόσο, ο Νταβούτογλου έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα του: εχθροί της Τουρκίας είναι το Ισραήλ, δηλαδή οι ΗΠΑ, και η Ρωσία.
Και δεν είναι εχθροί μόνο της Τουρκίας αλλά ολόκληρου του Ισλάμ.
Ο Νταβούτογλου εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις επικρατούσες συνθήκες σε αυτές τις «κατεχόμενες» περιοχές και ότι πρέπει να διασωθούν με πολιτιστικά, θρησκευτικά και άλλα μέσα, επειδή αυτές οι περιοχές έχουν ξεκοπεί από την ισλαμική Ούμμα. Ο Νταβούτογλου αποκάλεσε αυτό το ζήτημα ως ένα από τα κυρίως θέματα της Συνόδου Κορυφής.
Τι είναι όμως η Ούμμα στην οποία αναφέρθηκε ο Νταβούτογλου;
Σύμφωνα με τις αρχές του Ισλάμ η έννοια της Ούμμα περιλαμβάνει όλους τους πιστούς ανεξάρτητα εθνικής καταγωγής.
Επιπλέον, στο Ισλάμ το εγκόσμιο και το θρησκευτικό στοιχείο ταυτίζονται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου τρόπου ζωής, όπου το θρησκευτικό και το πολιτικό δεν διαχωρίζονται.
Έτσι δημιουργήθηκε στον αραβικό κόσμο το χαλιφάτο, το οποίο στο πλαίσιο μιας αυτοκρατορικής δομής ένωνε όλους τους Άραβες.
Όταν όμως το Ισλάμ επεκτάθηκε και σε άλλους λαούς, η έννοια της Ούμμα έγινε προβληματική.
Οι Οθωμανοί Τούρκοι πήραν την έννοια αυτή από τους Άραβες και την ενσάρκωσαν στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Έτσι, το χαλιφάτο έφυγε από τους Άραβες και πέρασε στους Οθωμανούς Τούρκους μέχρι που ο Μουσταφά Κεμάλ το κατάργησε το 1924 με τη δημιουργία του κοσμικού κράτους στην Τουρκία.
Όταν ο Νταβούτογλου αναφέρεται στην Ούμμα αναφέρεται στο χαλιφάτο, στο ίδιο χαλιφάτο για το οποίο αγωνίζονται και οι τζιχαντιστές.
Όχι, δεν είναι μεταφορική η αναφορά του Νταβούτογλου στην Ούμμα, μια άλλη λέξη για τον ισλαμικό κόσμο, είναι κυριολεκτική.
Στην εν λόγω Σύνοδο Κορυφής συμμετείχε και ένας εκπρόσωπος των εξτρεμιστών Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας, ο Μουσταφά Τζεμίλεφ (Mustafa Dzhemilev), ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε ως ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Κριμαίας. Ο ίδιος Τάταρος εξτρεμιστής πήρε μέρος και σε ιδιαίτερη συνάντηση με τους Προέδρους της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Οι Τάταροι αποτελούν μόλις το 11% του πληθυσμού της Κριμαίας.
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν επίσης συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής.
Τον βασιλιά Σαλμάν υποδέχθηκε στις 11 Απριλίου, στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η υποδοχή αυτή ήταν εκτός πρωτοκόλλου. Σύμφωνα με το τουρκικό πρωτόκολλο, η επίσημη υποδοχή αξιωματούχων καλεσμένων του Προέδρου γίνεται στο Προεδρικό Μέγαρο.
Βεβαίως ο Ερντογάν είχε κάθε λόγο να υποδεχτεί τον Σαλμάν στο αεροδρόμιο. Η Σαουδική Αραβία είναι η πιο στενή σύμμαχος της Τουρκίας και χρηματοδότης του καθεστώτος Ερντογάν.
Τουρκία και Σαουδική Αραβία από κοινού «σχεδιάζουν» την παλινόρθωση του χαλιφάτου, από κοινού υποστηρίζουν και εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές.
Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι η Τουρκία είναι η «μισθοφόρος» της Σαουδικής Αραβίας.
Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι τα σαλαφιστικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ χρησιμοποιούν το καθεστώς Ερντογάν ως την εμπροσθοφυλακή τους για την επέκτασή τους στην Ευρασία.
Πιθανώς να θεωρούν ότι η Τουρκία επειδή ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να τους βοηθήσει να επεκτείνουν την επιρροή τους στις ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση θα μπορούσε να αλλάξει τον θρησκευτικό, πολιτισμικό και εθνολογικό χάρτη της Ευρώπης.
Η Τουρκία επίσης αποδέχτηκε τη στρατηγική για αποσταθεροποίηση του ρωσικού Καυκάσου και της Κριμαίας.
Έτσι, τα καθεστώτα Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ επισημοποίησαν τις δικές τους εξωτερικές πολιτικές, που είναι ανεξάρτητες και όχι σύμφωνες με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και στις γειτονικές περιοχές.
Το κυρίως εργαλείο τους είναι η αποσταθεροποίηση αντιπάλων και συμμάχων, χρησιμοποιώντας τον ισλαμικό εξτρεμισμό και ελέγχοντας τις μεταναστευτικές ροές.
Και ξαφνικά… Τάταροι νικητές στην Eurovision
Η Τζαμάλα, η Τατάρισσα Τουρκάλα νικήτρια της Eurovosion, είναι ολοφάνερα μια εντεταλμένη του άξονα Βερολίνου, Κιέβου, Άγκυρας, Σαουδικής Αραβίας.
Ενός άξονα που έρχεται από τα παλιά και επιθυμεί την παλινόρθωση στην Ευρώπη του γερμανικού Ράιχ και στη Μέση Ανατολή του Οθωμανικού – Μουσουλμανικού Χαλιφάτου.
Η Τζαμάλα έγραψε ένα συγκινητικό τραγουδάκι για τους Τάταρους της Κριμαίας, που ήταν συνεργάτες των ναζί και ναζί οι ίδιοι, αφού στη συντριπτική του πλειονότητα ο ταταρικός πληθυσμός της Κριμαίας υποδέχτηκε τους ναζί ως απελευθερωτές, αλλά αποδείξαμε ότι ακόμα και σήμερα η ακροδεξιά και ο ισλαμοφασισμός είναι ισχυρές ιδεολογίες στην ταταρική κοινωνία.
Ένα συγκινητικό τραγουδάκι για να απευθυνθεί στην κοινή γνώμη της Δύσης, για τους “κακόμοιρους” Τάταρους που τόσα δεινά υπέστησαν από τους “κακούς” Ρώσους.
Ένα συγκινητικού τραγουδάκι για να “προετοιμάσει” τους “ευαίσθητους” της Δύσης απέναντι στις ρωσικές θηριωδίες. Βεβαίως “ευαίσθητους” ως ανιστόρητους.
Αυτή τη στιγμή οι ισλαμιστές Τάταροι της Κριμαίας ετοιμάζουν αντάρτικο τζιχαντιστών στην Κριμαία υποκινούμενοι από τον Ερντογάν για να δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα στον Πούτιν, μετά την ψύχρανση των σχέσεων Άγκυρας – Μόσχας εξαιτίας της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού στη Συρία.
Ωστόσο, ο άξονας αυτός, του “κακού”, ο γερμανό-τουρκικό-ουκρανικο-σαουδαραβικός, έχει ευρύτερους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς, στους οποίους στόχος είναι και η Ελλάδα εξαιτίας των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου, που έχουν βάλει στο “μάτι” Γερμανοί και Τούρκοι και ανακόπτονται από την ελληνοϊσραηλινή συμμαχία.
Πράγματι, οι Γερμανοί θέλουν μια Ελλάδα καταχρεωμένη, για να της πάρουν τα κοιτάσματα ως… χρωστούμενα, οι Τούρκοι από την πλευρά τους έχουν βάλει στο μάτι το Καστελόριζο, τα μισά κοιτάσματα της Κύπρου αλλά και τα κοιτάσματα στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας.
Επίσης Τούρκοι και Γερμανοί έχουν συμφωνήσει να περάσει ο αγωγός με το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου μέσω Τουρκίας και το έργο ακούγεται ότι έχει αναλάβει γνωστή “σκανδαλιάρα” γερμανική εταιρεία.
Έλληνες και Ισραηλινοί, και από κοντά Κύπρος, Αίγυπτος και Ιορδανία, συνιστούν το αντίπαλον δέος -υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ όπως ακούγεται- στα ληστρικά σχέδια Βερολίνου και Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, σχέδια που χάλασε και ο Πούτιν όταν συνέτριψε του Τούρκους μισθοφόρους στη βορειοδυτική Συρία. Γιατί ο Ερντογάν ήθελε να καταλάβει και τα παράλια της βορειοδυτικής Συρίας, με την Αλ Κάιντα μπροστά, και να “βγει” και από εκεί στην ανατολική Μεσόγειο.
Την ίδια ώρα η Άγκυρα υποδαυλίζει πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας με αφορμή το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μιας Αρμενίας που υποστηρίζει με σθένος η Ρωσία.
Γερμανία και Τουρκία δεν θα διστάσουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε νέο παγκόσμιο πόλεμο για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων και των πετρελαϊκών κοιτασμάτων του Καυκάσου, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.
Γνωρίζουν ότι μόνο έτσι μπορούν να ανασυστήσουν τις αυτοκρατορίες τους δίχως την κηδεμονία των ΗΠΑ.
Το θέμα τώρα είναι τι στάση θα κρατήσουν οι Αμερικανοί και ποιοι από όλους Αμερικανοί, αφού φαίνεται ότι άλλη γραμμή έχει ο Λευκός Οίκος και άλλη κάποιοι στρατηγοί του Πενταγώνου ή του ΝΑΤΟ. Συν ότι ο Ομπάμα φεύγει και ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια τι τον διαδέχεται.
Σε αυτό το άκρως “ρευστό” και “εύφλεκτο” γεωπολιτικό περιβάλλον, η Ελλάδα εμπλέκεται θέλει δεν θέλει.
Η συμμαχία Ελλάδας και Ισραήλ είναι η μόνη σταθερά στους σχεδιασμούς Βερολίνου και Άγκυρας που μας οδηγούν σε παγκόσμια αναμέτρηση.
Την ώρα που φαίνεται ότι κανείς δεν είναι ικανός να αναχαιτίσει τους “τρελούς”, με μια Ευρώπη παρακολούθημα της Γερμανίας, με μια Τουρκία που επιχειρεί να βγει από την απομόνωση και να προωθήσει τους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς της προκαλώντας πόλεμο με τη Ρωσία, στον οποίο θέλει να συμπαρασύρει και το ΝΑΤΟ.
Ύστερα από την παραπάνω πληροφόρηση, η οποία δεν διεκδικεί κάποιο αλάθητο αλλά πρόκειται για ρεπορτάζ, συνεχίστε κάποιοι “ευαίσθητοι” να θρηνείτε για τους Τάταρους εκτοπισμένους του Στάλιν το 1944, μη βλέποντας την ταταρική “μπόμπα” του 2016 και σε ποιον ευρύτερο σχεδιασμό είναι ενταγμένη, με το ωστικό της κύμα, έτσι κι εάν σκάσει, να φτάνει και στην Ελλάδα.