Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ουκρανός στρατηγός που κατέλαβε το αεροδρόμιο αντιμέτωπος με την οργή του λαού!

Ο Ουκρανός στρατηγός που κατέλαβε το αεροδρόμιο αντιμέτωπος με την οργή του λαού!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τη βίαιη ανακατάληψη την Μεγάλη Τρίτη το μεσημέρι, από στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, του μικρού στρατιωτικού αεροδρομίου μεταξύ των εξεγερμένων ρωσόφωνων πόλεων Κραματόρσκ και Σλοβιάντσκ, στρατιωτική επιχείρηση που βάφτηκε με το αίμα των πολιτοφυλάκων που το είχαν καταλάβει από το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, 300 περίπου κάτοικοι του Κραματόρσκ συγκεντρώθηκαν στο οδόφραγμα κοντά στο αεροδρόμιο.

Οι πολίτες διαμαρτύρονταν για την πολεμική επιχείρηση και μάλιστα θέλησαν, άοπλοι αλλά αποφασισμένοι, να πάρουν πίσω το αεροδρόμιο από τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας, που νωρίτερα το είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους.

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο, στρατηγός Βασίλι Κρουτόφ, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Κρατικής Ασφαλείας της Ουκρανίας, βγήκε να συναντήσει τους συγκεντρωμένους στο οδόφραγμά τους, στο οποίο κυμάτιζε η ρωσική σημαία, και να τους μιλήσει.

odofragma

Οι πολίτες ήταν σε έξαλλη κατάσταση και τον ρωτούσαν συνεχώς ποιος του έδωσε διαταγές ή γιατί εκείνος έδωσε διαταγές να γίνει μάχη! Τα επιχειρήματά του δεν ήταν ικανοποιητικά και σύντομα το κλίμα ηλεκτρίστηκε, με τους κατοίκους να φωνάζουν συνθήματα μην έχοντας καμιά διάθεση να ακούσουν τις εξηγήσεις του. Ο Βασίλι Κρουτόφ, αντιλαμβανόμενος ότι το πλήθος ήταν εξοργισμένο, άρχισε να αποχωρεί συνοδευόμενος από τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους, πίσω στο αεροδρόμιο.

Το πλήθος, άοπλο, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, τον ακολούθησε μέχρι την είσοδο του αεροδρομίου φωνάζοντας συνθήματα. Κάποιοι, εκ των πολιτών, άοπλοι, σκαρφάλωσαν πάνω στη μάντρα του αεροδρομίου με σκοπό να μπούνε μέσα. Και τότε, οι άνδρες του Ουκρανού στρατηγού, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, δείχνοντας ότι ήταν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν ξανά τα όπλα τους εναντίον των “εχθρών” τους ρωσόφωνων, ακόμα κι αν αυτοί ήταν άοπλοι διαδηλωτές. Ωστόσο, παρά τις ριπές στον αέρα, από τις οποίες είχαμε και νέους τραυματίες, οι ρωσόφωνοι όχι μόνο δεν το έβαλαν στα πόδια, αλλά συνέχισαν να μένουν συγκεντρωμένοι έξω από το αεροδρόμιο και να φωνάζουν συνθήματα.

Όλα αυτά μπορείτε να δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο εδώ:

Ένας από τους τραυματίες είναι ο 30χρονος Αλεξέι, του οποίου τη φωτογραφία βρήκαμε στο σάιτ kyivpost.com. Η σφαίρα τον πέτυχε, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, στον γοφό.

aleksey

Τα ρωσικά Μέσα μεταδίδουν ότι συνολικά σκοτώθηκαν 11 διαδηλωτές – πολιτοφύλακες στην επιχείρηση ανακατάληψης του αεροδρομίου. Οι Ουκρανοί έχουν άλλη άποψη, μιλάνε μόνο για 3 τραυματίες, ένας εκ των οποίων είναι ο Αλεξέι που είδατε στη φωτογραφία. Για τους άλλους δύο τραυματίες η ουκρανική πλευρά λέει ότι νοσηλεύονται και ότι θα ζήσουν.

Ο Αλεξέι, αν και τραυματισμένος, ελαφρά, μίλησε στη δημοσιογράφο του kyivpost, Όλγκα Ρουντένκο:

“Οι δικοί μας είχαν μαζί τους μόνο τρία αυτόματα όπλα και δεν ήταν εκείνοι που έριξαν την πρώτη σφαίρα. Οι στρατιώτες άρχισαν να μας πυροβολούν όταν προσπαθήσαμε να μπούμε στη βάση”. Προφανώς αναφέρεται στο περιστατικό που έγινε αργότερα, που είδατε στο βίντεο και όχι στην αιματηρή πολεμική επιχείρηση ανακατάληψης του αεροδρομίου.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κραματόρσκ, μιας πόλης 250.000 κατοίκων, είναι εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, όταν οι φιλορώσοι αυτονομιστές άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλη την επικράτεια του Ντονέτσκ και να καταλαμβάνουν τη μία πόλη πίσω από την άλλη, το παλιό αεροδρόμιο θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον ουκρανικό στρατό για να μεταφέρει στρατεύματα για να καταπνίξουν την εξέγερση. Για αυτό και το κατέλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πολλοί από τους οργισμένους διαδηλωτές, έξω από το αεροδρόμιο, είπαν πώς αισθάνονται για τον ουκρανικό στρατό.

“Αισθάνομαι απειλή από τον ουκρανικό στρατό. Νομίζουν ότι εμείς στην ανατολή (σ.σ. οι ρωσόφωνοι) δεν είμαστε άνθρωποι. Ότι μπορούν να μας τσακίσουν”, είπε η 46χρονη Βικτόρια Αλεξέεβα.

Μάλιστα η Αλεξέεβα ενώ έλεγε αυτά έδειχνε το ουκρανικό της διαβατήριο στους δημοσιογράφους, ώστε να αποδείξει ότι δεν είναι προβοκατόρισα από τη Ρωσία, αλλά ντόπια κάτοικος.

Όπως και οι άλλοι διαδηλωτές η Αλεξέεβα θέλει δημοψήφισμα στην ανατολική Ουκρανία το οποίο ελπίζει ότι θα καταλήξει με προσάρτηση της επικράτειας του Ντονέτσκ στη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για βιολογικό πόλεμο

Η σύζυγος του Μπασάρ αλ Άσαντ, Άσμα, καταθέτει αίτηση διαζυγίου

Πούτιν: Απειλές στην Ουκρανία για περισσότερες καταστροφές μετά την επίθεση στο Καζάν

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι «εφικτή»

Γερμανός υπ. Άμυνας: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο στην περίπτωση που ο Πούτιν επιτεθεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr