ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,6% η ΝΔ - 23,2% ο Τσίπρας - Καθολική η στήριξη στους αγρότες
Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο
Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Γερμανία και Γαλλία θέλουν να δημιουργήσουν αυστηρότερο πλαίσιο όσον αφορά την απελευθέρωση της τουρκικής βίζας. Με αυτόν τον τρόπο οι δύο χώρες επιδιώκουν να αποφύγουν καταχρήσεις του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης χωρίς βίζα και της μαζικής προσέλευσης πολιτών.
Συγκεκριμένα, η γαλλο-γερμανική πρόταση προβλέπει τη δυνατότητα της επαναφοράς της βίζας με συνοπτικές διαδικασίες για πολίτες άλλων κρατών σε περίπτωση που δεν τηρούνται «ορισμένα κριτήρια». Αυτή τη ρύθμιση δεν αφορά μόνο την Τουρκία αλλά και χώρες όπως το Κόσοβο, τη Γεωργία και την Ουκρανία με τις οποίες η ΕΕ διαπραγματεύεται αυτό το διάστημα διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά τη χορήγηση θεωρήσεων.
Προϋπόθεση για την άρση της απελευθέρωσης της βίζας θα μπορούσε να είναι μια σημαντική αύξηση παράνομων διαμονών, για παράδειγμα όταν τουρίστες παραμένουν στη χώρα και μετά το τέλος του επιτρεπτού γι’ αυτούς χρονικού διαστήματος. Μια ακόμη αφορμή, σύμφωνα πάντα με τη γαλλογερμανική πρόταση, μπορεί να είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού αιτήσεων χορήγησης ασύλου.
Η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση θεωρούν το ισχύον καθεστώς για την επαναφορά της βίζας ως σύνθετο και χρονοβόρο: Κυβερνήσεις κρατών-μελών της ΕΕ θα πρέπει να δηλώσουν στην Κομισόν ότι επικρατεί μια κατάσταση ανάγκης στην χώρα και κατόπιν ακολουθείται μια διαδικασία εξέτασης του αιτήματος από την Κομισιόν που διαρκεί τουλάχιστον εννέα μήνες.
Πάντως η Κομισιόν δεν συμφωνεί με τη γαλλογερμανική πρόταση και δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε επεξεργασία του ισχύοντος μηχανισμού.
ΠΗΓΗ: dw.com






















































