Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία ψάχνει τρόπο ενσωμάτωσης για τους πρόσφυγες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από μακρές διαβουλεύσεις τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία συμφώνησαν στις βασικές γραμμές νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση προσφύγων. H καγκελάριος προσέδωσε ιστορικές διαστάσεις στη συμφωνία για τα βασικά σημεία και το πνεύμα της υπό διαμόρφωση νομοθεσίας για την ενσωμάτωση των προσφύγων στη Γερμανία.

«Πυρήνας της συμφωνίας και πρόθεση του νομοθέτη είναι να στηρίξει τις προσπάθειες των προσφύγων», όπως και τόνισε χαρακτηριστικά η Ανγκελα Μέρκελ.

«Δεν πρέπει να μόνο να ταυτοποιούμε τους πρόσφυγες, αλλά και να τους ενσωματώνουμε» είπε στη συνέντευξη τύπου στην καγκελαρία μαζί με τους επικεφαλής των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού.

«Δεν θέλουμε προσομοιωτές ενσωμάτωσης»

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία θα αποκτήσει αυτόνομη νομοθεσία για την ενσωμάτωση», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος του SPD.

«Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα προς έναν σύγχρονο μεταναστευτικό νόμο», τόνισε επισημαίνοντας ότι «όποιος θέλει να ανήκει σε εμάς, θα έχει καλύτερες δυνατότητες για να το κάνει. Η Γερμανία δεν θέλει προσομοιωτές ενσωμάτωσης».

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο σχεδιαζόμενος νόμος συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την αντίστοιχη νομοθεσία των κρατιδίων και αυξάνει τις ευκαιρίες για επιτυχημένη ενσωμάτωση.

Τα βασικά σημεία του, αναφέρει η Deutsche Welle, θα συζητηθούν στις 22 Απριλίου, σε διάσκεψη τοπικών πρωθυπουργών, και στη συνέχεια το σχέδιο νόμου θα ψηφιστεί στις 25 Μαΐου.

Σε γενικές γραμμές η γερμανική κυβέρνηση θέλει να εντάξει τους πρόσφυγες στην αγορά εργασίας, αλλά παράλληλα ζητά να καταβάλλουν και οι ίδιοι από την πλευρά τους προσπάθειες για την ένταξή τους.

Το περιεχόμενο

Μεταξύ άλλων πρόκειται να δημιουργηθούν 100.000 επιπλέον ευκαιρίες απασχόλησης με στόχο οι πρόσφυγες να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της εργασίας ήδη κατά το διάστημα στο οποίο εξετάζεται το αίτημα για παροχή ασύλου. Πρόσφυγες από λεγόμενες ασφαλείς χώρες αποκλείονται από αυτό το μέτρο και θα απελαύνονται.

Μέχρι τώρα τα μαθήματα γλώσσας ήταν προαιρετικά, όταν η κατανόηση σε απλά γερμανικά είναι εφικτή. Αλλά αυτό δεν φτάνει σε περίπτωση μονιμότερης παραμονής και εργασίας.

Σε αυτή την περίπτωση τα μαθήματα γερμανικών γίνονται υποχρεωτικά. Παράλληλα τα μαθήματα διευρύνονται και με μαθήματα πολιτικού και κοινωνικού προσανατολισμού με βασικό γνώμονα την εξοικείωση με τις δυτικές αξίες.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι διακόψουν την επιμόρφωση χωρίς λόγο, θα περιορίζονται οι απολαβές τους, ενώ σε περίπτωση ποινικού παραπτώματος, θα ανακαλείται η χορήγηση άδειας παραμονής. Σε αντίθετη περίπτωση το τίμημα θα είναι άδεια παραμονής αορίστου χρόνου.

Σημαντικό είναι επίσης, σύμφωνα με τη DW, ότι στους πρόσφυγες θα υποδεικνύεται ο τόπος διαμονής, επί ποινή σοβαρών κυρώσεων εάν δεν συμμορφώνονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος ανθεκτικό και εξαιρετικά παραγωγικό σχήμα

Βρετανία: Οι μετανάστες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να συλληφθούν για σεξουαλικά αδικήματα – Στην πρώτη θέση οι Αλβανοί

Γιατί ο Έλον Μασκ διεξάγει σταυροφορία κατά της woke ατζέντας

Βιασμοί παιδιών από Πακιστανούς – Γιατί ο Μασκ απαιτεί δικαιοσύνη και τα βάζει με τον Κιρ Στάρμερ

Καθοριστικός ο ρόλος της Ελλάδας στη διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής για τη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr