Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πορτογαλία ανοίγει τα σύνορά της στους πρόσφυγες

Η Πορτογαλία ανοίγει τα σύνορά της στους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Πορτογαλία πρότεινε στις ευρωπαϊκές χώρες «όπου η μεταναστευτική πίεση είναι πιο ισχυρή» να φιλοξενήσει έως και 5.800 πρόσφυγες, επιπλέον των περίπου 4.500 που έχει ήδη δεχτεί στο έδαφός της, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

«Στείλαμε τη συγκεκριμένη πρόταση αυτήν την εβδομάδα με επιστολή στην Ελλάδα, την Αυστρία, την Ιταλία και τη Σουηδία, και κάναμε την ίδια προσφορά στη Γερμανία» στις αρχές Φεβρουαρίου, κατά την επίσκεψη στο Βερολίνο του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, διευκρίνισε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Η Πορτογαλία διαθέτει σημαντικό θαλάσσιο μέτωπο, αλλά δεν υφίσταται την ίδια μεταναστευτική πίεση με αυτές τις χώρες. Σε πνεύμα αλληλεγγύης, είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε περισσότερους πρόσφυγες» πρόσθεσε.

Η Πορτογαλία, η οποία εξήλθε από ένα πρόγραμμα διεθνούς βοήθειας τον Μάιο του 2014, είναι αντιμέτωπη μ’ ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας (12,2%).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

100 Παλαιστίνιοι από τη Γάζα ξεκινούν νέα ζωή στην Ινδονησία — Θα προκαλέσει αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα ένα κύμα μετεγκαταστάσεων;

Frankfurter Rundschau: Νέα καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Γεωπολιτική Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Γαλλίας, Κύπρου, Λιβάνου – Ανατ. Μεσόγειος και Μέση Ανατολή – Τι είπαν Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Χάρβαρντ διαμήνυσε στην Τουρκία: «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και θα έχει συνέπειες»

ΣτΕ: Ακύρωσε υπουργική απόφαση που χαρακτηρίζει την Τουρκία ασφαλή χώρα – Τι σημαίνει για το μεταναστευτικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr