Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναζητεί κεφάλαια ενάντια στον ιό Ζίκα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε την Τετάρτη ότι χρειάζονται 56 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καταπολεμηθεί ο ιός Ζίκα μέχρι τον Ιούνιο, περιλαμβανομένης και της εσπευσμένης κατασκευής εμβολίων και της διαγνωστικής.

Το ποσό αυτό, που περιλαμβάνει 25 εκατομμύρια δολάρια για τον ίδιο τον ΠΟΥ, θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τον έλεγχο του ιού, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, έχει τώρα εξαπλωθεί σε 39 χώρες και έχει συνδεθεί με γενετικές ανωμαλίες στη Βραζιλια, καθώς και σε ερευνητικές μελέτες.

“Οι ερευνητικές μελέτες χρειάζονται έτσι ώστε να αποτιμήσουμε: 1) την παρουσία του ιού Ζίκα στο σπέρμα και σε άλλα σωματικά υγρά, περιλαμβανομένων και αυτών που συνδέονται με την εγκυμοσύνη και 2) την πιθανή μετάδοσή του μέσω της σεξουαλικής επαφής και από τη μητέρα στο έμβρυο”, αναφέρει το Πλαίσιο Στρατηγικής Ανταπόκρισης και Σχέδιο Κοινής Επιχείρησης του ΠΟΥ”, που εκδόθηκε στη Γενεύη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λευκός Οίκος: Εργαστηριακή διαρροή ο κορωνοϊός COVID-19

Κυπριακό: Στη Γενεύη ατύπως με χαμηλές προσδοκίες

Μυστηριώδης ασθένεια στο Κονγκό: 10 φορές πιο θανατηφόρα από τον Covid-19

Ντ. Τραμπ: «Ο ΠΟΥ μας έκλεβε» είπε κι απέσυρε τις ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Επιχείρηση «Γενναίος Ιππότης 3»: Η μεγαλύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας -5.800 τόνοι- των Εμιράτων (ΗΑΕ) προς τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr