Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους Σοσιαλιστές η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ισπανία

Στους Σοσιαλιστές η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ισπανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας έδωσε στον Πέδρο Σάντσεθ, τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) την εντολή να ξεκινήσει συνομιλίες με τα άλλα πολιτικά κόμματα της χώρας προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση και να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής, Πάτσι Λόπεθ.

Μιλώντας με τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά, ο Λόπεθ είπε ότι ο Σάντσεθ θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, πιθανότατα ακόμη και έναν μήνα, προτού να οργανωθεί η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Με βάση το ισπανικό σύνταγμα, μετά την πρώτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει στη διάθεσή του διάστημα δύο μηνών για να σχηματίσει κυβέρνηση. Εάν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη, τότε προκηρύσσονται εκ νέου εθνικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΒΙΝΤΕΟ: Η Καρυστιανού κατεβαίνει στις εκλογές – «Καμία συνεργασία με το παλιό σύστημα»

Δημοσκόπηση: Πέφτει κι’ άλλο η ΝΔ – Ανεβαίνει ο Τσίπρας – Το ΠΑΣΟΚ χωρίς Ανδρουλάκη αυξάνει ποσοστά

«Βόμβα» Ζελένσκι για δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας

Τα γυρίζει ο Ζελένσκι για τις εκλογές: «Η πίεση για εκλογές δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε»

Ο Ζελένσκι δήλωσε έτοιμος για εκλογές στην Ουκρανία «εντός των επόμενων 60 έως 90 ημερών»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr