Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σουλτς: Όχι σε «δωράκια» της ΕΕ για τη Μ. Βρετανία

Σουλτς: Όχι  σε «δωράκια» της ΕΕ για τη Μ. Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τόνισε στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF ότι η Μ. Βρετανία δεν θα πρέπει να τύχει ειδικής μεταχείρισης για να παραμείνει στην ΕΕ, εκτιμώντας ότι τελικά θα επιτευχθεί συμβιβασμός.

Στην «καυτή» τους φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μ. Βρετανίας και ΕΕ με αντικείμενο τα βρετανικά αιτήματα μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να στηριχθεί η παραμονή της χώρας στην Ένωση στο επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα, αναφέρει η deutsche Welle.

Μετά από δύο ημέρες διαβουλεύσεων ανάμεσα στον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Λονδίνο, βρίσκεται υπό διαμόρφωση το σχέδιο τελικών προτάσεων, με στόχο τη λήψη οριστικών αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, «πιστεύω ότι χρειαζόμαστε τη Μ. Βρετανία στην ΕΕ. Πιστεύω επίσης ότι καλά θα κάνει η ΕΕ να αναζητήσει έναν συμβιβασμό με τη Μ. Βρετανία, ωστόσο όχι με οποιοδήποτε τίμημα -αυτό πρέπει να ειπωθεί με έμφαση- διότι, αντίστροφα, και η Μ. Βρετανία χρειάζεται την ΕΕ».

Ο Μάρτιν Σουλτς δεν διστάζει να ταχθεί στο πλευρό του Ντέιβιντ Κάμερον σε ό,τι αφορά τα διαρκή βρετανικά αιτήματα συνολικής μεταρρύθμισης της ΕΕ. Όπως επισήμανε: «(σ.σ. τα αιτήματα) ότι πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την ΕΕ, ότι θα πρέπει -κάτι που είχα πει και στον ευρωπαϊκό προεκλογικό μου αγώνα- να την κάνουμε πιο δημοκρατική, πιο διαφανή, πιο αποτελεσματική, λιγότερο γραφειοκρατική και να ζητήσουμε να επιστρέψουν περισσότερες αρμοδιότητες σε περιφερειακά και τοπικά θεσμικά όργανα. Όλα αυτά με βρίσκουν σύμφωνο».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, οι συζητήσεις που διεξάγονται δεν λαμβάνουν υπόψη όλα αυτά τα ζητήματα, αλλά επικεντρώνονται στο αίτημα του Λονδίνου για περιορισμούς στο δικαίωμα χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων σε πολίτες άλλων χωρών της ΕΕ.

Ο Μάρτιν Σουλτς χαρακτήρισε την εν λόγω συζήτηση κατά πρώτο λόγο ζήτημα εσωτερικής πολιτικής και τάχθηκε υπέρ της διαπραγμάτευσης των μεταρρυθμιστικών αιτημάτων, τονίζοντας πάντως θα πρέπει να μην υπάρξουν «δωράκια» για τη Μ. Βρετανία.

Ο Μάρτιν Σουλτς έδωσε τέλος έμφαση και στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Στηλιτεύοντας την έλλειψη αλληλεγγύης που παρατηρείται στην Ευρώπη, σχολίασε ότι η άρνηση ορισμένων χωρών να συμμετάσχουν στην κατανομή των βαρών συντηρεί την κρίση. «Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι και η Μ. Βρετανία καλά θα έκανε να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου προβλήματος, το οποίο σίγουρα δεν θα μπορέσει να επιλυθεί με κοντόφθαλμες εθνικές απαντήσεις», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έλον Μασκ: Παρεμβάσεις υπέρ ακροδεξιών κομμάτων σε Γερμανία και Βρετανία

Τέσσερις τροφές κατά της δυσκοιλιότητας προτείνει Βρετανός γιατρός

Φρανσουά Ολάντ: Οι επιθέσεις των Τούρκων στους Κούρδους της Συρίας είναι απαράδεκτες

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να αποτρέψουμε ένα νέο επικίνδυνο σενάριο ενός “τουρκολιβυκού συμφώνου”, τώρα με τη Συρία»

Το Λονδίνο σε απευθείας «διπλωματικές επαφές» με τους ισλαμιστές της HTS

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr