Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Φράουκε Πέτρι,
Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που συγκεντρώνει ποσοστό 13% στις προθέσεις ψήφου, προκάλεσε σάλο στην χώρα το Σάββατο καθώς η πρόεδρός του πρότεινε η αστυνομία «στην ανάγκη» να κάνει χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια.
«Έχουμε ανάγκη από αποτελεσματικούς ελέγχους προκειμένου να μην υπάρχουν πλέον τόσοι αιτούντες άσυλο που δεν έχουν καταγραφεί κι οι οποίοι εισέρχονται από την Αυστρία» δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Φράουκε Πέτρι, στην εφημερίδα Mannheimer Morgen.
«Εφόσον καταστεί αναγκαίο» προσέθεσε η ίδια οι δυνάμεις της αστυνομίας στα σύνορα «θα πρέπει να μπορούν να κάνουν χρήση των όπλων τους, αυτό προβλέπεται από το νόμο».
«Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να πυροβολεί εναντίον ενός πρόσφυγα, ούτε εγώ το θέλω. Ωστόσο ως τελευταία επιλογή πρέπει να μπορούμε να προσφύγουμε στα όπλα» τόνισε.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.
«Κανένας αστυμικός δε θα είναι (ποτέ) έτοιμος να πυροβολήσει» εναντίον μεταναστών, σημείωσε σε ένα δελτίο Τύπου η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων GdP.
«Οποιοσδήποτε προτείνει να φθάσουμε σε τόσο ριζοσπαστικές μεθόδους επιθυμεί προφανώς την κατάλυση του κράτους Δικαίου και να χρησιμοποιήσει προς όφελός του την αστυνομία» είπε ο επικεφαλής του συνδικάτου Γιοργκ Ράντεκ.
«Έχουμε βρεθεί ήδη αντιμέτωποι με αυτό στην ιστορία της Γερμανίας και δεν το θέλουμε ποτέ ξανά».
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Τόμας Όπερμαν, κατήγγειλε «μια απαράδεκτη κινητοποίηση της κοινής γνώμης κατά των προσφύγων» και ο βουλευτής των Πρασίνων Κονσταντίν φον Νοτς έκανε λόγο για «ανεύθυνες» δηλώσεις σε μια χρονική περίοδο που οι επιθέσεις εναντίον των προσφύγων εντείνονται.
Η Πέτρι «παρέχει στην τρομοκρατία της ακροδεξιάς την νομιμοποίηση των εγκλημάτων της» υπογράμμισε.