Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζητούσε και χάρη για τη συμμετοχή του στο Ολοκαύτωμα ο ναζιστής Άιχμαν!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Ναζί, Ολοκαύτωμα Εβραίων,

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν θα δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα που δεν είχαν ποτέ δημοσιοποιηθεί ως τώρα, μεταξύ των οποίων τη χειρόγραφη αίτηση χάριτος που είχε υποβάλει ο ναζί εγκληματίας Άντολφ Άιχμαν λίγο πριν από την εκτέλεσή του.

f61_1414

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του προέδρου, η επιστολή που περιέχει το αίτημα αυτό, το οποίο είχε απευθυνθεί στον τότε πρόεδρο Ιτζάκ Μπεν-Ζβι, θα παρουσιασθεί στη διάρκεια τελετής στην επίσημη κατοικία του Ριβλίν στην Ιερουσαλήμ με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ο Άιχμαν είχε απαχθεί αριστοτεχνικά με μία μοναδική επιχείρηση στα χρονικά των μυστικών υπηρεσιών το 1960 στην Αργεντινή από πράκτορες της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, και είχε μεταφερθεί μυστικά στο Ισραήλ όπου το 1961 δικάσθηκε και καταδικάσθηκε σε θάνατο.

adolf_eichmann_trial-2 150126102625-01-auschwitz-liberation-0126-super-169

Στην επιστολή του, ο Άιχμαν υποστηρίζει ότι το ισραηλινό δικαστήριο που τον δίκασε υπερτίμησε τον ρόλο του στην οργάνωση της επιμελητείας της “τελικής λύσης” του Αδόλφου Χίτλερ, του σχεδίου εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης, έξι εκατομμύρια από τους οποίους χάθηκαν στα στρατόπεδα θανάτου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Πρέπει να διακρίνει κάποιος τους υπεύθυνους αρχηγούς από πρόσωπα όπως εγώ που εξαναγκάσθηκαν να υπηρετήσουν σαν απλά εργαλεία στα χέρια τους”, δηλώνει ο Άιχμαν στην επιστολή αυτή, αποσπάσματα της οποίας επικαλέσθηκε το γραφείο του Ριβλίν.

“Δεν ήμουν ένας υπεύθυνος αρχηγός και έτσι δεν αισθάνομαι ένοχος”, προσθέτει.

“Δεν μπορώ να αναγνωρίσω ως δίκαιη την ετυμηγορία του δικαστηρίου και σας ζητώ, (…) κύριε πρόεδρε, να ασκήσετε το δικαίωμά σας απονομής χάριτος και να διατάξετε να μην εφαρμοστεί η ποινή του θανάτου”.

Η επιστολή υπογράφεται από τον Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ και φέρει ημερομηνία 29 Μαΐου 1962. Ο ναζί εκτελέσθηκε δύο ημέρες αργότερα και το πτώμα του πετάχτηκε στη θάλασσα για να μη γίνει ποτέ μνημείο συνάντησης κάθε λογής ανώμαλων εγκεφάλων όπως οι νεοναζί.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Το σχέδιο της απόφασης αυτής, που υποβλήθηκε από το Ισραήλ και υποστηρίχθηκε από 89 χώρες, «καλεί τα κράτη – μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και να βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας».

Επίσης, σήμερα είναι η «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» η οποία καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής τον Ιανουάριο του 2004 (Ν.3218/04 και Π.Δ. 31/05) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, για να τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να εξαρθεί ο ηρωισμός των χριστιανών Ελλήνων, που με κίνδυνο της ζωής τους στην κατεχόμενη Ελλάδα, έσωσαν πολλούς Εβραίους συμπολίτες τους από βέβαιο θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέες απειλές από την Τεχεράνη: Ετοιμαζόμαστε να απαντήσουμε στο Ισραήλ

Η Κύπρος στο ΝΑΤΟ ως «νέα Σούδα»;

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε ηγετικά στελέχη της Χαμάς που ζουν στην Τουρκία

Η Ρωσία έστησε φυλάκια στα Υψίπεδα του Γκολάν για να μην εισβάλει στη Συρία το Ισραήλ

Ο εγκληματίας πολέμου Ερντογάν πανηγυρίζει που ο φιλαράκος του στο ΔΠΔ θέλει να συλλάβει τον Νετανιάχου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr