Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ Κάιντα – Επίθεση στη Μπουρκίνα Φάσο: 23 νεκροί από 18 εθνικότητες

Αλ Κάιντα – Επίθεση στη Μπουρκίνα Φάσο: 23 νεκροί από 18 εθνικότητες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι 18 εθνικοτήτων έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στην τζιχαντιστική επίθεση της Αλ Κάιντα στο κέντρο του Ουαγκαντούγκου, πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφαλείας Σιμόν Κομπαορέ, κάνοντας λόγο για προσωρινό απολογισμό.

“Υπάρχουν τουλάχιστον 23 νεκροί, 18 διαφορετικών εθνικοτήτων”, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρος Μαρκ Κριστιάν Καμπαορέ από το ξενοδοχείο Splendid στο οποίο μετέβη, όπου σημειώθηκε η επίθεση, κάνοντας λόγο για “άνανδρη και ωμή επίθεση”.

Τέσσερις τζιχαντιστές, μεταξύ τους δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούσαν επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο του πολυτελούς ξενοδοχείου Splendid και ενώ στα παρακείμενα κτίρια είχαν πραγματοποιήσει επίθεση τα μέλη της Αλ Κάιντα από την Παρασκευή το βράδυ.

Συγκεκριμένα ο τέταρτος τζιχαντιστής, μέλος της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο ξενοδοχείο Ybi, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Splendid.

Ένας πέμπτος τζιχαντιστής οχυρώθηκε στο μπαρ Taxi Brousse, που βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο Cappuccino και το ξενοδοχείο Ybi, σύμφωνα με τρεις αυτόπτες μάρτυρες που μπόρεσαν να βγουν από το μπαρ.

Ανάμεσα στους αυτόπτες αυτούς μάρτυρες, δύο γυναίκες βγήκαν σώες και ένας άνδρας τραυματισμένος στον ώμο από τα πυρά τζιχαντιστή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η τζιχαντιστική Συρία σε συναγερμό: Κίνδυνοι από δίκτυα του πρώην καθεστώτος – Απόπειρα πραξικοπήματος από στρατηγούς του Άσαντ

Ο τζιχαντιστής ΥΠΕΞ της Συρίας ύψωσε τη νέα σημαία της χώρας στον ΟΗΕ

Η Ιορδανία κήρυξε παράνομη τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αμπάς: Η Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τη Γάζα

Ισραήλ: Ανησυχία για το σχέδιο αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συρία και την αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr