Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν βάζει τους όρους του στο δρόμο για την παντοδυναμία της Μόσχας

Ο Πούτιν βάζει τους όρους του στο δρόμο για την παντοδυναμία της Μόσχας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία βάζει νέο πλάνο στην ανάπτυξη της κυριαρχίας της στον πλανήτη μετά το “ρουά-ματ” στη Συρία, με την ανάπτυξη νέου γεωπολιτικού σχεδίου.

Η ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), την Κίνα, τη Λατινική Αμερική και τις χώρες της Δύσης, είναι μια από τις βασικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας για το νέο έτος.

Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική της εθνικής ασφάλειας, η Ρωσία θα αναπτύξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και την ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο των χωρών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) και των G20.

Άλλες προτεραιότητες της Μόσχας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συνεργασίες με την Κίνα και την Ινδία, καθώς και την ανάπτυξη των σχέσεων με τις χώρες της CIS, την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ειδικότερα, η Ρωσία θα προωθήσει την ιδέα της μετατροπής του ΟΟΣΑ σε «καθολικό διεθνή οργανισμό που θα είναι σε θέση να αντέξει τις περιφερειακές προκλήσεις και τις απειλές στρατιωτικο-πολιτικού χαρακτήρα και στρατιωτικής στρατηγικής», συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς τρομοκρατίας, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης.

Επιπλέον, εξετάζει τη συνεργασία με την Κίνα ως βασικό παράγοντα για τη διατήρηση της περιφερειακής και διεθνούς σταθερότητας και απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία αξιόπιστων μηχανισμών απεμπλοκής για την περιφερειακή σταθερότητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Παράλληλα η Ρωσία σχεδιάζει την περαιτέρω συνεργασία με την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Το έγγραφο προσδιορίζει, επίσης, τις προτεραιότητες της χώρας όσον αφορά τις σχέσεις με τις δυτικές χώρες.

Η νέα εθνική στρατηγική ασφαλείας έχει οριστεί να αντικαταστήσει την στρατηγική που χρονολογείται από το 2009.

Η προηγούμενη στρατηγική προσδιόρισε τους στόχους της Ρωσίας στον τομέα της στρατηγικής σταθερότητας και των συνεργασιών αλλά δεν προσδιόριζε τις συγκεκριμένες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ενδείξεις για κινεζική εμπλοκή στο σαμποτάζ στη Βαλτική

Διάγγελμα Πούτιν: Θα χτυπήσουμε ακόμη και με υπερηχητικούς πυραύλους την Ουκρανία

Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε τον Πούτιν στην Αν. Ευρώπη, λέει ο αρχηγός του βρετ. στρατού

«Ο ρωσικός πύραυλος έχει χαρακτηριστικά διηπειρωτικού βαλλιστικού», λέει ο Ζελένσκι – Καμία επιβεβαίωση από τη Δύση

Ουκρανία: Η επίθεση στο Ντνίπρο δεν φαίνεται να έγινε με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, λέει αξιωματούχος της Δύσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr