Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Ματέο Ρέντσι, Μετανάστες, Πρόσφυγες,
Οι μεγαλύτερες χώρες στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να δυσαρεστούνται με τη Μέρκελ και τη δεσπόζουσα θέση της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πολλές χώρες μάχονται απέναντι στην πολιτική της πίεσης και του εξαναγκασμού που ασκεί το Βερολίνο.
Η Μέρκελ προσέφερε γενναιόδωρα επιδόματα σε αιτητές ασύλου, που οδήγησαν σε τεράστια εισροή προσφύγων στην Ευρώπη, χωρίς τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ενσωμάτωση τους, γράφει το γερμανικό πόρταλ web.de.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως μια ενωμένη Ευρώπη πρέπει να υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των κρατών – μελών, όχι τη Γερμανία μόνη της.
Οι Ιταλοί πολιτικοί έχουν επικρίνει δριμύτατα την αμελή συμπεριφορά της Γερμανίδας Καγκελαρίου σχετικά με τη διαδικασία υποδοχής προσφύγων.
“Από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο οι μετανάστες που πήγαν στη Γερμανία, δεν έδιναν δακτυλικά αποτυπώματα, διότι η Μέρκελ είπε ‘πρώτα αλληλεγγύη και μετά γραφειοκρατία’, αλλά ότι ισχύει για την Ιταλία πρέπει να ισχύει και για τη Γερμανία” δήλωσε ο Ρέντσι σε συνέντευξη του στους Financial Times.
Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Τσέχος πρωθυπουργός, ο οποίος εκτιμά πως η Μέρκελ στην πραγματικότητα προκάλεσε το κύμα της μετανάστευσης στην ΕΕ με το κάλεσμα που έκανε στους πρόσφυγες.
“Η Γερμανία έχει στείλει ένα σήμα το οποίο ακούστηκε ευρέως όπου πήγε στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτό πυροδότησε ένα κύμα παράνομης μετανάστευσης προς Ευρώπη χωρίς αμφιβολία” είπε ο Τσέχος πρωθυπουργός στη Süddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, 990.671 πρόσφυγες ζήτησαν φέτος άσυλο στην ΕΕ.
Την ίδια στιγμή το 2015 περισσότεροι από 800.000 έφτασαν στις ευρωπαϊκές χώρες από την Ελλάδα εκ των οποίων 57.000 μόνο το Δεκέμβριο.