Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, εξεδίωξε το τζιχαντιστικό Τάγμα Αλ Μπαγιάντα (Shuhada Al Bayada), δύναμης 80 ανδρών, από την περιοχή της βόρειας Χομς στη Συρία επειδή ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.
Στις αρχές της εβδομάδας, τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα κατέλαβαν σημεία ελέγχου (μπλόκα) που τα έλεγχαν προηγουμένως άνδρες του Τάγματος Αλ Μπαγιάντα, στα χωριά Σταϊχάτ και Αλ Ζεϊτούνα στη Χομς.
Το Μέτωπο Αλ Νούσρα κατηγόρησε το Τάγμα ότι προετοίμαζε επιθέσεις αυτοκτονίας ενάντια σε βάσεις της Αλ Κάιντα στη Συρία αλλά και σε αμάχους στη βόρεια ύπαιθρο της Χομς.
Την προηγούμενη Τετάρτη οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα άνοιξαν πυρ και ενάντια στον οπλαρχηγό του Τάγματος, Αμπντέλ Μπασέτ Αλ Σαρούτ (Abdel Basset Al Saroot), έναν φλογερό ρήτορα και κήρυκα της εξέγερσης στη Συρία, ο οποίος θεωρείται “σύμβολο” της λεγόμενης “συριακής επανάστασης”.
Ο Αμπντέλ Μπασέτ Αλ Σαρούτ όταν έβγαζε πύρινους λόγους στην κεντρική πλατεία της Χομς υπέρ της “επανάστασης”… Αυτός ο “δημοκρατικός” και σίγουρα “μετριοπαθής”, σήμερα είναι οπλαρχηγός στο Ισλαμικό Κράτος. Να τον χαίρονται όσοι τον χρηματοδότησαν…
Ο Σαρούτ μόλις που γλίτωσε από βέβαιο θάνατο, ενώ δύο τζιχαντιστές του σκοτώθηκαν.
Ο Σαρούτ πριν γίνει οπλαρχηγός τζιχαντιστών και πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ήταν τερματοφύλακας.
Επίσης φαίνεται ότι είναι εφτάψυχος, αφού έχει γλιτώσει από τρεις απόπειρες δολοφονίας από τον Μάρτιο του 2011.
Ο Σαρούτ είχε “πρωταγωνιστήσει” και στο ντοκιμαντέρ του Ταλάλ Ντερκί (Talal Derki) το 2013 με τίτλο “Η Επιστροφή στη Χομς” (The Return to Homs), ενώ στο αγγλόγλωσσο διαδίκτυο θα βρείτε διάφορα άρθρα από δυτικούς μικρονοϊκούς δημοσιογράφους σε μεγάλα Μέσα να τον υμνούν ως “σύμβολο” της “συριακής επανάστασης”.
Ωστόσο, η περίπτωσή του επιβεβαιώνει αυτό που σας έχουμε γράψει πολλές φορές από το TRIBUNE, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν πλέον “μετριοπαθείς αντάρτες” στη Συρία.
Ο πρώην τερματοφύλακας, που έγινε σύμβολο της εξέγερσης, σήμερα είναι τζιχαντιστής οπλαρχηγός στο Ισλαμικό Κράτος και κυνηγά να τον σκοτώσει η Αλ Κάιντα.
Επίσης, το περιβόητο Τάγμα Αλ Μπαγιάντα, του οποίου ηγείται, δεν συμπληρώνει αριθμό ανδρών ούτε για λόχο (100 άνδρες), ενώ ένα Τάγμα έχει περίπου 300 άνδρες. Είναι αυτά τα πομπώδη ονόματα που επιλέγουν οι τζιχαντιστές για να κάνουν εντύπωση, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από άτακτες συμμορίες.
Ο Αμπντέλ Μπασέτ Αλ Σαρούτ το 2012 ξεσήκωνε τα πλήθη στην κεντρική πλατεία της Χομς. Τότε ήταν “μετριοπαθής” και η Δύση περίμενε από κάτι τύπους σαν και αυτόν να ανατρέψουν τον Άσαντ και να φέρουν τη… δημοκρατία στη Συρία.