Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ομάδα οπλοφόρων επιτέθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης σκοτώνοντας τρεις στρατιωτικούς. Η επίθεση έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Λιβύης από το Ισλαμικό Κράτος που δραστηριοποιούνται στην χώρα. Η επίθεση είχε στόχο την φυλακή στην στρατιωτική αεροπορική βάση της Mitiga όπου ήταν φυλακισμένα αρκετά μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο (όσες από αυτές γίνονται στην κατεχόμενη πόλη) δεν επηρρεάστηκαν από την επίθεση. Η στρατιωτική βάση αυτή είναι η μοναδική δίοδος επικοινωνίας της χώρας με τον έξω κόσμο, καθώς το παλαιό αεροδρόμιο της Τρίπολης είχε καταστραφεί πέρσι από τις μάχες για την κατάληψη της πόλης.

Η δραστηριότητα των τζιχαντιστών στην πλούσια από πετρέλαια Λιβύη είναι σημαντική τα τελευταία χρόνια, μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι το 2011.

Μάλιστα η οργάνωση ελέγχει το σημαντικό λιμάνι της Σύρτης, 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ενώ τους τελευταίους μήνες, έχουν οργανώσει δεκάδες επιθέσει στην Λιβυκή πρωτεύουσα, κυρίως εναντίον πρεσβειών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ψεύτικες φωτογραφίες από τις φυλακές «σφαγείο» του Άσαντ στη Συρία

Αλ Γκολάνι: Η νίκη των τζιχαντιστών στη Συρία είναι και νίκη των Τούρκων – Η δυτ. Συρία τουρκικό προτεκτοράτο

Ο Αλ Γκολάνι δεσμεύτηκε οι τζιχαντιστές να ενταχθούν στον στρατό

Αμερικανοί γερουσιαστές απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις – Ζητούν κατάπαυση πυρός με τους Κούρδους στη Συρία

Οι Αμερικανοί λένε, μέχρι τέλος εβδομάδας η εκεχειρία Τούρκων με Κούρδους (SDF) στη Μανμπίτζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr