Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκίτσο: Τα πλούσια αραβικά κράτη λένε “όχι” στους Σύρους πρόσφυγες

Σκίτσο: Τα πλούσια αραβικά κράτη λένε “όχι” στους Σύρους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ένα του σκίτσο, ο πολιτικός σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ (Carlos Latuff) απεικόνισε το δράμα τόσο του πολέμου στη Συρία όσο και του προσφυγικού.

Ο Κάρλος Λατούφ δείχνει τις πλούσιες αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου από τη μία να ενθαρρύνουν και να συγχαίρουν τους Σύρους στασιαστές και τζιχαντιστές για την ανθρωποσφαγή στη χώρα και από την άλλη να αρνούνται να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες στις αραβικές χώρες.

syria_kolpos

Υπενθυμίζουμε τι έγραφε το TRIBUNE “προφητικά” στις 27 Μαΐου 2015:

Τα πλούσια αραβικά κράτη δεν δέχονται Σύρους πρόσφυγες!

3.800.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει εξαιτίας του πολέμου στις ακόλουθες χώρες: Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Ιράκ και Αίγυπτο. Τώρα τελευταία έρχονται και στην Ελλάδα και σύμφωνα με την Τασία Χριστοδουλοπούλου είμαστε υποχρεωμένοι να τους υποδεχτούμε και να τους περιθάλψουμε.

Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία και τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, κράτη πλούσια και υπογραμμίζουμε αραβικά, δηλαδή συγγενικά των Σύρων, αρνούνται να δεχτούν τους εθνικά αδελφούς τους πρόσφυγες.

Να τους πάρει η φτωχή Ελλάδα, ναι, αλλά όχι η πλούσια Σαουδική Αραβία ή το επίσης πλούσιο Κατάρ, κράτη τα οποία έχουν και ενεργό συμμετοχή στον πόλεμο στη Συρία χρηματοδοτώντας πολλές τζιχαντιστικές οργανώσεις και διατηρώντας κατά αυτό τον τρόπο την ανθρωποσφαγή αμείωτη.

Ο Λίβανος φιλοξενεί 1.100.000 πρόσφυγες, που έχουν φτάσει να αποτελούν το 26% του πληθυσμού της χώρας.

Η Ιορδανία φιλοξενεί 618.615 δηλωμένους πρόσφυγες, που φτάνουν στο 9,8% της χώρας.

Η Τουρκία έχει δεχτεί 1.600.000 πρόσφυγες, που αναλογούν στο 2,4% του πληθυσμού της.

Το Ιράκ, το οποίο επίσης βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει και το 1/3 της έκτασής του, φιλοξενεί 225.373 δηλωμένους Σύρους πρόσφυγες.

Η Αίγυπτος, που επίσης πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά και αντιμετωπίζει εσωτερική τρομοκρατία από τους τζιχαντιστές φιλοξενεί 142.543 Σύρους πρόσφυγες.

Στη Συρία, μετά από πέντε χρόνια πολέμου, 190.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 10.800.000 έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους.

Από τους εκτοπισμένους 6.500.000 έχουν καταφύγει πρόσφυγες εντός της Συρίας και περίπου 4.000.000 έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα ζητείται από την Ευρώπη και -κυρίως την Ελλάδα ως χώρα εισόδου- να δεχτεί Σύρους πρόσφυγες για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ωστόσο, τα πλούσια αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, δηλαδή το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, δεν δέχθηκαν ούτε έναν Σύρο πρόσφυγα.

Και εδώ γεννιέται το εύλογο ερώτημα: γιατί τα πλούσια αραβικά κράτη αρνούνται να δεχθούν τους πρόσφυγες αδέλφια τους που ταλανίζονται από έναν πόλεμο που αυτά τα κράτη προκάλεσαν και χρηματοδότησαν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν; Γιατί αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους απέναντι στους Άραβες Σύρους ομοεθνείς τους;

Γιατί;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν υπαρξιακή απειλή από τρομοκράτες

Η Τουρκία ανακοίνωσε συνομιλίες στρατιωτικής συνεργασίας με τη Συρία

Δεν μπορούν να πληρώσουν για ηλεκτρικό ρεύμα, μπορούν να πληρώσουν για τρομοκρατία: Το Ιράν στέλνει χρήματα αεροπορικώς στη Χεζμπολάχ

Μέτωπο Ισραήλ-Λιβάνου: Μια εύθραυστη κατάπαυση του πυρός

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν γνωρίζουμε πώς και πότε θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Συρία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr